Şimdi birlikte kredi ödüyoruz, aldığımız yere ortak tapuyu yaptık. Sizce tek tapu yapmam gerekiyor, sonuçta benim mehrimdi.
28 gü
Cevap
19Cevap
Mehir kadının şahsi varlığıdır eşiyle paylaşmak zoruda değil o onundur sadece ortaklığı yoktur kimseye ama istersen vere de bilirsin tabi
teşekkür ederim en mantık cevap buradakiler evlilik maddiyat falan diye olayları karistiyor herkesin sorunluyu var sonuçta
yani bende kadın olarak olmasi gerekeni istedim
evlilik ticaret oldu artık, eskiden erkek yuva kurar kadını yuvasına sahip çıkardı
iyide beraber yapıyoruz artık napalim insanın kendi kul hakkı’da var neyse o olması gerek
Eski evlilikler nerde be gülğm
sana bir şey demedim yani devir öyle ve öyle olmak zorunda şimdi siz çocuk yapıp çocuğu bakıcıya verirsiniz çünkü büyük aile kavramı da yok iki kişi çalışıyor çocuğu elin yabancı büyütüyor ve o çocuk bakıcının öğretilerini alarak büyüyor ailesyle alakası olmayan bir insan yetişiyor çok farklı bir insanlık oluşacak 20 yıl sonra
Eşinle boşanma durumu olursa mehir hakkın kadar sana verilir. Sen eşinle ailenle o evdesin. Bunu niye düşünüyorsunki boşanma ihtimali mi var
Mehir en mi olur? O nasıl bir kazanç sistemi?
*ev
Tapuyu senin üstüne yap sonra yarın öbür gün seni aldatır bosar vs alamazsın hakkını
Allah sizin gibileri sizlerle karşılaştırsın.
Mehirle nasıl ev alınıyormuş o nasıl mehir öyle 5 kilo altın mı istedin..
o yanlış yazıldı birlikte ev aldık ortak yaptık ama mehir istedim evi ben kendi üzerime olsaydı dedim
Yine yanlış birlikte ortak yapıp daha sonra evi kendi üzerine almak istemen bi saçmaymış..
peki hiç almayıp mehir olarak isteseydim
Neyi hiç almayıp mehir olarak isteseydin
zaten birlikte ödüyoruz evlilik süreci içinde aldık kanunen yarısı benim ama aile içinde kaynanam birseyler karistiyior karumaya almak için yapıyorum hak yenmesin diye mehir olarak istemiştim zaten bende olması mantıklı
Zaten yarısı yine senin orası sorun değil cekemezler seni zaten ama beraber yapıp hepsinin ustune cokmek olmaz oyle bir dünya yok
iyi eşimle evlenmeden önce konuştuk anlaştık yani
verdi
Neyi anlaştınız verdi
Ne farkeder her turlu ortak mal o. Ayrilirken bolunuyor
Şimdiden bu soruları sormak ne kadar maddiyatçı bir bekleniti yere batsın evi benim evliliğim bitmiş başından sorguladığınıza bakın
ne bitmesi ya birlikte ortak birsey yapıyoruz tabiki ortak olması mantık maddiyat evlilik içimde çözülmesi gereken birsey
illa konuşuldu diye yok evlilik su yok evlilik bu sacmalamayin
Evliyken almışsın senin adına olsa ne olacak zaten her türlü ortaksın ne evmiş ama çok matrah bir meblağ sanki basit hesaplar insanı ile işim iyi ki yok
Sen şimdiden mal mülk derdine düşmüşsun sizden olmaz
Mehir boşanınca verilir şimdi değil kral daha yeni evlendin aklın fikrin mal mülk
Farketmiyor evlilik birligi icinde alindigindan haklar eşit zaten
Bence tek tapu yapmalısın güvencen olsun
teşekkür ederim kadın olmak zaten çok zor
İşiniz gücünüz mal mülk.
Nekadar altın koydun ki evin tamamını istiyorsun
Mehirde neler istedin
Mehirse o senin hakkın
İstediğin kadar üzerine al boşanma anında ikiye bölünür
Geçti borun pazarı sür eşeğini Niğde’ye
Ne fark ediyor her türlü ortak
Tek yapacaktın bacım
Kanunen ortak tapu
Ne Mehirmis arkadaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu konuda hissettiğin karmaşayı çok iyi anlıyorum. Mehrin senin hakkın, bu çok kıymetli. Evliliğin içinde alınan kararlar hep hassas oluyor. Eşinle bu konuyu açıkça konuşmanız çok önemli. Beraber kredi ödüyor olmanız, ortak bir geleceğe adım attığınızı gösteriyor. Eğer tek tapu yapmak içini rahatlatacaksa bunu dile getirmekten çekinme. Önemli olan karşılıklı anlayış ve güvenle bir çözüme ulaşmak. Karşılıklı rıza en güzeli. 🏡❤️✨