10 gü

"Allah var" diyecek de dili dönmüyor. 🤣 Hz. Hawking ne diyor?

• Baştan söylüyorum. Ateist ve İslam karşıtı postları sileceğim.

Hawking'in bu konudaki argümanı da tam olarak bu mantık üzerine kuruludur; ancak o, kuantum fiziği yasalarını kullanarak hiçbir şeyin olmadığı bir durumdan evrenin nasıl çıkabileceğini açıklar.

Hawking ve modern kozmolojinin bu soruya getirdiği bilimsel açıklamalar şunlardır:

* Kuantum dalgalanmaları: Kuantum mekaniğine göre, tamamen boş bir uzayda bile parçacıklar ve antiparçacıklar aniden var olup sonra birbirlerini yok ederler.

* Kuantum çorbası: Evrenin başlangıcından önce, zaman ve mekândan bağımsız olan bu kuantum dalgalanmaları mevcuttu.

* Kendiliğinden oluşum: Hawking, Büyük Patlama'nın (Big Bang) bu kuantum yasaları nedeniyle "kaçınılmaz bir sonuç" olduğunu ve evrenin kendi kendini başlattığını savunur.

* Zamanın olmaması: Hawking'e göre Büyük Patlama'dan önce "zaman" diye bir kavram yoktur. Zaman olmadığı için, evreni yaratacak bir eylemin gerçekleşebileceği bir "önce" de mevcut olamaz.

Yani bilim dünyası "hiçlik" derken mutlak bir yokluğu değil; madde, zaman ve mekânın olmadığı ama fizik yasalarının işlediği bir durumu kasteder.

#SymrnaCityStyle

#Aile #Toplum

#Toplum #Aile

#AileToplum

Güncellemeler
10 gü
Postları silip yazanı engellicem. Bir AKP, bir de bu ateist putperestler hiç çekilmiyor.
Güncellemeler
9 gü
"Ateist putperest" dedim diye soru niye silinsin? Kabeye, Allah'a put denilmesi kadar normal karşılaman gerekir. Sen bana putperest dersen; ben madde kendini oluşturdu diyene hayli hayli derim.
"Allah var" diyecek de dili dönmüyor. 🤣 Hz. Hawking ne diyor?