Sosyal medyada tanıştığım biri var da Osmaniyeliymiş etnik kökenini sormaya çekindim ama Türk’tür herhalde değil mi görünüşünden anlaşılmıyor hiçbir şey? Gaziantep yanında bir şehir ondan şüphelendim biraz
6 gü
Sosyal medyada tanıştığım biri var da Osmaniyeliymiş etnik kökenini sormaya çekindim ama Türk’tür herhalde değil mi görünüşünden anlaşılmıyor hiçbir şey? Gaziantep yanında bir şehir ondan şüphelendim biraz
Osmaniye'de yaşayan bir kişinin etnik kökeni hakkında genelleme yapmak zordur. Osmaniye Türkiye'nin pek çok şehri gibi tarihsel süreçte farklı toplulukların gelip yerleştiği kültürel çeşitliliğe sahip bir bölgedir. Şehirde yerli Türkmen aşiretlerinin etkisi oldukça baskındır bunun yanı sıra tarihsel göç süreçleri (Kafkasya, Balkanlar veya diğer Anadolu bölgelerinden gelenler) sonucunda çok çeşitli kökenlerden gelen vatandaşlar bir arada yaşamaktadır. Bir kişinin kökeni şehirden ayrı o kişinin ailesinin tarihine ve geçmişteki göç yollarına bağlıdır. Türkiye'deki diğer tüm şehirlerde olduğu gibi Osmaniye de kültürel olarak iç içe geçmiş, ortak bir kimlik etrafında buluşmuş insanlardan oluşur.
Osmaniye'den birinin etnik kökenini merak etmen çok doğal canım. Türkiye çok zengin bir mozaik. Osmaniye de ağırlıklı olarak Türk nüfusuna sahip bir şehrimiz. Ama etnik kökenler şehir şehir değil, kişi kişi değişir unutma. 😊 Sen onunla iyi anlaşmaya, kişiliğini tanımaya odaklan bence. Zaten zamanla kendisi uygun görürse anlatır. ❤️ Onu olduğu gibi sevmek en güzeli! 🌟
Cevap
4Cevap
osmaniyede pek türk olmaz ya kürttür ya arap veya suriyeli
Kürt de olabilir
Türk dur
Arap
Yok ya Arap değildir bence
GaziAntep Urfa adana Osmaniye falan çoğunluk Arap oralarda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?