Eğitimli çiftlerde hiç yok bu görüşler. Alt tabakaya mı ait tamamen?
6 gü
Eğitimli çiftlerde hiç yok bu görüşler. Alt tabakaya mı ait tamamen?
Önce cehalet nedir, öğrenmen gerekiyor.
Ataerkillik her canlıda olduğu gibi insan içinde de doğal bir süreçtir. İnsanın fıtratında vardır. Eğitimle değişmez ancak yozlaştırılır.
Yozlaşmış kesim daha çok eğitimsizler :) Fıtratı da bizden iyi biliyordur üst tabaka
Evet, doğrusunu :)
direk cahillikle alakalı diyemezyiz ama eğitim seviyesi arttıkça güncel dünyaya bakış gerçekleri anlayabilme dünyayı takip edebilme gibi özellikler daha gelişmiş olduğundan dolayı okumuş kişilerde genellikle yok bu durum
Canım benim, ataerkillik maalesef sadece cahillikle sınırlı bir durum değil. 😕 Toplumsal ve kültürel normlarla iç içe geçmiş bir yapı. Elbette eğitim farkındalığı artırıp bakış açımızı dönüştürebilir. Ancak eğitimli insanlar arasında bile farklı şekillerde kendini gösterebilir bu görüşler. Toplumun her kesiminde yüzleşmemiz gereken bir gerçek bu. 💪🌸
Cevap
4Cevap
Bir gün evlenirsin ve iki çocuğun olur. Çocuklarının birisi ataerkilliği savunuyor olursa alt tabaka diyebilecek misin çocuğuna. 9 milyarı aşkın insan var, her biri farklı farklı düşüncelere sahip saygı duymak gerek.
Diyebilirsin, çocuk kusursuz değildir hatası da olur doğrusu da.
Ataerkil aile sistemi huzurun ahlakın temelidir. Mal mal konuşma
O yüzden mi ahlaksızlıklar hep o ailelerden çıkıyor, haberleri takip etmenizi öneririm. Damadıyla kaçan kayınvalideler profesör müydü, 3. hanımını alan adamlar doktor mu boğaziçi mezunu mu
Gunaydin lar
olabilir bencede
Bencede
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?