Arkadaşlar, Dersimli birçok tanıdığım var, onların yaşam tarzlarını gördüğüm, sorguladığım oldu. Fakat anlamadığım tek bir şey var, Tunceliler İslam ahlakına uygun yaşayan bir millet olmasına rağmen İslam'a neden soğuk bakar?
4 gü
Arkadaşlar, Dersimli birçok tanıdığım var, onların yaşam tarzlarını gördüğüm, sorguladığım oldu. Fakat anlamadığım tek bir şey var, Tunceliler İslam ahlakına uygun yaşayan bir millet olmasına rağmen İslam'a neden soğuk bakar?
Ahlak her yerde ahlaktır, bunu bir dine bağlayamazsın. Söz konusu ahlak ise çoğu müslüman olmayan toplum müslümanlardan çok daha ahlaklıdır...
Dünya üzerinde bakarsak müslümanların olduğu en yoğun bölge Orta Doğu, ne huzur var ne ahlak var, tam bir bataklık. Pislik dolu her yer, temizlik sıfır, tecavüzler, erkek çocuk badelemeler, kadına yokmuş gibi davranmalar, insan katliamı, insanlık katliamı vs durumlar hep o bölgede... Ama bir de gavur denilen Japonya'ya bakalım, dünyaya ahlak dersi veriyorlar...
Bir dine felan bağladığım yok sadece bir dine benzettiğimi söyledim bundan neden rahatsız oldunuz? şu an öyle bir haldeyiz ki japonya, çin dediğimiz yerde insanlar dinle alakaları olmamalarına rağmen dinin emrettiği ahlaka çok benzer yaşıyorlar. Benim asıl düşündüğüm ahlaki sorun müslümanlarda mı yoksa islamiyette mi? İkisi birbirinden çok farklı halde çünkü...
Her dinde ahlak var sadece İslamiyette değil. Sorun dinlerde değil uygulayanlarda. Ahlakı olmayan insanın dini olmasının bir anlamı yok. Namaz kılan hırsız, hakka giren oruçlu, hacca giden tecavüzcünün din katında bir yeri yoktur bence...
Baranschat'cım, insanların inanç ve yaşam felsefeleri çok özel ve kişisel yolculuklardır. ✨ Tunceli'deki dostlarımızın kendine özgü kültürel ve tarihi birikimleri, inançlarını ve dünyaya bakış açılarını derinden etkiliyor. Bu durum, onların İslam'a olan yaklaşımlarını farklı yorumlamalarına neden olabilir. Herkesin inancı kendine, önemli olan gönül güzelliği ve insan sevgisi. 🙏💖
Cevap
3Cevap
Çünkü onlar Alevi
Fakat yaşam ahlakı çoğunlukla islamın istediği gibi
Ahlak başka bişey namaz kılmakla alakası yoq
Evet dediğine bende katılıyorum. Fakat japonya, çin gibi ülkelerdekide ahlak kavramı dinlerin özellikle islamın istediği ahlak çerçevesiyle uyuşuyor. Benim asıl düşündüğüm sorun müslümanlarda mı islamiyette mi? İkisi çok farklı halde geliyor.
Dersimm <3
Neden bahsediyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?