Aslinda olmamasi bekleniyor ama cevremdekiler oyle. Umarim haksiz dusunuyorumdur.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Cunku gercegi saha net gorebiliyorlar. Dinin insan uydurmasi oldugunu bildikleri icin Ateizmi seciyor cogu.
Kurani Kerimi okudunuz mu?
Yedi yil medrese de kaldim, hafizlik dahil her dini egitimi aldim. Simdi ise Agnostigim
O zaman size kuskuya ya da kabullenmemeye yonelten ayetleri soyler misiniz?
Ahzab suresinden baslayalim mi?
Olur.
Ahzab 50 ve 51. Aywtleri nasil izah ediyorsun?
Buradaki sikintiyi anlamadim. Cok eslilikmi size gore sikinti?
Ateist falan değiliz. Ayrıca teist olanlar da alevi değildir zaten
Alevilik ile sunnilik arasinda ne fark var sizce?
Ben Sünniydim şu an ateistim hatta ailem aşırı İslamı eşim hafız bende çok dindardım
Nedir imanini kaybettiren kardesim?
Zeyd olayı kuranda hep kalp ile düşünün der o dönemin bilimi kalp ile düşünldüğünü bilir ayrıca destanlr kuranla aynı içerik tevrat incile çok yakın ayetler ayrıca erkeğin sünnet olması kuranda yazmaz tevrat ta yazar bunlar basit olanlar daha çok şey var Turan Dursun oku anlarsın adam eski din adamı iken ateizm üzerine kitap yazyr
Bana delil lazim. Yorum degil. Bu soylediklerin yorum.
Haklsn sana lazm bana değil bana dinle ilgili şimdi somut bir şey göster benim için din bir Afyon dur din olmasa yönetici yönetemez zengin ve sömürgeciler malını koruyamaz
Ki ben seni ateist olmaya davet etmiyrm kim neya tapar beni ilgilendirmez kanıtlamak zorunda değilim hatta eskisi gibi olmak isterdim yaşam kaynağım oldu ama şu an yazarken ölsem bile umrumda olmaz
Ben senin dindar oldugunu Kurani yasadiginida sanmiyorum. Bunu fitne icin reklam araci yapiyorsunuz.
Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu, mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah’ın takdiri (düzenlemesi) dir. Yasin Suresi 38. Ayet
Sence Peygamber Efendimiz bunu bilebilecek astroloji bilgisine sahip miydi?
Gunesin yorungesi.
Düşüncene saygı duyarm ama dilersen özelden mesaj atayım buyur memlekete gel çayımı iç ailem ile tanış öyle olmadığını görürsün bir Müslüman dinden çıkamaz mı
Ama kısa bir araştırma yapsan ülkede deist ve ateist artışını ve özellikle imam hatiplerden çıktığını istatistiklere bakarak anlayabilirsin
Ateizm in artmasi istenen birsey. Rabbim bizi korusun. Toplum zaten adi musluman. Ama bunun sucu bizim Peygamber Efendimizden ve Kurandan uzaklasmak. Sana sunu soyliyeyim. Yaptigim arastirmalar gunesin yorungesinin oldugu 1982 yilinda literature girdigi. Ve sumerlerin bu konuyla alakali eserleri oldugunu soyluyorlar ama referans kitap yok. Hep yalan dolan. Evrim teorisinede o sekilde yaklasiliyor.
aleviler zaten islamın pek çok emrini kabul etmiyor sonra da dinden çıkıyorlar işte
Evet Alının düşmanlarını sevmiyoruz çok büyük hata dimi
@venom4499 Hz. Ali demek lazim. Kendiside sahabe idi. Ayrica Islamiyet, Hz. Ali nin dusmani olamaz. Bu yanlis bir inanis.
@venom4499 Hz. Ali'yi biz sünniler de seviyoruz ama bizim önceliğimiz Allah'ın kuranı ve peygamberin sünnetidir. Dini oluşturan şeyler de bunlardır zaten
Adım gibi eminim basit bir ihlas süresinin Turkcesini bilmiyorsundur. Merak etmemissindir. Bunu okuduktan sonra dahi neymiş Türkçesi demeyeceksin. Çünkü sen bir Emevi bedevisisin.
Her gün mülk , Ayetel Kürsi, amenrasulu ve 's okuyorum burada bana ihlasimi ogreticeksi
Peygamber efendimiz demedimiki ben ilmin kendisiyim Alice onun kapısıdır siz daha Ali aleyhi selamin halifeliyini kabul etmiyorsunuz ancak yezite ve Muaviyeye gelince evet onlar canınızın içi sizin ici dimi Muaviye lenetullah Hz Fatıma Zehra annemizin hakkına girmiştir ve sizde bu kadar alçak insanı peygamberimizin sunnesi diye kabul etmişsiniz halbuki Muaviye kendisi Ali aleyhi selamin kendisinden ustunluyunu kabul etmisdir
@venom4499 Tatava yapma bana. Bunlardan herhangi birinin Türkçesini biliyormusun? Merak edip okudun mu?
Vay arkadaş memlekette ne dini bütün müslüman varsa kizlarsoruyor sitesine üye.
Kızlar soruyorun büyük kısmı ateist üstelik evet hepsinin anlamını en az 20 + defadan çok anlamını okudum Tatava yapmak senin işin ben burada gerçekleri söyledim işine gelmedi tabi
@venom4499 Ben kime böyle yazsam hep namaz kılıyorum kitap okuyorum ayet okurum Türkçesini bilirim beşe beş daha katar öyle namaz kılarım diyenlerle karşılaşıyorum da ondan. Oyle ateistin çok olduğu bir yer değil burası
Büyük kısmı Emevi bedevisi.
Nedense Türkiye'nin Sünni olan kısmı büyük oranda azaldı + eyer statistiklere bakarsan ateist olanların çoğunluğu sunnilerden ibaretdir , zira senin gibi söyleyenler de genelde karşı tarafin yanlışlarını araştırmakdan kendi hatalarıni görmüyor zira bana soyleyende sanki alim 🤦🏻♂️ bir müslüman olarak en azından yapa bildiklerimi yapıyorum ve karşı tarafa iftira atmıyorum en azından iftira atarken 1-2 yalanda kanıt göster belki senin gibi Yezid aşıkları imana gelir
@venom4499 Yezid aşığı mı? Ne içiyorsan bana da gönderde kafam güzelleşsin biraz. Hiç bir Alevi din üzerine ahkam kesip sağa sola din iman dersi vermez. Aleviler , Sünni komşularının getirdiği yemeği çöpe atmazlar.. Komşuları için mum söndü yapıyor bunlar demezler. İşin özü el aleme küfür edip kendi inancını yerine getirmemek söz konusu olduğunda sizlerin eline kimse su dökemez. 60 bin kişilik cami yapıp sabah namazına camiye ancak 60 kişi toplayabilen senin o muhteşem inancın. İçi boş teneke tangırtısından başka bir şey değilsiniz. Tabi bu sözlerin Sünnilik için değil, sünniyim diye gezen emevi bedevileri için.
Sünni diyilim zira Hüseyinin ölümünde sizin gibi aşure yiyip kutlamiyorum zira Hakk her zaman az olmusdur. Bu arada bilmeden konuşma ben ne zaman sunnilere böyle yaptım haa iftira atıyorsun ve var bunun bir bedeli mum ne alaka ya ben hayatımda sadece doğum günümde mum yaktım bide ışık için, nerde ben küfür ettim çıkar göster eyer hakliysan. yinede boş boş konuşmak yerine benim sana dediğim kanitlar curut curutemiyorsanda süs Muaviyenin cocugu
@venom4499 Bende Sünni değilim. Sunnilerlemisin bitti sıra Alevilere mi geldi. Ne çeşit yaratıklarsiniz dünya çözemedi
@Hidrofobik kendinize hakaret edilmesini istemeyen insan baskasinada hakaret etmez.
kendimize yapilmasini istemedigimizi baskasina yapmamaliyiz.
Bu adam ne ayak hala anlamadım Sünni diyilsen bana burada ne diye sunnileri savunuyon
@venom4499 Ben şükür Sünni değilim. Şükür Şia'da değilim. Yiyin birbirinizi ete para vermeyin. S. ikin birbirinizi g. te para vermeyin.
Mealcimisin selefimisin vahabimisin , kitabcimisin Allah sana akıl versin ne diyim
Fazla haksız düşünüyorsun. Bende aleviyim ve ataist değilim. Ve bir çok kişi de
Peki hocam uyariniz icin tesekkurler. Peki deist misiniz?
Ailem hepsi müslüman yani ben deistim. Allah inancım var
Neden gizlisiniz sakincasi yoksa tabii? Neden deistsiniz? Sizce Hz. Muhammed neden Peygamber Efendimiz okarak gormuyorsunuz?
Saygı duyuyorum. Gizli olmak da benim seçimim
Ben merak ediyorum. Neden deistsiñiz?
Bana göre en mantıklısı bu. Yani bir yaratıcı var. Ama ondan sonra gelip de yaratıcının elçisiyim diyenler bana göre doğru değil.
Kutsal kitaplarada gerek yok? Yani ilahi degiller oyle mi?
İlahiler. Onlar olmazsa karmaşa olurdu.
Cebrail A. S. Peygamber Efendimiz yoluyla Kurani Kerimi insanliga aktardi. O zaman?
Bilemiyorum
İlk defa duydum böyle bir şey
Ne guzel.
Sadece sialik deyil Sünnilikdede bu var
Aciklarmisin? Bir Sunni nasil ateist olabiliyor?
Kardeşim farkı var mı Allah'a inanmayan birinin mezhebi fark etmez
Kastim bu degildi. Aleviler arasinda cok yaygin. Ateist zaten mezhep tanimaz. Ama annesi babasi musluman olanlarxarasinda da var.
Valla sunnilerdede korkusundan ateist olduğunu açıklayamayanlar var öyle bak bide
evet haksiz dusunuyosun
Deist misiniz?