13 gü

Aile içinde sürekli uyarılmaktan ve ciddiye alınmamaktan doğan stresi nasıl yönetebilirim?

Ablamın evine gittiğimde, aslında iyi niyetli olmama rağmen istemsiz şekilde yüksek sesle konuştuğum için sürekli uyarılıyorum ve bu durum beni ciddi şekilde strese sokuyor. Evde çekirdek yerken bile sesimin duyulması, en küçük şeylerde bile dikkat çekmem gerektiği hissi bende gerginlik yaratıyor. Bunun yanında küçük yeğenimle iletişim kurmaya çalışıyorum; onu hem anlamaya hem de doğru yönlendirmeye çalışıyorum ama beni bir yetişkin gibi ciddiye almıyor, çoğu zaman söylediklerimi oyun gibi algılıyor ya da umursamıyor. Bu da beni hem sinirlendiriyor hem de çaresiz hissettiriyor.
Ailem genel olarak duygusal olarak mesafeli, sarılma, yakınlık gibi şeylere sıcak bakmıyorlar; ben ise tam tersi daha sıcak ve temas kurmayı seven biriyim. Bu fark beni yalnız ve anlaşılmamış hissettiriyor. Ayrıca onların daha çok rutin ve değişmeyen bir hayat tarzı olması, benim daha hareketli ve farklı şeyler denemek isteyen yapımla çelişiyor.
Tüm bu durumlar birleşince hem stres yaşıyorum hem de orada kendimi sürekli kontrol etmek zorunda kalıyorum. Bu ortamda hem kendimi daha rahat ifade edebilmek hem de stresimi azaltmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
Aile içinde sürekli uyarılmaktan ve ciddiye alınmamaktan doğan stresi nasıl yönetebilirim?