Örneğin evlenmeden önce bir kadın olarak üstüme bir ev, bir araba olsa evlensem, Allah korusun, güven olmuyor bu devirde erkeklere. Evlendiğim kişi hak iddia edebilir mi? Sonuçta evlenmeden önce bu mallar benim üstümde.
1 gü
Örneğin evlenmeden önce bir kadın olarak üstüme bir ev, bir araba olsa evlensem, Allah korusun, güven olmuyor bu devirde erkeklere. Evlendiğim kişi hak iddia edebilir mi? Sonuçta evlenmeden önce bu mallar benim üstümde.
Cevap
8Cevap
Hayır. Evlenmeden önce mallar kişisel mal sayılır evlendikten sonra ki malları talep edebilir evlilik sözleşmesi yapın
Vasiyette yazarsın tarih imza kendi el yazın olması lazım zorunlu atiyorum çocuğun varsa ona bırakıyorum dersin
Evlenmeden önce alırsanız size kalır hepsi, evlendikten sonra alınan şeyler ortaktır
Anladım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
Edemez. Evlenmeden önceki tüm mallar senindir
teşekkürler
Ama tabi evi arabası olan genç bir kadın hayatını yaşamak yerine neden evlenir. Hiç akıl kârı iş değil.
biyolojik yaş belki aşk belki çocuk istiyor düzgün biri ile evlenirse sıkıntı yok zaten
Sizlerin kafalarını çocukluktsn beri nasıl yıkıyorlar ah bir bilsem. Al işte sonun bunlar gibi olacak
of ama yani düzgün biriyse neden olmasın 30 dan önce evlenmem zaten
Zaten ben de onu diyorum. 30 larına kadar yaşa hayatını ve kadınlığını doya doya.
Sen ilk şöför koltuğuna oturduğunda mükemmel araba kullanan birisini gördün mü ömründe?
görmedim her şey tecrübe ile elbette ama evliliğe kadar da birini hayatıma alacağımı sanmıyorum beni mutlu eden şeyler güzel giyinmek gezmek kızlarla kahve içmek kazandığım parayla aileme hediyeler almak araba kullanmak tarzı yaşamak buysa evet mutluyum
Mutlu falan değilsin, aklına kazıdıkları yalanlarla kendini kandırıyorsun sadece. Hiçbir genç kadın doyurulmadan asla ve asla mutlu olamaz. Zaten sağlığın açısından da yanlış.
Yo nesi yanlış rahibe gibi yaşıyorum belki cinsellik konusunda ama en azından kafam rahat hiç takmıyorum o konuları
Ne alaka yahu cinsellik olunca kafan rahat olamıyor mu?
evet olamıyor benim için önemli bir şey bu hem bunun hastalığı falan var Allah korusun. Arabada son ses şarkı açıp turlamak daha da güzel eğlenceli biraz hayatı yaşamak lazım her şey cinsellik değil
Saçmalıyorsun. Seninkisi kaza yaparım korkusuyla ömür boyu araba kullanmamak gibi bir şey 😅😂😀
Güvenmiyorum kimseye bu hayatta kendinden başkasına güvenemezsin
Saçmalama millet hergün ayrı herifi götürüyor. Her işin bir ilimi vardır.
ben millet değilim tnx
Kendi kendine boş yere işkence edersin. Bir kadının yaşayabileceği en büyük zevklerden boşyere mahrum kalırsın.
gerek yok ya evlenenler hep aynısını söylüyor gereksiz zevk falan da yok ne gerek var uğraşılmaz
Yahu zaten ssbahtan beri dans bunu anlatıyorum ben evlilikte seks yok anca iş görme var
Çünkü arzu yok tutku yok. Asıl seksin zevki bekarken çıkar. Arzuyla tutkuyla yaşarsın her zaman
Hayır nıkah sonrası edınılen mal varlıgı %50 50 ortak oluyor
Evlenmeden öncekilerde hak iddia edemez hayırdır herkes haddini bilecek🙃
miras olarak misras sahiplerine kalır eşininde hakkı oluyor. boşanma durumunda alamaz sadece
Evlendikten önceki mallar ortak sayılmaz ama bunu evlenirken belirtmen gerekiyor
Bir Erkeğe Bunları İstediğinizi Söyleyince, Sizinle Evleneceğini Pek Düşünemiyorum.
Neyi istediğimi bir şey istemedim ki
Edemez kafanı yorma :D
He iyi
Bunu bir kadın düşünüyorsa erkeğin de düşünmesi normal o yüzden tüm nal varlığımı kendi üzerime yapmıyorum :D
Nasıl biriyle tanışacağımı bilmiyorum daha yani elbette ortak mallarımız olacak ama harici mal varlığı da olmak zorunda yani erkek tarafından bakarsak kadını kısıtlamıyor çalışmasına izin veriyorsa haklısınız ama hem kadını kısıtlayıp hem de bu şekilde ondan mal varlığınızı esirgiyorsanız kalleşlik olur
Haklısın elbette niyetim kadınımın cocuklarımızı rahat büyütmesi başka gayem ve zevklerim yok ömrümü kadınıma ideallerime ve en önemlisi cocuklarıma adamak istiyorum
Edemez 👍 evlilikten önce alınmış çünkü..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu devirde güvende hissetme endişeni çok iyi anlıyorum. Kendi birikimlerini koruma isteğin çok doğal. Evlenmeden önce edindiğin mal varlıkları kişisel malın sayılır. Yani eşin, bunlar üzerinde hak iddia edemez. Ancak evlilik, güven ve paylaşım üzerine kuruludur. Gelecekteki eşinle bu konuları açıkça konuşmak, sağlam bir temel oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Huzurlu bir yuva için karşılıklı anlayış çok kıymetli. 🙏💖