Türk Milletini diğer milletlerden ayıran özellik ya da özellikler nelerdir?
Cevabın nedir?
Gerilir zorlu bir yay
Oku fırlatmak için;
Gece gökte doğar ay
Yükselip batmak için.
Mecnûn inler, kanını
Leylâ’ya katmak için.
Cilve yapar sevgili
Gönül kanatmak için.
Şair neden gam çeker?
Şiir yaratmak için.
Dağda niçin bağrılır?
Feleğe çatmak için.
Açılır tatlı güller
Arılar tatmak için.
Göğse çiçek takılır
Solunca atmak için.
Tanrı kızlar yaratmış
Erlere satmak için.
İnsan büyür beşikte
Mezarda yatmak için.
Ve……………………
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için…
Sanırım bunun sebebi bu şiirde yatıyor..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Topraklarımızın bulunduğu konum, yemeklerimiz, dinimiz, örf ve adetlerimiz.
68 Yorumla
Soran+1 yılrica ederim
- +1 yıl
Gerçi artık din de elden gidiyor maalesef
- +1 yıl
dininiz ayıran özellik değil
+1 yılOrdu-millet en başta gelende artık var mi soru isareti. Digeri teskilatcilik yeteneği dünyanın her yerinde devlet kurmuş bir ırk. Merhamet haine bile vicdanli davranan baska bir millet bulamazsin. Ve inanç en güzel inanan milletiz Alpaslanin dediği gibi temiz müslümaniz biat nedir bilmeyiz
31 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=3sXLMveCCPI
belki de cevabı unuttuk.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
123Cevap
coğrafi koumumuzu kullanamıyoruz büsrrü kapilatiyoumuz var. eğitim 0 olması cinselliğe tamamen kapalı ve ayıplanan bir eylem olduğnu kabul ediyoruz fakat avrupada bunun tam tersi türkiyede cinsellik yaşı 25-30 avrupada 14-16-16-18 en geç neyse kurallar yok şike adam kayırma alıyor başını gçö ediyor adeta. bu şeylerin toplamı şu eder. türk insanı=cahil, öfkeli, hertürlü para kaynağına ağzını açmış, tecavüzlerin bolca yaşanması, bireysel güvenlik sorunları, adalet sisitemi olmaması (olsa bile olmaz çünkü adalet =toplum=zihniyetttir.) yani sanırım en kötü ırk bizi bence.
10 YorumlaDozer seyretmek hobimiz. Asfalta yama becerimiz. Alt yapıyı yapmadan bir üst yapıyı düzeltme ve sonra o altyapı için yeniden düzeltilen yeri kazma. Her konuda konunun profesörü olmamız. Evimize gelen misafiri güzelce ağırladıktan sonra ertesi gün park kavgasında adama kafa göz dalma. :D AMA BİZİM BİR ÖZELLİĞİMİZ VAR Kİ İŞTE GURURUMUZ NAMERT DEĞİLİZ, DÜŞMANIMIZLA BİLE ÇARPIŞIRKEN NAMERTLİK ETMEYİZ, VEDE KAHRAMANIZ. İŞTE ESAS BİZİ DİĞERLERİNDEN FARKLI KILAN GERÇEK YÖNÜMÜZ.
20 YorumlaSıcak kanlı, cana yakın, misafir perver, hoşgörülü bir milletiz.
Askeri dehası üst düzey, manevi değerlere sadık bir milletiz biz.31 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Atatürk'ün Türk olması bizi diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliğimiz bence. Yani aslında değerimiz
31 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir ve beraber olamıyoruz 1. dünya savaşından sonra bizleri o kadar ayrıştırdıkar ki. Şuanki halimiz berbat. herkes kendine çeki düzn vermeli yoksa aramızdaki bu yerleşik düzen kapitalist sömürücüler bizleri bölmek için elinden geleni yapıyor. Bizler yaradılanı yaradandan ötürü sevmeliyiz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. - Duygusalız
- Hiç bir işi düzgün yapamayız
- Kıymetini bilmediğimiz güzelliklerle dolu topraklarda yaşıyoruz
- Tembelliğimizden zekamız sadece uyanıklığa çalışıyor, ancak onu da beceremiyoruz
- Hiç bir şeyi doğru kaynağından araştırıp öğrenmeyip, kulaktan dolma aslı astarı olmayan şeylere itimat ederiz
- Allah Rahmet etsin, tamamen ATA'larımızdan geçiniyoruz.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı. kendi gecmisini kucuk gormek gecmisine kufur etmek
gecmisini kabul etmeyen her toplum geri kalmaya mecburdur.
kendi milletini asagilamak, her seyin en kotusunun bizde oldugunu dusunmek,
toplumsal baskinin abartilip sisirilmesi sayesinde hareketsiz kalmak.
vs. diye uzar bunu cok kulturluyum kitaptan basimi kaldirmam diyende yapiyor.
belkide onlari sadece soysuz kesim yapiyordur.
baska milletlerde olmayacak seyler bunlar.10 Yorumla
+1 yılİnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler.
Napoleon Bonaparte.11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılen esas fark diger milletlerde bir kam hariç namus anlayışı yok. Türkler daha nlar cesurlar yigitler yabancı kızlar bayalar sekse adi bii baklyorlar Türk kızları ise sadece Türk milletinden olan bir erkekle evlenmek isterler. yani bu yazdıklarım asıl Türklere aitdir dandalaklara deyil. Bir çokları Türk olmadıkları halde işlerine yaradıgı için Türküm derler de ama içten sevmezler Yüce Milletinizi!
Azerbeycandan saygılarla!14 Yorumla- +1 yıl
Bizdende selam can vatana
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
Türk_Katunu teşekkür ederim gwrurum benin!
+1 yılPir sultan abdal ın yolunda gidenler hariç geçmişte temas ettiğü, birlşkte yaşadığı her millet tarafından. Övgü ile anılması.
12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim
+1 yılBizi biz yapan şey Atalarimiz. Örnek alinması gereken ve sadece gerçek Türk gencliğinin örnek aldığı Atalarimız başta MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere mükemmel bir ecdadımız var. Daha âlâ bişeye gerek bile yok
20 YorumlaSalak oluşumuz , birbirimize kardeş yerine kalleş oluşumuz artilarimiz olarak sıcakkanlı misafirperver ve vicdanlı olusumuz
10 Yorumla
+1 yılTürk olmamız. söz konusu vatansa gerisi teferruattır!!
21 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Birbirlerine köstek olmaları. Hep içimizde bir fesatlık önyargı var. insanları kafamızdakı kalıplara gore yorumluyoruz. Türklerin özel huyu :D
Tabı dedikoduyu unutmamak gerek...20 YorumlaMilli marş okunurken (insan olanlardan bahsediyorum) tüyleri diken diken olan tek milletiz yaşamış görmüş olduğum diğer ülkelere nazaran kıyasladım
20 Yorumla
+1 yılGeniş değiliz (zihnen); asaletimiz ve cesaretimiz hiç bir ulusta bu denli destansi değildir. Geleneklerine kimse sanirim bizim givi bagli degildir;apayri bir mizah anlayışımız var. Ülke konumu ve verimliliği;son olarak da yemek kültürümüz...
00 Yorumla
+1 yıldisiplin-plan kavramları bizde yok
91 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- dönerle ayranı aynı anda bitirmesi
- tanıdık görünce üstüne araba sürmesi
- her türlü iddaa ve maçı baklava üstüne kurması
- çocukları döverek söverek sevmesi
daha sayim mi ajhsgjhafsajs10 Yorumlaşu iki de bir alay eden kendini aşağılamaya çalışanlara notumdur...
TÜRK olmak, 8 milyon çinliyi 35 bin askerle duvarların arkasına hapsetmektir...
Tengri biz menen!10 YorumlaÇok Troll bir milletiz...
Geçenlerde uzay mekiği gördük vuracaz diye binlerce mermiyi egeye akdenize saydiran ve ufoyu kovalayan bir milletiz10 Yorumla
+1 yılÇök konuşmaniz
Kendinizi kullandirtmaniz
Bati kaplumbağa uçar diyiyorsa inanmaniz
Safliğiniz
Çahilliğiniz
Daha sayim mı..129 Yorumla
Soran+1 yılsay ama biraz da olumlu olanlardan :)
- +1 yıl
Sen nesin
- +1 yıl
Bir yabanci olarak tespit ettiklarim...
- +1 yıl
Ne olduğunu söyle de sen
- +1 yıl
Nereliye benziyorsam oraliyim canım ..
- +1 yıl
Hic bir seye benzetemedim de
- +1 yıl
Bu ne la canim yazmadim kı ben
- +1 yıl
Bende seni bişeye benzetmedim kizmisin erkekmi nesin? Zorunamı gitti gercekler...
- +1 yıl
Ya sen bir soylesene milletini niye soylemiyosun.
- +1 yıl
Çeçenistan
- +1 yıl
Çeçensin yani?
- +1 yıl
İKimseye soyleme istanbuldan dişari çikmasin
- +1 yıl
Madem begenmiyosun Türkleri niye burada yasiyosun bu da yeni moda he kimseyi zorla tutmuyoruz biz hatta istemiyoruz da
- +1 yıl
Ben Türkleri 4 kesime ayiriyorum yani hepsi oyle değil.
Ve kendinizi asil Türk saniyorsunuz galiba ac bir tarihi okuuu nerden geldiniz - +1 yıl
Sanki senin evinde kaliyorum kuzuum
- +1 yıl
Tarih okuyorum zaten;) benim evimde kaliyosun tabiki benim ulkem burasi bu ne yuzsuzluk ya cidden Turkleri sevmiyosan gidersin hem ülkelerinde yasa hem hakaret et l*n ne garipsiniz
- +1 yıl
Geldiğimiz yerle de gurur duyuyorum da anlamadigim olay şu sen bu ülkede hak iddia edeceksin biz ortaasyadan geldik diye susacaz ya artik cidden sacmaliyosunuz defol git cecenistana
- +1 yıl
Hakaret etmadim kuzum sen ona hakaret mı dıyosun
Kendiniz kendinizi yiyiyorsunuz bana gerek yok kı
Benim için millet ayirmek yok MUSLUMAN var neresi rahatsa orda yaşiycem - +1 yıl
Simdi et bakayim kafana gore hareket gelsin bir milliyetci bir iktidarda nasil yasiyosun goruruz yok vallaha yuzsuz bu diger milletler.
- +1 yıl
Bir gun savaşirsam din icin savaşirim vatan millet icin değil..
- +1 yıl
Git savas o zaman da bizden uzak dur bize ne senin dininden milletinden
- +1 yıl
Valla beni korkutun
Bir mucahiti
Guldurmek istiyorsaniz
Onu olumle
Korkutun... o kadar - +1 yıl
Mucahid nette ciplak foto koyarak mi olunuyo kolaymis
- +1 yıl
Mucahitim demedim Savaşmak kanimizda var
- +1 yıl
Anlıyorum canim seni:)
- +1 yıl
Bu kafayle milliyetci partiniz çök sira bekler..
- +1 yıl
Lafle milliyetci olmaz ahbab
- +1 yıl
Milliyetciligi kendi ulkesinden bile yasamayan birinden ogrenecek degilim
- +1 yıl
Çildirtiyo bu beni yaa.. Beni ALLAH bilir gerisi onemli değil...
Kitap okumayan ve okumayı sadece büyük yazılarda baslıklarla sınırlı kac ülke var ki,?
77 milyonun 10 milyonu belki okuyordur20 Yorumla
+1 yılTürk Milletini diğer milletlerden ayıran özellik:
TÜRK OLMAK'tır. . .10 YorumlaGenellikle hiçbirşey bilmesekte biliyormuş gibi davranan ama aslında konuya tamamı ile yabancı bir milletiz. İşte hepsi bu. ..
10 Yorumla
+1 yılYaşlı bir amcanın dediği hep aklımda kalmıştır: biz Türkler gaz kaçağını Çakmakla kontrol eden milletiz deliyiz yani Zaten deli olmasak 7 cihana karşı kurtuluş savaşı/ çanakkale savaşını kazanamazdık.
10 Yorumla
+1 yılöyle böyle şöyle şeyler :D
https://i.hizliresim.com/P5NJjv.gif00 YorumlaGenel hatlariyla: onedio.com/haber/turklere-ozgu-hareketler-237772
02 Yorumla
Soran+1 yılhahahh doğru valla, cok güldüm. :) teşekkürler
Yobazlık, tutuculuk, örf adetlere tutsaklık, cinsel açlık ve sapıklık 1 numarayız.
20 Yorumla
+1 yılsalaktırlar akılları yoktur cahil bir kesim dir herkes kendini mafya zanneder giyinmesini bilmez işi gücü boş laftır
00 YorumlaKorkusuzuz herseyimiz var cok sukur ama disiplin yok birde alman ekolü gibi disiplin olsa varya.
20 Yorumla
+1 yılsıralamada araplardan sonra gelmeleri. sıralama başlığını anladıysan...
10 Yorumlabize selam veren gülümseyen kadınlar hakkında aha vercek aha benden hoşlandı demek biz türklerin en büyük özelliğidir:)))
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. pili zayıflamış kumandanın pilini değiştirmek yerine vurarak çalıştırmak :D :D
01 Yorumla
Soran+1 yılhahahhh :)) teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılMilattan önce de var oluşumuz ve güçlü tarihimiz...
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Türk milletinin devlet ve medeniyet kurmadaki yüksek yeteneği, Türk Irkının üstünlüğünün açık delilleridir.
10 Yorumla
+1 yılKaçak gazı çakmakla kontrol ediyoruz daha ne özelliğimiz ayırsın bacım :D
10 Yorumla
+1 yılegoları. çok fazla egoluyuz maalesef. bir şey bilmesek bile öğrenmeye karşıyız ve burnumuzdan kıl aldırmıyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
:((((( komik degil
+1 yılİcra dairesi açılışında tören düzenleyip kurdele kesmek.
https://i.imgur.com/pmXe2iS.jpg00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılgünümüz için sadece toprak.. baska bir özeligimiz yok
10 Yorumla
+1 yılHicbir ulke bayraginin rengini dökülen kandan almamistir en buyuk fark.
10 YorumlaDünya medeniyetine son 200 yıl bişey katmadığımuz halde
Amerikanın çinin rusyanın bizden krokruklarını ve Türkün dünyayı bedel olduğunu sanarız... Sokaklara
tükürüp Kadın dövmekten kendimizi alırsak belki olur...00 YorumlaMisafirperverlik ve duygusallık (her türlü duyguyu uç noktalarda yaşama durumu)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 757 cevap paylaştı. Tarihte dünyaya hükmü geçen tek milletiz
27 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Soran+1 yıl:)) hiç kimse mükemmel değildir ama iyi yönlerimiz vardır herhalde :))
Soran+1 yılbu mükemmelliğe ulaşmak için cok hata yapmışızdır. suanda mükemmel olmadığımız konusuna katılıyorum
Soran+1 yılevet..
Gizli Üye(30-35)+1 yıldünyadaki berbat ülkelerden biri olmaya aday olmamız gerçeğini biyere bırak kendimizi en güçlü ülke gelişen bir ülke olarak görmemiz yani kısacası her durumda bu manyak şizofrenik özgüvenimiz
00 Yorumla
+1 yılKuralsizligi kural edinerek en buyuk disiplin erkini ve askeri yspisini dunyaya ogretmek. her halikarda dunyanin en renkli milletiyiz.
00 YorumlaYurdum insanı her konuda diğer milletlerden ayrılır ve tarihte de türksüz bir sahne yoktur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. özgürlük eşittir biz. bizim kadar özgürlüğe düskün baska bir millet oldunu sanmıyorum.
00 Yorumlaayıp ya da uygunsuz birşey gördüğünde "nık nık nık" yapan başka hangi millet var merak etmişimdir.
00 YorumlaEğer bir tipsizin sevgilisi oluyorsa bil ki Turktur
00 Yorumla16 kere devlet yıkılmış 17 kere kurulmuş pes etmek bilmeyen bir milletiz
00 Yorumla
+1 yılmehter takımımız
https://i.hizliresim.com/Vl739r.jpg00 YorumlaFerrari ye lpg takmak hxjssksk
51 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :))
hayvanları koruma derneği açılışından koç kesmek.
75 Yorumla
Soran+1 yılhahahhh nasıl bir milletiz biz yaa :)
bilmediği şey yoktur :)
21 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Aracin sinyal lâmbalari dururken kolunu çikararak "dönüyorum" hareketi yapar.
00 Yorumla
+1 yılunutkanlığımızdır tabii ki 2 yıl önce ağzımıza s. çanı bile unuturuz yeniden severiz
00 Yorumla
+1 yılBencillik , her olaya kendi dünyalarından bakmaları
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBütün dünyanın bir araya gelipte yok edemediği tek milletiz.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin kiskanclik yemek orf adet kultur ve balik etli hanimlar ;)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinsellige bu kadar düşkün abaza olmaları akılları fikirleri seks o yüzden bir b*ka sap olamıyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (100)
Devamını Gör(145)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Türk Milletini diğer milletlerden ayıran özellik ya da özellikler nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler