28 gü

Sokakta tanımadığım insanlar neden bu kadar rahat ve arsız davranabiliyor, ben ne yapmalıyım?

Bugün sokakta kuzenimle telefonla konuşarak yürürken hiç tanımadığım bir çocuk yanıma geldi. Yanındaki arkadaşları önden ilerledi, kendisi ise durduk yere gelip elimi sıktı. "Kimsin sen?" deyince, "Tanımazsın abi, seni sevdim ondan" gibi saçma bir açıklama yaptı. Telefonla konuşan birine bu kadar rahat yaklaşma özgüvenini nereden buluyorlar anlamadım.

Bu olaydan birkaç dakika sonra da yanımda bir araba durdu. İçindeki adam "Sigaran var mı?" diye sordu. Ben de "Sigara içecek bir tipim mi var, baksana" dedim. Yanındaki güldü, adam da güldü ve basıp gittiler.

Olayın yaşandığı yer oldukça tenha, karanlık ve kimsenin olmadığı bir sokaktı; üstelik gece vaktiydi. İnsanlardaki bu tuhaf cesaretin sebebi nedir? Acaba dışarıya çok "temiz/sakin aile çocuğu" imajı verdiğim için mi beni gözlerine kestiriyorlar? Bu tarz durumlarda nasıl bir duruş sergilemek lazım, sizce ne yapmalıyım?

Sokakta tanımadığım insanlar neden bu kadar rahat ve arsız davranabiliyor, ben ne yapmalıyım?