Bu kadar kıskanmak normal mi?

benim sevgilim kedileri çok seviyor. ama öyle böyle bir sevgi değil bildiğiniz kedilere aşık ve kedi gördüğünde insanmışçasına onunla konuşuyor, kucağına alıyor, öpüyor kokluyor, gülüşüyor ve daha fazlasını yapıyor. yanında olduğum anlarda daha az yapıyor bunu fakat onun az hali bile benim damarlarımdaki kanı kaynatmaya yetiyor. hikayelerine benden çok kedileri koyuyor, ben yanındayken kedi gelince hemen kedileri seviyor, kıskandığımda ise bana kızıyor hafiften ve kedileri kovunca da -ki ben o an sinir krizinden mutasyona girecek gibi oluyorum o bunu bilmiyor- bana senin bu hareketin hiç hoşuma gitmiyor diyor. bu konuyu onunla kaç kere konuştuk fakat pek dinlemiyor beni daha bugün bir kediyi nasıl sevdiğini anlattı ne yapacağımı bilmiyorum konuşsam da aynı kedileri çok seviyor ne yapmam lazım ben de bir şeyi onun sevdiği gibi sevsem anlar mı diye düşünüyorum ama bu şey ne olabilir? ya da kedileri ondan daha çok sevsem kıskanır mı? ne yapacağımı bilmiyorum ama beni anlasın istiyorum çünkü bu kıskançlığımın normal olmadığını söylüyor ama bence normal sizce? uzun yazdığımın farkındayım ama sevgilimin kedileri ne kadar sevdiğini ve düşkün olduğunu anlayın istiyorum ki ben anlatamadım bile.

Bu kadar kıskanmak normal mi?