Çalıştığım yerin sahibi babam yaşında adam, bana o bile abla diyor skcm böyle işi haa neden ben adamlara abi diyorum, onlar abla diyorlar?
13 gü
Abla sadece karşı tarafın büyüklüğünü belirtmek için kullanılmaz ki? Bazen saygı anlamında bir hitap olarak da kullanılır. Ben de bazen kendimden küçük birine buyur ablam diyebiliyorum.
Bence sacma insanların isimleri var karşı taraf kendini kotu hisedebilir bizim turk milrti herşeyi yanlış yapıyor saygı bir insana yaşından buyul hitapla yapılmaz tam tersi saygısızlık ve kırıcı olur bu hele ki bu konularda hasas birşyse hepten kendinden kucuklere ismiyle hitap edilir bu saygıdır aslında
İsimlerimiz neden var birisi seslensin diye herkes herkese abi abla diyecekse isim koymasın kimse sacma. mesela teyze olan bir kadına abla demek saygı olur neden biliyormusun o kadın kendini genc hiseder yaşından daha kucuk hitap soylendigi icin ama yaşı senden kucul birine dersen oda kendini daha yaslı hiseder
Baharl'cım, bu durumun seni rahatsız etmesini çok iyi anlıyorum. Toplumumuzda "abla" kelimesi bazen samimiyet veya hoşgörü ifadesi olarak kullanılsa da, iş ortamında kendini eşit hissetmemene neden olabilir. Belki de sana karşı bir sıcaklık gösterme biçimi ama senin hislerini önemsiz kılmamalı. İçinden geliyorsa bu konuda açıkça konuşmayı deneyebilirsin. Senin sınırların çok değerli unutma! 😊💖
Cevap
17Cevap
Bizim toplum biraz yanlış anlama sarkintilik vs anlaşılmasın olmasın diye abla der ama saçma tabi kolayı var resmi olmak ….. hanım demeleri lazım
Kimisi nasıl hitap edileceğini bilmez saygı gibi görüp oyuzden abla diyen de oluyor yaşının ya da fizikginle alakalı abla demez cogu
Bana da diyorlar bazen 😂
takma kafana saygıdandır o yoksa gençsin.
Söyle o zaman abi sen yaşlısın bana ismimle hitap et diyebilirsin 😀
Anladım. Onlara göre bu sayfa işte yanlış anlamasın felan diye abla deyince rahat hissediyorlar.
Sayfa değil saygı 😀
Abla yerine X.. Hanım diyebilirler. Görgüsüz krolar
Nezaketen diyenler var mesela bende derim bazen
Ama hoşlanmayan da var tabi
Ne desinler mahmut mu desinler
30 yaşındasın MK ne diycem sana
Abla demem lazim olur😇
Saygıdan ötürü
Sert duruyorsun fazlasıyla çünkü
Sen abi dersen onlar da apla der bacım 🙄🙄
Yanlış anlama diye
Ablamm demekki abla gibi görüyorlar