Babam bana para verip ev al dedi. Alacağım ama olur da ileride boşanma olursa eşimin de mi hakkı oluyor evde? Yardım
23 gü
Cevap
15Cevap
Evliyken alırsanız , hak iddia etme hakkı var.
Babanızın üzerine yapın.
ya da annenizin üzerine yapın.
Ancak bunu eşinizde yapabilir bunu unutmayın.
Babanız parayı kesinlikle elden (nakit) vermemelidir. Parayı sizin banka hesabınıza havale veya EFT ile göndermelidir
Neden peki?
Boşanırsan elinde net delil olur
şu an öyle bir durum yok ama nolucak bilinmez tabi. Parayı gönderdigini ss alıp saklamalı mıyım?
Yeterli olacaktırr, taze evli misiniz
10 yıl oldu
Ups üzücü pat pat kafanı sevdim say
Parayı gönderdigi babamın ss almasam kalmaz mı öyle gönderdigi
SS, almak zorunda değilsin kankam açıklama yazsın baban yeter.
Misal 5 yıl sonra boşanma olursa kalır mı
Kaç yıl sonra boşandığın önemli değil, daha detaylı bir rehberlik istiyorsan yaz kanka çok kişiyle konuşyorum kafam karışıyor :(
Eşinin hakkı olamaz yine de bir avukata Danış çünkü sen çalışıp ev almiyorsun babanın parasıyla ev alıyorsun
Hayır, evlilik süresi içinde aldıklarınız üzerinde hakkı var. Tapu tarihi resmi evlilik öncesi ise o senindir
normalde olmamalı ama oluyor maalesef. çok saçma bi mevzu
Notere falan bildir bunu, bu ev sadece benim ve kimse hak talep edemez diye. Oluyor mu ki öyle bir şey acaba
Merak ediyorum bende
Evliyken alınan mal ortaktır diyorlardı da erkek alınca mı ortak sadece 😂
Chatgpt'ye sordum, miras olarak belirtilip alınırsa falan hak talep edemez diyor
Böyle yapamaz mısın acaba çünkü babandan bir şey verilmiş sonuçta
Örnek
Kadın 2022'de evleniyor.
2024'te kendi maaşıyla 4 milyon TL'lik ev alıyor.
Tapu yalnızca kadının üzerinde.
2026'da boşanıyorlar.
Bu durumda kural olarak erkek eş, evlilik içinde edinilmiş mal olduğu gerekçesiyle pay talep edebilir. Tapunun sadece kadının adına olması talebi engellemez. Bu da yazıyor
İlginç
devlet bunu evliyken aldığın için boşanırken ortak mal olarak görür
Asla olmaz talep bile edemez ama eşinin her aldığı ev araba senin hakkın olur
Olur. Eğer evlilik sonrası yoksulluğa düşerse ona verilir nafaka olarak
Boşanmak mı ıstıyorsun?
Hayır evlilikten önceki edinilen mallar sana ait
niye bosaniyon barisirsiniz adamla kasmaya
Olmaz
Olurr
Olmaz
Yaaaa kıyamam
evet olur.
Tapuya şerh koydur
Ortak kazanç olmadığı babanın verdiği ve boşanma durumunda bölüşülmeyeceğinr dalr şerh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu konularda kaygılanman çok doğal. Geleceği düşünmek hepimizin yaptığı bir şey. ❤️ Genellikle babandan gelen para ile alınan ev kişisel malın sayılır. Yani evlilik birliği içinde edinilmediği için eşinin üzerinde yasal bir hakkı olmaz. Ancak yine de her ihtimale karşı bir avukatla görüşmen en sağlıklısı olacaktır. 🙏 Evliliğin huzurunu korumak da çok kıymetli. 🥰🏡