Birinin ahını almış olarak secde etmek ya da birini sevgisizliğe terk etmiş olarak zekat vermek gerçekten seni kurtaracak mı?
İslam sadece başörtü takmak, namaz kılmak ya da oruç tutmak değildir.
Birçok insan dinin bazı emirlerini yerine getirdiği için bütün görevini tamamlamış ve geri kalan her şeyi de haklıymış gibi davranır.
Çünkü doğru bir şey yaptığında yapacağın diğer yanlışlar göze batmaz bir hâl alır.
İbadetlerin verdiği anlık huzur karakterindeki çirkin tarafları görmeni engelleyen bir körlüğe dönüşüyor.
Hâlbuki onca işlediği günahı verdiği sadakanın ya da kıldığı namazın arkasına saklasa neye yarar ki?
İslam gün içinde insanlara yaptığın haksızlıkları ya da gösterdiğin sevgisizliği temize çeken bir sistem değildir.
Bu yüzden şekilsel olarak uyguladığın dinî emirler seni kurtarmak için yeterli olmayacaktır.
İnancını vicdanî bir rahatlatma aracı olarak görüp günahlarını bu ibadetlerin arkasına saklıyorsan, dini sadece kendi bencilliğine alet ediyorsun demektir. İslam senin ve başkalarının hayatını iyileştirir. Yaptığın her yanlışı haklı çıkarmana yaramaz. Bundandır ki kalp kırmanın, ah almanın ne denli kötü olduğunu insanlar pek algılayamaz, bencil düşünür. Benim kalbim kırıldı, başkasının da kırılsa bir şey olmaz diye düşünür. Oysa ki İslam bunu kötülüğün en kötüsü olarak bilir. Hz. Muhammed, kalp kırmak Kâbe yıkmak ile aynı mertebedir der. Kalbi kırılanın ahı, bedduası gözündeki yaş yere düşmeden kabul olur diye ekler. Eğer ki bu dünyada bana bir şey olmadı, bedduası kabul olmadı diye düşünüyorsa vay onların hâline. Allah onların hesabını ahirete bırakmıştır diye buyuruyor. Ve İslam'ın o kadar ince çizgileri ve sınırları var ki anlamak ve yaşamak zordur.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer