- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
27 güKendi sebebimi söylüyeyim. Özgürlük diye musliman osmanlıya karşı ingilizle fransızla iş birliği yapıp bugün de israil bizi bombaliyeeer, amerigaa bize saldırıyeeer diye gtlerini yırtmalarından sebep zaman zaman Türkler bizi korusun açıklamaları ve Türkler amerija ile muttefik vs vs saçmalamaları yüzünden iki yüzlü kalleş arkadan vuran ırkları sevmiyorum. Yunanla bir sıkıntım yok rusla yok çünkü zaten onların ne olduğu belli. Düşman olduklarını ezelden biliyoruz. Ama bütün müslimanlar kardeştir deyip halifenin cihad çağrısına uymayıp ingilizin karşı cihadına uyan halklar bugun başlarına ne geliyorsa hak etmişlerdir diyorum. Bu yüzden sevmem.
118 Yorumla- 27 gü
Su yukarıda yazmıs olduğum basit 3 cümleyi bile bilemeyecek kadar aciz ve bilgisiz bir cahile göre fazla bilgiliymişsin gibi konusuyorsun :) Bu Ülkeyi araplardan daha çok sevip sayan en az 20 tane ülke sayarım sana öpücük canım. Okuyup araştır bilgilen cahıl. Bu arada arap kökenliyim Türk üm. Arapların bipine bipiyim.
- 27 gü
Sevgili cahıl üzülerek söylüyorum ki bu isimler muslimanlıktan araplardan once de vardı puahahah yahudileri ve hatta hatta peştümler zamanında bile vardı. Mesela ismin rıdvan ise arap redvan der. Senin yusuf dediğine arap yousef yahude joseph der. Bu kadar mı insanlık tarihinden uzaksınız :D
- 27 gü
Evet bunlar da araplardan once vardı. Adem havva bunlar arap mı mesela?
- 27 gü
Sence isa musa ibrahim bunlar arap ismi mi :D Yani araplar bunları ibranilerden almış olmasın? Bana binlerce yazmana gerek yok hangi ismi merak ediyorsan o ismi googleye arat ve etimolojisi ve bu ismin nereden türediğini yaz göreceksin zaten. Bunun senle neyinin kafasını diretiyim ki? Araplardan aldığımız şeyleri red ettiğimiz mi var. Dilimizde bile araplardan gelme o kadar kelime var, ama unutma bir o kadar da fransızcadan dilimize geçen kelimeler var. Ural altay dillerinden yani rus kazaklardan gelen hatta japonlardan dilimize feçen o kadar ek ve ornekte var. Size öğretmişler sadece araplardan gelenleri onlardan başkasını bilmiyonuz kanks. Bilgi yarıstırmıyorum zira bu konuda senden bilgili olduğum kesin. İlgileniyorsan öğren. Yok ben cahıl bir eşek olarak yaşamımda mutluyum diyorsan bir şey diyemem tabi senin seçimin kanks.
- 27 gü
Ahmet ömer osman Abdullah mehmet bunlar gibi bin tane ve ibrani değil arapça o dediklerinden hariç, sen laftan anlamıyorsun ya da kabullenmek istemiyorsun , sen ve senin gibiler daha düne kadar arap alfabesiyle yazıyordu bugün gelmiş araplara laf ediyorsun, yazsaydın o zaman İbranice alfabesiyle 😅
- 27 gü
Sana bir soru Türkler neden alfabelerini arapçaya çevirmiştir? Gerçi o kadar cahilsin ki hangi donemde arapçaya geçtiklerini bilmediğine %1250 eminim. Ama bu başka bir cahil bükme sorusu. İlkine cevap ver sen. Ayrıca kafa tasına şaklatıyım. Ben sana red mi ediyoruz araplardan aldığımız şeyler var diyorum sen bu yazıma karşılık neyi red ediyorsun diyorsun lafbashkAyrıca sen bana 10-20 tane anca sayarsın arap kökenli isim bunu da belirttim zaten. Araplarda da cengiz alp isimleri var onlar da Türkçeden gelir ama bunu soylemezsin. Niye? Çünkü size öğretmişler Türkler arapların yancısı diye :D Sorgulamadan kabul etmişsiniz.
- 27 gü
Nee araplarda bu isimler yokmu asjkfbasjhkf tamam kanka sensin :D
- 27 gü
Şiir ve edebiyatta araplardan değil çoğunlukla farslardan esinlenmiştir Türk milleti kanka cidden bu kadar cahılmısın numara mı yapıyorsun? Ayrıca vereceğin örnekleri zikeyim. Hiç bir soruma da cevp vermiyorsun... Mesela i phone kullanıyorsun mucidi bir israil kokenli. Ya da samsung ve diğer markaları kullanıyorsun Alalhsız koreli japon çinli demiyorsun. Pc kullanıyorsun tv izliyorsun vs. Bunları tüketmekle bunları bulanları sevmek arasında ki bağ nedir soyler misin? Bütün sorduğum sorulara da cevap ver ayrıca. Kendin çalıp kendin oynama sadece.
- 27 gü
Aynen ayak parmaklarıyla yedikleri yemekleri çekemiyorum kanks.
- 27 gü
Sence lahmacun arapların mı peki?
En İyi Cevaplar
27 güİlk olarak Zamanında bizi sırtımızdan çok vurdular ikincisi hz Muhammed arap olabilir islam araplara veya araplardan ibaret olan bir din değil zaten cariye alan bissuru kadin alan kiz cocuklarini diri diri gomenler bunlar degillermiydi peygamberden evvel? ebu cehilde arap değilmiydi? Örflerine adetlerine yemek yemelerine bak insana benzer bir yanları yok zaten peygamberi adam akilli ornek almamislar neyini sevicem bunlarin
023 Yorumla- 27 gü
Sorularıma cevap ver yalanla bitanesini yalansa
- 27 gü
Hangi kaynağa göre konuşuyorsun demiyormuydu hani peygamber benim soyumdan gelene değil benim yolumdan gelene bakın diye
- 27 gü
Belli yolundan gittikleri israile kucak açarmıydı peygamberin yolundan gitselerdi
- 27 gü
Şu sordugum sorulara bi net cevap veremiyorsun nede inkar edebiliyorsun ama arapcilik yapiyoesun hala
- 27 gü
Ebu cehil de arap değilmiydi? Peygamberden once kiz cocuklarini diri diri gomen bissuru kadinla evlenen bu araplar degilmiydi evet alalim cevabini
- 27 gü
Sadece araplar mı savaştı islam için?
- 27 gü
Peygamberden once kiz cocuklarini diri diri gomuyorlarmiydi gommuyorlarmiydi
- 27 gü
Çok eşlilik bu araplarda var mı yokmu
- 27 gü
Nerde demiş kaynagi var mı
- 27 gü
Bizim turklerde islam dininden once bile bir yaraticinin olduguna inaniliyormus putperestlik yokmus kiz cocuklarini diri diri gommuyorlarmis kim daha ustun
- 27 gü
Hangi hadiste var hafis hadis diye uydurmadiginiz sey kalmadi peygamberin bissuru cinsel hayatindan bahseden sahih kabul edilen hadisler var islerini guclerini birakmislar peygamberin cinsel hayati dert olmus yok bi gusulle 9 kadinla birlikte oluyor bilmem ne hangi hadise guvenicez
- 27 gü
E zamaninda zaten bir sıkıntı yoktu sonradan sapittilar bizim turkler mesela daha peygamber gelmeden evvel bile bir tanrinin olduguna herseyin ondan geldigine inanmis hep ona dua etmis daha ne yapacak zaten
- 27 gü
Peygambere inanmadigini nerden cikardin hangi peygamberi gondermis? Ayrica
Gizli Üye(36-45)27 güDış güçlerin illüzyonu; Müslümanlar kardeştir.
Bununla birlikte Arap ya da İngiliz ya da Kızılderili fark etmez; hijyen, oturup kalkma anlamında bize uymayanlar varsa sadece Müslüman diye kimseyi sevmek zorunda değiliz. Nefret etmeyiz; o kadar.
00 Yorumla
Kardeşim türkler islamı araplardan almadı. Hz. muhammetten aldı. Ve Türklerin ilk dini 'tengri'dir. Göktanrı dinidir. Osmanlı zamanında islama geçtiler insanlar , zorladılar. Bu arada harf devrimi felan oldu ya sonradan arapçadan farsçadan çıktı. Türkçe öz diline döndü toplum. Türklerin asıl dini Tengri dir lisanı türkçedir. bayragı türk bayragıdır. Türkiye laik bir ülkedir. Bizim müslümanlarla ve islam ile bir alakamız yoktur. Araplarla hiç alakamız yok. Sen arapça bile okuyamazsın egitimini almadan? Biz arap degiliz türküz. Bedevi köle araplar ülkesine yallah
05 Yorumla- 27 gü
Bu arada hz. muhammed pedofili bir insandı. Çocuklarla evlenip onlardan çocuk sahibi oluyordu. böyle bir adamın dinine inanıyorsun bir kez daha düşün. Birde kuranı kerim 3. kişi tarafından yazılmıştır. Arapça okursan anlayabilirsin. Yani vahiy ile gelmiş olamaz. Birisi el ile yazmış.
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, bu biraz karmaşık bir konu biliyor musun? 🤔 İnsanlar bazen farklı kültürlerden veya geçmişten gelen kişilere karşı farklı hisler besleyebiliyor. Halbuki İslamiyet bize birliği, kardeşliği öğütler. Kendi içinde her milletten farklı insanlar olduğu gibi, farklı düşünceler de olabilir. Önemli olan sevgi ve anlayışla yaklaşmak bence. Kalplerimizi birleştiren inançlarımızdır. 💖🌿
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Aile & Toplum konusunda 849 cevap paylaştı.
27 güBen ne Muhammed'i, ne islamı, ne arapları sevmiyorum. Ee herkes benim gibi değil tabi sadece arapları sevmeyenler de var. Muhtemelen mülteci problemi yüzünden arapların ne mal olduğunu yeni yeni anlıyorlardır.
00 Yorumla
27 güTürkler araplardan nefret etmiyor araplaşmaktan nefret ediyorlar. Millet olarak burada da ikiye ayrılıyoruz sağcılar batılılaşmaktan nefret ediyor solcular araplaşmaktan. Bir olun milliyetçi olun.
10 YorumlaPeygamber efendimiz Hz. Muhammed in sözünü hatırlatayım;
Bende arabım ama araplar benden değiller!
bu söz sana kafi
014 Yorumla- 27 gü
Peygamber efendimizin sözü dedim hadis demedim! zaten veda hutbesini idrak ederek okusaydın veda hutbesinde bu sözün doğrulandığını öğrenirdin!
Kaldı ki bana hadisten bahsediyorsun
ilk hadis kitabının peygamber efendimizin ölümünden yaklaşık 250 yıl sonra yazıldığı tüm islam aleminde kabul görür ve o zaman ki hadis sayısı yaklaşık 10.000 iken günümüzde peygamber efendimiz öldükten sonra gelen güncelleme var sanırım ki 60.000 civarına çıkmış!
Kaldı ki hadislerde deve sidiği ile keçi sütünü karıştırıp içmek her hastalığa iyi geliyor yazıyorken neden doktora gidip aylarca tedavi görüyorsun? ya da her sabah aç karına 7 tane acve hurması yeyip tüm gün zehire ve sihire karşı korunmuyorsun?
ayette hiçbir şey ve kimse ona benzemez ayeti varken, hz. isayı kendi sülietinde yarattı hadisine inanıyorsun?
Tüm hadis yazarları kendilerine kaynak olarak buharinin, mülim in ve kutub-i sitte nin hadis kitaplarını kaynak gösterirler peki bu kaynak kitaplar nerede? hangi müzede ya da hangi ülkenin korumasında? neden hiçbir resmi videosu görüntüsü yok ya da haklarında bilgi yok? ve yine bu hadislerin sahih olup olmadığına kim karar verebiliyor?
üstelik "benim size gönderdiğim eksiksiz ve yolgösterici kitap (Kur'an-ı Kerim) varken neden başka hakimler (kitaplar, kaynaklar) ararsınız" ayeti varken başka yazılmış kitapları yol gösterici olarak görürsünüz? üstelik bir çok hadis ayetlerle çelişirken zıt olmasına rağmen?
Üstelik peygamber efendimizin tüm söylemleri Kur'an-ı Kerim den iken ayetler iken kalkıp başkalarının yarım yamalak ve ayetlerle çelişen hadislerini yok gösterici olarak görüyorsun ki?
Gerçi sorsam google dan bakmadan ayet sayısını dahi tam ve doğru yazamazsın ya nryse! 😉 - 27 gü
Bu kadar cahilini ilk defa gördüm😅🤣🤣, hadisler peygamber efendimiz ne demişse onu yazmışlar ve veda hutbesinde böyle sözü, ve bu söz uydurmadır, peygamber efendimiz kureyş ve arapları övmüştür, Allah beni en iyi insanların arasından seçti demiştir bu sahih hadis ve ayrıca sen ve sensin gibiler sadece işine gelene inanmış 😅😅ve dediğim gibi öyle bir sözü yoktur , onu sevip sayan canlarını mallarını herşeyini ortaya zaten araplar, Allah her kavme peygamber göndermiştir ama hiç kimse arapların yaptığını yapmadı bir peygamberi inanıp onun için canını malını vermedi, bugün Allah katında hak din İslamdır ve bunu yayan araplardır ve peygamber efendimizin demesi imkansız, internetten uydurulmuş resmen 😅
- 27 gü
işte bu nedenle bilgisizsin demiştim! ben hiçbir zaman hadis demedim söz demiştim peygamber efendimizin her sözü hadis olarak yazılmamıştır
sen söz cümlesinin daha anlamını idrak edemiyorken kalkıp bana acizlikten bahsediyorsun kaldı ki basit iki soruya dahi cevap veremeyip cahillikten bahsediyorsun kıyamam yaa kendini zeki ve bilgili şanıyormuş ta amanda aman çen bilgilimi oldün bakiiim 🤣🤣 - 27 gü
evet haklısın çölde sıkışınca olduğu yere çömelip zıçan taharatlanmadan kalkıp yokuna devam eden arapları çekemiyorum nasıl dinin temel direği temizlikken temizlenmesini bilemezler yaa 🤣🤣
hz. ömer deyip kendisini öldüren kölenin dahi efendisinin arap olduğundan bihabersin. sonrasında ise yine islama ilk fitneyi sokanların arap olduğunu bilmezsin en soğu islam bizimki deyip çatışanlar yine araplar kendimaralarında çıkarları için islam adı altında savaşan yine araplar hz. Osmanı öldüren yine araplar hilafeti saltanata çeviren yine araplar biz az kazandık siz çok kazandınız masallarıyla iç savaşlae başlatanlar yine araplar kalkmış bana kendi aralarında dahi islamı paylaşamayanları savunmaya kalkıyorsun biraz tarih öğren okumayı idrak etmeyi bil sonra gel hadi 🤣🤣 - 27 gü
Hz ömeri öldüren iranlı fars cahil olduğun belli oluyor baya, her yönetimde iç savaşlar bu dünyanın her yerinde var olan bir şey , İslamı yayıp türkleri de Müslüman yapan ve insanların en değerlisi hz muhammed arap olan bunlar başka millette yok, başka kavimlerde peygamber dahi şehit edilmiştir ve bugün başka milletler Müslümansa bunu önce Allah'a sonra araplara borçlular ve dediğim gibi bütün türkleri üst üste koysam hz ömerin tırnağı etmez ve isimleriniz dahi arap ismi olmuş zamanında nasıl Müslüman yaptıysa artık.
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Hz. Muhammed Arap olabilir. 1 kişi sebebiyle tüm Arapları sevmek gerekmiyor. Bu mantıkla Ebu Cehil’i de sev madem.
07 Yorumla- 27 gü
Kur'an-ı Tahrif etmediler ama, Peygamberin vefatından çok sonra Hadisler türeterek İslam'a zarar verdiler. Bugün İslam'a zarar verenlerin başında Araplar gelir. Kaldı ki Peygamber'i zehirleyenler yine Arapların kendisidir. Peygamberin vefatından sonra kendi aralarında yine savaş çıkartanlar ( Cemel Vakası ) Arapların kendisidir.
O yüzden Arapları bu kadar masum, bu kadar tatlı su misali görmeyin. Dediğim gibi, insanlar hiçbir milleti sevmek zorunda değil. Eğer hâl böyle olacaksa, en başından itibaren Yahudileri seveceğiz. Çünkü en çok Peygamberin çıktığı köken Yahudi'dir. - 27 gü
Hz muhammed araplar hakkında hiç konuşmadı aksine hep övmüştür arapları , hz muhammed zehirlemeye çalışan yahudi bir kadın, canları herşeylerini bir peygamber ortaya koyan araplar, yahudiler kitapları tahrif edip peygamberleri yalanladılar, İslamı yayanda araplar ve türkleri Müslüman yapan da araplar , Allah katında hak din İslamdır ve yahudiler gelen her peygamber bunu demiştir ve onlar sapıtıp kabul etmediler ve araplar kabul etti.
- 27 gü
Hz. Muhammed döneminde bütün Araplar İslam'ı kabul etmedi. Örneğin Ebû Leheb gibi Araplar İslam'a karşı çıktılar. Ayrıca Hz. Muhammed cahiliye döneminin birçok Arap kökenli ve Arap adetini sert biçimde eleştirmiştir. Nasıl hiç konuşmadı? Hep övdü gibi bir durum söz konusu olmamıştır. Bildiğin şeylerde yanlış.
27 güTurkleri yuzyillardir sirtindan hancerleyenlerde arap
15 Yorumla- 27 gü
Ezanda ayasofyada aslina kavustu ama araplarin turkleri para ugruna sattiklari soysuzluk yaptiklari gercegi hicbirzaman degismeyecek
- 27 gü
Sen bir trolsun defol
27 güAkTroll fake hesabi gizliye almaya unutmus yazarken. Oluyor bazen böyle seyler.
Muhammedi de sevmiyorum, Araplarida sevmiyorum.
00 YorumlaTarih bilgin mi yok git araştır. Arapların ihanetini anlarsın okuyun okumadan böyle sorular yazmayın araştırın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
26 güBen etmiyorum hatta arap kadınlara bayılıyorum, keşke olsada yiyişsek şimdi
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı.
m 27 güPis kafaları var ondan. cahillik desen tam komedi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)27 güEn büyük düşmanlığı yapan da arap. Tarih oku biraz, anlarsın nedenini. Asıl onlar Türklerden nefret ediyor ayrıca
02 Yorumla
Cevap sahibi27 güAllah akıl fikir versin diyorum. Ve cahille sohbeti kesiyorum (nokta)
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. İslamiyet sadece Araplara gelmedi. Sevmemiz gerekmiyor. Din arabın dini değil Allah’ın dinidir
04 Yorumla
27 güAraplar’ım kültürünü sevmiyorum. Kültürleri Türk kültürüne ters. Ayrıca bazı insanlar Arap kültürünü islam dini sanıyor o yüzden sevmiyorum onlarıda
06 Yorumla- 27 gü
Benim ismim Ezgi. Arap ismi değil ki
- 27 gü
Ben aleviyim bu arada. Alevilik Türk kültürü ağırlıklı bir inançtır
- 27 gü
İşte bu yüzden Türklere kızıyorum. Neden Araplar’ın kültürünü almaya çalışıyoruz bu çok saçma. Onlar bize özensin biz onlara değil
Gizli Üye(18-24)27 güNeyinizi sevecez keşke zorla dininizi dayatmasaydınız
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)27 güMüslüman bir Türküm. Arapları gayet severim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Tam tersi olanlar da var. Benim için sorun yok ama belki de Suriyelilerden dolayıdır.
00 Yorumlatürkler nefret etmiyor türk kılıklı ermeni rum yunan nefret editor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)27 gücevapların hepsi yanlış Türkler araplardan nefret etmez soruya gelelim sana kötü bir haberim var?
06 Yorumla
Cevap sahibi27 güsoru sormuşsun ya sıgır?
Cevap sahibi27 güve Türkler islamı araplardan ögrenmedi
Cevap sahibi26 gühayır farslardan ögrendi türkler
Araplar Türk düşmalığı yapıyor, neden sevelim manyak mıyız biz 😒
00 Yorumla
27 güTürkler değil laik kesim nefret ediyor sözde Araplar yobaz geri kafalı diye
00 Yorumla
u 27 güİslamı araplardan mı aldık ne alaka yaw of 🤦🏼♀️
09 Yorumla- 27 gü
İslam'ı Araplardan almadık. İslam son ilahi din olarak Allah tarafından gönderildi. Peygamberimiz Muhammed Arap bir toplumda yaşamış olabilir ama İslam'ın kaynağı bir millet değil, Allah'tır. Bir dinin ilk mensuplarının veya onu tebliğ eden kişinin etnik kökeniyle dinin kendisini aynı şey gibi görmek doğru değil. Arapları sevmek zorunda değiliz sonuçta bütün insanlar da Hz. Adem ve Hz. Havva'nın soyundan kabul ediliyor; bu, herkesin birbirini sevdiği anlamına gelmiyor. İnsanlar milletlerine göre değil, karakterlerine ve davranışlarına göre sevilir veya sevilmez.
- 27 gü
Vesile olanlar arasında Araplar da vardı, buna itiraz etmiyorum. Ama 'Araplar geldi, Türkleri Müslüman yaptı' diye özetlemek tarihi olarak doğru değil. Türklerin İslamlaşması yüzyıllar süren bir süreçti. Ayrıca benim itiraz ettiğim şey, İslam'ın kaynağını Araplarla eşitlemendi. Kaynak Allah'tır, insanlar sadece vesile olabilir bilmem anlatabildim mi?
- 27 gü
Hıı, yine o meşhur cümle, hayır.. Türklerin İslamlaşması tek bir milletin zorlamasıyla açıklanamaz bu süreç yüzyıllara yayılan ticaret, kültürel ve siyasi etkileşimlerin etkili olduğu karmaşık bir tarihsel gelişme, o sebepten ‘Araplar zorla Müslüman yaptı’ gibi genellemeler tarihsel olarak doğru bile değil. Mesela Karahanlılar gibi ilk müslüman Türk devletleri kendi tercihleriyle İslam’a geçmişti. Bundan mütevellit vesile oldu doğru, araplar onları Müslüman yaptı yanlış.
- 27 gü
Şimdi oldu. Bunu yazan sensin "türkleri Müslüman yapan araplar" , bunu da "İslam’ı Araplardan almışken" ve bunu da "Sizi kim Müslüman bi bak bakalım, hz ömer hz ali arap değil mi". Orada ince bir çizgi vardı onu belirginleştirme gereği duydum.
- Aile & Toplum konusunda 10,2b cevap paylaştı.
27 güİslam Arapların dini mi mk
10 Yorumla
27 güArabın iyiside var kötüsüde
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 906 cevap paylaştı. onlar. inancsiz. olanlar
00 Yorumla
27 güTürkiye Araplarından etmiyoruz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
m 27 güTürkler Araplardan nefret etmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)27 güArapların sevilecek yanı olsa sevilir
02 Yorumla
Cevap sahibi27 güOlabilir ama sevmiyorum ve dışlıyorum
İslam ayrı Arap ayrı koyun kafanıza
06 Yorumla
Gizli Üye(18-24)27 güBen etmiyorum ne alakası var
00 Yorumla
27 güOhh yerim onları
00 Yorumla
Detaylı bilgi