21 gü

Nafaka neden bu kadar erkeklerin zoruna gidiyor, nafaka kime ve neye göre adil olmalı?

Nafaka ödemek istemeyen erkekler ne alaka, yani nafaka nedir? Mesela senin eski eşin maddi durumu olarak kötüdür. Yani şöyle düşünün, empati kurun. Sizin eşiniz size şiddet ya da işte kötü şeyler yapıyor, siz de rahatsız oldunuz, ayrıldınız ama işiniz yok gücünüz yok, kendi ayaklarınızın üzerinde duracak bir durumunuz yok, ayrılmazsanız da mutsuz olacaksınız. Mutsuz olduğunuz bir ilişkide kalmak istemez insan. Bence o yüzden nafaka bence çok mantıklı ama mesela yeni yasa getirildi, buna kesinlikle katılıyorum. Mesela evlenip boşanan insanlar var, böyle evlenmiş hemen kısa bir süre içerisinde ayrılmış insanlara nafaka ödenmesi bence çok saçma. Düşünsene daha bir hafta olmuş, nafaka ödeyeceksin, ne kadar mantıklı mantıksız. İşte bu soru nereden aklıma geldi derseniz, bir tane video gördüm, erkek hakları tarzında bir şey. "Nafaka neden ödüyoruz?" falan diye. Hani asıl amaç bu zaten. Bazı kadınlar iş bulamıyor işte ailesi dolayısıyla ya da eşi dolayısıyla eşinden ayrılıyor, parası olmuyor falan bu tarz durumlar ya da işte eşine güvenmiştir, sonra bakmıştır ki eşi aldatıyor ya da kötü bir insan, ayrılmak zorunda kalmıştır, olabilir yani ama erkekler bunu anlamıyor ve beni sinirlendiriyor. Erkekler çok garip canlılar
Nafaka neden bu kadar erkeklerin zoruna gidiyor, nafaka kime ve neye göre adil olmalı?