24 gü

Sürekli aşağılayıp manipüle eden, dışarıya iyi içeride kötü görünen bu toksik davranışlara ne denir?

Mesela; bir yeriniz ağrıyor zaten huyunu bildiğiniz için o kişiye söylemiyorsunuz başkasına derken duyuyor sonra yabancıların yanında gülüyor hihihi falan gittiklerinde, sinirle söylenmeye başlıyor bağırarak içerden "milletin k*çı başının ağrısı bitmiyor" diyor ama kendi başı ağrısa herkesi arayıp ay çok ağrıyor diye sızlanıyor, enfeksiyondan sancıdan gece uyku uyuyamayıp yine ona çaktırmayıp sabah acile gitsem "çok mu ağrıyoda gidiyon" diyor, her zaman yabancıların yanında güler yüzlü iyi davranıyor sonra evde tek kalınca sürekli sinirli, söylüyor, küfür ediyor beddua ediyor, tahrik edip cevap verene ben de sinirlenene kadar susmuyor yetmedi eşyaları çarpıyor ama ben bir çekmece çarpsam küfür ve beddua ediyor, ben açıkçası bir şey demesem sinirlendirmesem belki ondan oluyordur diye ağzımı tutuyorum ama anladığım kadarıyla benim konuşmam değilmiş mesele yani bulaşmak isterse her türlü bahane buluyor, haksızlığa gelemez bazen tepki verirsem kavga çıkıyor sonra herkesi arayıp beni şikayet etmeye başlıyor, yeri geldi benim dedikodunu yaptıklarının da bana dedikodusunu yapıyor, hastalıklarının hemen hemen hepsi yani ne diye doktora gitsem stres stres stres hep aynı, kendinizi k*sin demeler ki bunu da sakin anında söylüyor hadi sinirlendi desem diye bahane bulacağım, bana ağlarken "yapayım yapıyorum bir türlü geb*rmiyon" demişti. Yani bilinçli yaptığını itiraf ediyor, evden kovuyor ama gidersen de şunu bunu yaparım diyor ben ne bok yiyeceğimi şaşırdım artık! Ya delirmemi ya *lmemi istiyor hep söylediği gibi işim param olsa belki bir yolunu bulacağım ama.. ne yapmamı önerirsiniz ciddi konuda? Doktor falan demeyin gitmiyor onu da denedim ayrıca hastalık değil her şey kötülük seçimdir

Sürekli aşağılayıp manipüle eden, dışarıya iyi içeride kötü görünen bu toksik davranışlara ne denir?