22 gü

Anne baba bedduası kabul olur mu, evde şiddet ve baskı gören çocuk ne yapmalı?

Babam bizi küçüklükten beri döver, annem de hep eziyet eder, yaramazlık yapardık diye, hâlâ da öyle geziyoruz, dışarı gidiyoruz diye sürekli küfürler, hakaretler, yaptığımız kötü bir şey yok, namusumuz da gayet yerinde, ağza alınmayacak kelimeler ediyorlar, beddua ediyorlar, onların bedduası kabul olur mu, yani ondan korkuyorum, annem babam sürekli bizlere bir kavga oluyor, bir şey oluyor, sürekli ağızlarında beddua, ben de dayanamayıp hepsine vuruyorum, kendimi savunmak amaçlı, onlar da bana zarar veriyor, vuruyor, üstüne de beddua ediyorlar ama ben etmiyorum, inşallah size döner diyorum ama babama hiç el kaldırmadım çünkü gücüm yetmiyor, annem ve kardeşlerim bana saldırdığı zaman savunma amaçlı vuruyorum, ne yapayım, akşama kadar evlerinin temizliği, yemeği, her şeylerini yapıyorum, ediyorum, yani evde ben dışlanıyorum, neymiş, dışarı çıkıp gözüm açılmayacakmış, kardeşlerim okuyor, ben lise bitti, okuyamadım, evde ayrım çokça var, benim çok zoruma gidiyor, ne yapsam yaranamıyorum, okumuyorum diye diğerleri gibi dışlanıyorum, ben de mecbur evde koca bekliyorum, yani onların gözüne öyle, bir de evin hizmetçiliği, zaten kardeşim en küçük ile dışarı çıkıyorum hafta sonu, ona bile laf söyler, hafta içi ful evdeyim, zaten 2 gün çıkıyoruz diye bir yerlere geziyoruz diye ağzımıza ediyorlar, yani kime neye derdimi anlatayım, buraya yaz yaz bitmez, kısacası bana hiç bir şey layık görülmüyor, evde köle gibi çalışıyorum, üstüne üstlük bir de beddua, şiddet, baskı, azar, her şeyi ben yiyorum
Anne baba bedduası kabul olur mu, evde şiddet ve baskı gören çocuk ne yapmalı?