İtici hal ve hareketlerden bulunması. Sebepsiz yere olay çıkarması insan içinde yapılmayacak eylemleri yapması sarhoş olup rezillik çıkarması kendini gülünç duruma düşürmesi yanındaki kadına karşı kötü davranması hakaret etmesi adam adına büyük rezillik. Rezil insanlardan nefret ederim hayatımda öyle insanların yeri olmaz. Kimse sevmez onları zaten onlar saygı görmeyi ya da sevilmeyi haketmezler dışlanmayı hakederler. Ve yalnız kaymayı da bırakalım öyle akılları başına gelene kadar yapayalnız yaşasınlar hiç acımıyorum öyle insanlara
Dünyanın sadece kendisi etrafında döndüğünü sanmadığını anladığı an ve tanımadan ön yargıyla yaklaşıp üstelik arkasından atıp tuttuğu halde hiçbir şey olmamış gibi arkadaş kalmaya devam eden davranışlar bence insanı rezil eder.
Bir insan dengesiz hareketler tutarsız konuşmalar yaparak kendini o kadar güzel rezil edebilir ki ancak o kadar olur yakın zamanda bir insanda gördüm ve şahit oldum çok rezilce
Kendisi gibi olmaması bir kalıba bürünüp onuda becerememesi maskeli yüzler kukla hareketler boş karakter hava atıcam diye kendini dahada küçülmesi saygısız davranması rezil duruma düşürür..
Bir insanın maddi, manevi hakkını gasp etmek, adam kayırma sonucu haketmediği bir makamı, görevi işgal etmek, haksız servet edinmek. Yalakalık. Ucu kendine dokunmuyorsa haksızlığa ses çıkarmamak.