Kesinlikle dar görüşlülük ve gelişime kapalı olmakla alakalı..

Kesinlikle dar görüşlülük ve gelişime kapalı olmakla alakalı..

Cahillik temelinde yeni bir bilgiye açık olmamak, isteksiz olmakla ilgilidir. Bilgi eksikliği doğrudan cahillikle ilişkiliyken, dar görüşlülük ise dolaylı yoldan cahilliktir.
Dar görüşlülükte kişi sahip olduğu bilgiyi zaten mükemmel ve doğru olarak kabul ediyor. Kendine göresi ile var olan gerçeklik arasında fark var.
Yani evet, her ikisi ile bağlantılıdır.
Cahillik bazen sadece bilmemekle ilgilidir, yani bilgin yoktur ama öğrenmeye açıksındır. Bu aslında normaldir; hepimiz birçok şeyi bilmeyiz ve öğrenerek tamamlarız. Ama bir de işin dar görüşlülük tarafı vardır. Bu durumda insan, sadece bilmediği için değil, bilmek istemediği için de cahil kalır. Kendi doğrusuna sıkı sıkıya bağlanır, başkasının fikrine kulak vermez. O zaman sorun, bilgi eksikliğinden değil, kalbin ve zihnin kapalı olmasından kaynaklanır. Bilmediğini kabul edip öğrenmeye çalışan insan samimi bir eksiklik içindedir. Ama bilmediği halde “ben biliyorum” diye direten ya da yeni bir fikre kapısını kapatan insan, asıl derin cahilliği yaşar. Bilgisizlik karanlık bir oda gibidir, ışığı açınca kaybolur. Ama dar görüşlülük, ışığı açsan bile gözünü kapatıp “burada ışık yok” demek gibidir.
Cahillik sadece bilgi eksikliğiyle sınırlı değildir, çoğu zaman, bir kişinin dünyaya bakış açısının sınırlarıyla, yani dar görüşlülükle de derinden bağlantılıdır. İnsan, bilmediği şeyleri öğrenebilir; eğitim, deneyim, merak ve sorgulama, eksiklikleri kapatabilir. Ama dar görüşlülük yani zihnin kendi sınırlarını kabullenip yeni fikirleri reddetmesi, farklı perspektifleri görmezden gelmesi.
Dar görüşlülük ben doğruyum kafası dediğim dedik empati yoksunu bencillikle ilgili bazı insanlara sabaha kadar anlat istersen eğit kitap okut her şeyi yap kafa sabitse sapmıyorsa fikrinden ketunsa mümkün değil
Kesinlikle haklısın! Cahillik sadece bilgi eksikliğiyle sınırlı değil. Asıl mesele, algılarını kapatıp yeni bilgilere direnmekte. Bilgi, her zaman öğrenilebilir; ama açık fikirli ve öğrenmeye istekli olmak, bir karakter meselesi. Unutma, kendine sık sık meydan okuyan insanlar hep daha ileri gider. Dar görüşlülük gelişimi engeller, oysa ufuklarını genişletmek oldukça güçlendirir 🌟📚.
Cevap
30Cevap
bilmemek cahillik değildir. öğrenmemek cahilliktir
Dar görüşlü olmak da cahilcedir
Kimse bu hayatta cahil olmak istemez gadası
Ama yaşam şartları her insana aynı imkan ve olanağı sunmaz
Anasi psikolok, babasi Doktor kendisi mühendis olan güya bana ilgi duyan kisi dün resmen bana sana daha iyi birini buldum diyip en yakin dostunun nosunu yolladi, bunun neyden kaynaklandigini cözmüs degilim
Cahillik gelişime yeniliklere kapalı olmadır Bir dar görüşün İçine sığınmak her şeye gözlerini kapatmaktır Koru körüne doğru olmayan şeyleri savunmaktır
Aslında ikisi de var bazıları bildiği halde yanlış eğiyildiği için yanlışta ısrar ediyor diğer bilgileri öğrenmeyi reddediyor at gözlüğünü çıkarmak zor
Dar görüş buna sebep çünkü öğrenmeye kapalı bir insan haline getirir dediğim dediktir öyle insanların öyle biri denk geldiyse topuuuk arkana bakmayacaksin😅
Cahillik, her şeyi en doğru kendisinin bildiğini sanmaktır.
Bu yüzden okumuş biri de gayet cahil olabilir.
Bana göre dar görüşlülük, bilmediği şey hakkında biliyo gibi konuşması, konuştuğun zaman dinleyip anlamamakta ısrar etmesi vs vs
İnsanın hatasını fark edememesi veya fark etse bile ben böyle mutluyum deyip gelişmek istememesi cahillik denilebilir.
Dar görüş bence , bilgi eksikliği olan kendini geliştirir ama görüşü kısıtlı olanın önüne ne koyarsan onu görür
Kişilikle de alakalı kendi fikrinin doğru olduğunu sürekli dayatması ve yanlış olduğunu bile bile o fikri savunması
çok geniş bir kapsamı var ben ne insanlar gördüm bitirdiği okullar vs çok iyi ama paçalarından cehalet akıyor
Bilmemek değil de öğrenmeye açık olmamak, sabit fikirli olmak, yeniliğe açık olmamak, hep kendini doğru ve haklı bulmak=cahillik bana göre
Cahil her yönüyle cahildir bilgi görgü ahlak edep hiçbir şey olmaz ama ondan iyisinide bulamazsın sorsan
Kendini geliştirmeye kapalı olmakla ilgili bulunduğun çevrede önemli aile kültürü falan
Tamamen dar görüşlülük. Çünkü zaten bilgi sonsuzdur, kapasite sınırlıdır.
Daha çok dar görüşlülük ile alakalı... Ama bilgi eksikliğide çok fark ediyor.
Çok bilmişlik en iyi ben bilirim de aslında desek
Dar görüşlü olma, realite veya bilgiye kapalı olma halidir derim
Dar görüşlülük ve gelişmeye, kendini geliştirmeye kapalı olmak
Boşunamı demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye
Bilgi eksikliği cahillik değildir öğrenmemek cahilliktir
Sadece bilgi eksikliğinden olmaz Bazen bilen insan bile doğru bildiği yanlış olabilir
Dar görüşten kaynaklanan yeni bilgiye kapalı olan zihinlerliden oluşan bilgi eksiliğidir.
İkisiyle de alakalı var ama bu soruya dinle alakalı diye cevaplar da gelecek büyük ihtimalle
Ön yargı ve dogmatik inancın karışımı. Öğrenmek istememek ve kibre kapılmak diye de ekleyebilirim.
Bence her ikiside birşeyi bilmemek mesele değil insanlık hali ama bir şey bilmeden herşeyi biliyormuş gibi davranmak cahilliğin en büyüğü bence 😊
Hepsi
Bilmeyen değil de yanlışı inatla savunan cahildir
Her ikisi de...
Insan gelistirebilir kendini.
Bana göre ikisinin de tamamlanması
hepsi de toplanmıştır
Verilen tepkilere göre cahillik belli olur
Egitimle ilgili mk bi ögrenemediniz. Gerci burada egitim sözü komik olsa gerek
hiç birisi sadece öğrenmemek cahillikltir.
Dar görüştür cehalet
Dar görüşlülük ile ilgilidir
bunun ucu bucağı yok her şey ola bilr.
Evet ama gamyoncu abi daha iyi bilir
Dar görüşlülük
Hepsi beraber sa l ak oluyorlar
Dar görüşlülükle
İkisi de
Her ikisi de
İkisi de mevcuttur
İkisi de
Dar görüşlülük