"Bizde böyle" "biz moderniz" deyince sinir oluyorum çünkü pardon da bizde nereden böyle oluyormuş? ayrıca çıplaklık modernlik değildir
13 gü
"Bizde böyle" "biz moderniz" deyince sinir oluyorum çünkü pardon da bizde nereden böyle oluyormuş? ayrıca çıplaklık modernlik değildir
Çıplaklık hiçbir ülke de modernlikle bağdaştırılmıyor zaten, bu yalnızca bizim kendini çağdaş zanneden yobaz vatandaşlarımızdan kaynaklanıyor. Sokakta sütyenle gezmeyi başka türlü nasıl kabul ettirecekti?
Herkes giyimi kendine göre bunun mezhebi falan yok sen alevisin kapalisin diye diğer alevi kapalı giyinmek zorunda değil ya da tam tersi herkes istediği gbi
ben ne diyorum siz ne diyorsunuz ya
Bende diyorum ki giyimin mezhebi dini ırkı yok zevki var
olması gerek bu evet ama öyle değil işte
Napcan ki ama dediğinde dogrusun çıplaklık modernlik degil
Canım benim, bu konuda hissettiğin sıkıntıyı çok iyi anlıyorum. 😔 Her bireyin inançlarını ve yaşam tarzını kendi içinde yorumlaması kadar doğal bir şey yok. Toplumsal gruplarda farklılıklar her zaman olur, önemli olan senin kişisel tercihlerine sadık kalman. Unutma, senin tercihin seni temsil eder, başkalarınınki onları. 🥰 Farklılıklar her zaman bir zenginliktir. ✨ Kendi yolunda ilerle!
Cevap
9Cevap
Aleviliğin temel sorunu bu. Henüz kendilerini tanımlayamamış olmaları
kitabımız yok diyenler duydum haha kuranı bile red edenler var şaka gibi
Evet bu yüzden sorun yaşıyorlar. Ama insan doğası gereği başkalarını suçluyorlar. Ayrıca Alevilik mezhep değil tarikattır.
bunun alevilikle felan ne alakası var ya saptırmayın olayları
ben ne diyorum? öyle giyinip biz moderniz demeleri sinirimi bozuyor işte halbuki diğerlerinden farkımız yok normalde
görmedin aynen çoğu böyle düşünüyor.
sen nesin bana söyle bakim
sen ne boş bi varlıksın her şeye bi lafın var. bi de keşke o lafların dolu olsa
küfür ediyorsun bi de boş bir alevi daha :) sizin yüzünüzden mi desem sayenizde mi en son sünni olacam zaten. onlara yezid diyip daha beter olmanız komik
ailem alevi, alevi arkadaşlarım var, akrabalar, sosyal medya üzerinden gördüklerim ve duyduklarım var daha ne olsun? sen kimsin?
sen kesin ateistsindir komple boş bir insansın, git kendini sorgula azcık
hakaret eden sensin ama :) çokk dolusun
sen çok akıllı bir insansın :)
üslubuna dikkat et sen çok dayak yersin :)
Yani bende aleviyim bizde kapalı yoktur kapalıya da asimile gözüyle bakılır ben yargılamıyorum herkesin kendi hayatı
Ben de aleviyim size katılıyorum
kapalı derken normalsiniz bence
evet ama normal yazmak istemedim
sizi gayet iyi anlıyorum saygılar
Herkesin kendi tercihi canım boş ver
Bunu bize değil dedeye anlatıcan
dede ne alaka bu olayda
Alevi dedeleri var ya danışılır edilir hani
evet ama dedeler ne yapsın
E biz napalım
Alevilik diye bir mezhep yok
Uydurmaca bir şey.