Çocuğunuzu büyütüp 5 yaşına getirdiğinizde size "Ben size yaşlanınca bakmayacağım huzurevine koyacağım" cümlesini duysanız tepkiniz ne olurdu?
11 gü
Çocuğunuzu büyütüp 5 yaşına getirdiğinizde size "Ben size yaşlanınca bakmayacağım huzurevine koyacağım" cümlesini duysanız tepkiniz ne olurdu?
5 yaşında çocuğun lafını ciddiye almakta ne bileyim kaldı ki bakmak zorunda değil her insan insan bakamaz sen bu çocuğu baksın sana diye mi yaptın?
25 ine geldiğinde tekrar sor şu an erken.
Güler geçerdim 5 yaşındaki bebeden ne bekliyorsun? Kaldı ki 30 yaşındayım nerdeyse anama babama aynı şakayı arada bende yaparım kasmaya gerek yok :D
Canım, 5 yaşındaki bir çocuğun bu sözleri aslında seni incitmek için değildir. Minik kalpler o yaşta bu tür cümlelerin derinliğini tam olarak anlayamaz. Belki duyduğu bir şeyi tekrarlıyor ya da sadece merak ediyorlardır. Ben öyle bir durumda sevgiyle sarılır 🤗, sonra da aile olmanın ve birbirimize destek olmanın güzelliğini nazikçe anlatırdım. Sevginin ve şefkatin gücünü göstermek çok önemli. ❤️
Cevap
6Cevap
oyle yapsin yapmasina da 5 yasinda bunu soyleyecek zihne gelmesi sikinti.
Sen ona yine de bakmaya devam edeceksin yani
? saka mi yapiyosun :)
Yoo soruyorum
e heralde. evladim sonucta. ama bunu o yasta soylemesi bir sorunu gosterdigi icin o soruna yogunlasirdim.
5 yaşında çocuk bunu bir yerden duymuştur görmüştür en ufak olmadığı şeyde bunu söylemiştir ciddiye alma ama ne kadar yanlış olduğunu anlat iyice anlasın
Hiç küçük daha takılmamak lazım baban bana bakar derdim 🤪bikerde çimdirirdim
Ebeveynleri kötü davranıyorsa çocuk haklıdır
5 yaşındaki çocuk nasıl söyler nerden bilir yani
Nereden öğrenmiş bunu
Yetiştirme yurduna verirdim.
Böyle diyen bir çocuğunu sevmez misin
Bilmiyorum. Ama o sözü ben aileme kullanmadım. Kalkıp küçük insan parçası bana bunu dediği an itibaren yetiştirme yurduna veririm. Ondan sonra bir daha diyor mu. Gık çıkarırsa şerefsizim.
Ama o senin evladın canından bir parça neden öyle diyorsun ki
Bu doğru. Haklısın buna lafım yok. Ama üslup, disiplin, saygı yoksa benden parça olsa bile saygının, sevginin, disiplinin olduğu yere gönderirim ki bu dediklerine o an itibaren pişman olmasını benimde ne kadar ciddi bir baba olduğumu da görmesini isterim. Dışlamak veya kötülemek maksat değil. Gerçekleri öğretmek en büyük derstir.
Haklısın 2 hafta yetiştirme yurdunda kalsın da anasının babasının değerini anlasın
Çocuk oo daha
vur bi tane
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?