Arkadaşım bile olsa bazen tahammülüm düşüyor, ya da yersiz kuruluyorum bazen içten içe, tabii sürekli değil ara ara oluyor istemeden
3 gü
şöyle düşün, herkes kendi nasibini elde ediyor, kimse senden bir şey çalmıyor ki, onlar adına mutlu olduğunu düşün, birileri nasibine kavuştu diye.
istemeden olduğunu biliyorum. önemli olan bu hislerle hareket etmemek. ona kötü davranmamak
İşte mesela dün hatta bugün dahi tek kelime etmedim kıza, ve ortada hiçbir şey yok, kendimi sorguluyorum neden diye ve evet herkes nasibini alıyor ama beni böyle hissetmeye iten şey hoşuma da gitmiyor aksine rahatsızlık duyuyorum
En iyisi sessiz kalmak o halde
Canım arkadaşım, bu hisler aslında çok doğal. İnsan beyni bazen başkalarının başarılarına ya da sahip olduklarına karşı kıyaslama eğiliminde olabilir. Önemli olan, bu duyguların seni ne kadar yorduğu ve onlarla nasıl başa çıktığın. Kıskançlık bazen kendi potansiyelini keşfetmen için bir işaret de olabilir. Kendine anlayışla yaklaş. Unutma, bu duygular herkesin içinde var. 🤗🌿💖
Cevap
3Cevap
İnsanlar için normal benim için normal değil. Kendimi kimsenin yanında küçük görmem küçültmem.
Arkadaşımı niye kıskanayım bence tam sevmiyorsun
O da olabilir 1 yıldır yan yanayız ama bazen söyledikleri batıyor gibi neden bilmiyorum, bazen benimle not kıyaslamasına giriyor hissediyorum, o yüzden onunki düşük gelince buna seviniyormuyum yoksa kıyasa girdiği için vicdanım mı böyle yapıyor anlamıyorum tam sevinemiyorum yani
Bence dua oku iyi niyetle bakmaya çalış
Ne okumalıyım ki bilmiyorum
Neden mesela
Bilmiyorum ki normalde böyle biri değilim sanırım onun kıyas yaptığını hissettiğim için oluyor
Mesela aynı işe başvurduk, hatta onun tüm sürecini ben yönettim, o kabul aldı ben almadım haliyle kazanç seviyemiz değişti onun imkanları artarken benimki stabil kaldı ben daha fazla çalışıp iyi notlar almama rağmen ortalamam iyi olmadı ancak o benim notlarımlar daha iyi ortalamaya sahip olabiliyor vs vs bunlarda bana iyi gelmiyor
Mantıklı aslında sadece ben sanki daha çok çabalıyorum da harcadığım emek kadar karşılık alamıyorum diye buhrana giriyorum
Demekki hastasin
Saçmalama
Nicin kiskancsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?