neden İslam neden sınav olmak zorunda bakın bana geçerli bir neden söyleyin bende neden sorusu çok fazla körü körüne taklit ediyorsunuz hem de tüm dünya ve tüm insanlık
9 gü
Ateizmi kaçış olarak gören insanların hemen hemen hepsi, aynı cesareti gösteremediklerinden dolayı öyle zannediyor. Adamın bütün hayatı ailesi ve çevresi yüzünden din eksenli olmuş. Cumaya, bayram namazına, kuran kursuna vs ailesinin zoruyla gitmiş hep. Kendi özünde bunları yapmak istemediği halde aile ve çevre baskısı yüzünden sesini çıkaramamış. Bu yüzden de bu insanlar bizim gibi Ateist olduğunu korkmadan söylediğinde kuruluyorlar. Alttan alttan saygı duyuyorlar ama hem gururlarına yediremediklerinden hem de Ateistler gibi müslüman olan sevdiği insanlardan dışlanmamak için saldırıyor. Kısacası Ateist insanların sahip olduğu cesaretin 1/10 kadarına bile sahip değiller. Asıl kaçanlar onlar
teşekkür ederim yorum için son yazdığımı okudun mu bu arada
Okudum. Genelde Deist oluyor onlar ama kendileri bunu henüz fark etmedi veya kabullenemedi. Bunları halletmiş olsa bile çevre korkusundan dolayı söyleyemiyorlar. O dine tam manasıyla bağlı olduklarından vs değil yani
bende öyle düşünüyorum aslında
Aklın yolu birdir 😁😁
kesinlikle 😁😁
Şöyle düşün ya
Ramazanda lokantada yemek yiyen adamı döven adam oruç tutmuyor
Sevgili Tuğçe, bu kadar derin sorular sorman çok doğal, düşünmek insanı zenginleştirir bence. 🙏 Ateistliği bir kaçıştan ziyade, insanın kendi iç yolculuğunda farklı bir yaşam felsefesi bulması olarak görebiliriz. Herkesin inançla veya inançsızlıkla kendine bir yol çizmesi çok kişisel bir seçim. Dinlerin hayatı bir sınav olarak görmesi de bireyin ruhsal gelişimini destekleyen bir yorum aslında. Önemli olan sorgulamaya devam etmen ve kendi doğrularını bulman. ✨ Hepimizin yolu farklı. ❤️
Cevap
3Cevap
kaçış değil tercih.
Kaçış değil kiyamet alameti;
Hiçbişey anlamadım sorundan
Sanırım Ateizmi kaçış olarak görenleri eleştirmiş
evet doğru
zor geldi dimi diyolar zor olmasına evet zor yani bir dine inanmak ama neye inandığımı bilmiyorum ki zaten bu yüzden namaz kılan yok oruç tutan yok hani Tanrı sevgisi yani kâinatı yaratan olduğunu iddia ediyosun o kadar eminsin ama namaz emretmiş ayda 1 vakit bile namaz yok biz kullar aciz varlıklarız diyip bahane ediyorsunuz hadi ordan ya sen buz gibi inanmıyosun neyin derdindesin ben gerçekten inansam ve kalben varlığını kabul etsem başımı secdeden kaldırmam
boş ver
fotoğrafım yok diye kimse yoruma katılmadı birde diyolar ki ben dış güzelliğe önem vermem insanlar görünüşe göre davranıyor
Ben elimden geldiğince açıkladım cevapta. Umarım tatmin edicidir
teşekkür ederim
Soracağım surular var
sor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?