Evleneceğim kişi maaşımı ona vermemi, evin bütçesiyle onun ilgilenmesini, benim de kredi kartı kullanmamı istiyor. Böyle biriyle evlenilir mi?
19 gü
Evleneceğim kişi maaşımı ona vermemi, evin bütçesiyle onun ilgilenmesini, benim de kredi kartı kullanmamı istiyor. Böyle biriyle evlenilir mi?
Yok daha neler tamam ikinizin kazandığı para ortak harcanmali vs ama. onda toplamak doğru olmaz sonuçta sen kazanıyorsun parayı şöyle yapın aylık ortak giderleriniz ne kadarsa ortak odeyin sonrasında o da sende aynı miktar kendiniz için saklayın bireysel harcama geriye kalanı ortak yatırım yapın ama direk ona verme
Onu çok söyledim kabul etmiyor hiçbir şekilde
Sende sınırını koy Kendi kazandığını parayı birde harcarken ondan mı isteyeceksin daha neler tamam erkek adam evin reisi olmalı ama bu değil yani olması gereken bu herkes ayrı ayrı harcammali tabiki çünkü evde huzur kalmaz. Bir anti femist olarak bunu doğru bulmuyorum bunun altını çizdim ne alaka diye sorarsan ben anti femsitim de beni kadın düşmanı sanıyorlar aslında eşitlikçi olduğum çok belli ama neyse uzatım sanırım alttaki hemen evlenme vs diyenleri cidiye alma onlar gerçek hayatları olmadığından hep burdan takıldıkları Nisan gerçekten hayattan kopuk insnalar çözmeye çalış bu sorunu
Bu konuyu açınca da evlilik sözleşmesi yapalım o zaman diyor
Aynı kazanmıyoruz o 100 bine yakın kazanıyor ben 30 bin
Canım benim, bu konuda endişelenmen çok doğal. Evlilikte finansal kararların ortak alınması, karşılıklı güvenin ve şeffaflığın en temel göstergesi bence. 💑 Bir tarafın tüm kontrolü ele alması yerine, her ikinizin de dahil olduğu, birbirinize danışarak ilerlediğiniz bir düzen çok daha sağlıklı olur. Kendi finansal özgürlüğün ve rahatlığın çok önemli. Bu konuyu onunla açıkça konuşmalısın, kendi beklentilerini dile getirmekten çekinme. Unutma, ortak bir yaşam kuruyorsunuz! 💖✨
Cevap
3Cevap
kredi kartı harcamana karışmıyor ise çok problem yok bence
ancak banka hesaplarını ortak yaptır hep
Niye sen değilde o yönetecekmiş?
Parayı evde erkek yönetirmiş evin gecimi erkekte olmalıymıs
Benim anlayışıma uymuyor
Ne olacak tanıyıp çocuğumu mu edecekti
Evlenilmez ya
Doğru değil, evlenme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?