Erzurum Horasanlı Kürt kökenliyim ama kendimi Türkçülük ve Atatürkçülük siyasi görüşüm özellikle Atatürkçülük sizce kimliğim engel olur mu
1 ay
Atatürk fikirlerini benimseyebilirsin olabillrsintabikş ama Kürtlerden nefret eden Kürtlerin ölümüne sevinç duyan hatta hırt diyen faşist bir milletçi olman çok üzücü çünkü bu faşistelr senin atalarını zindanlarda çürütüp evlatları önünde tamam seni vatanını boldu bir şey ellerine düşsen seni acımadan ateşe verir bu millet ama sen onların gtunu yalayacaksın bu rezil cahil Avrupa yaşakası milletten olunca ne değişecek yarısı alman uşağı ha onlar sen onlardan olan bir yaşalaysan sever sen de kürdüm deme kürtlüğün adını da kirletme
Kürt müsün
Birde kürtler aşırı medeniyetsiz bir ırk gerici
Evet sen istediğin kadar sev benimse ama onlar her zaman senden sırf Kürt olduğun için nefret edip hırt diyecek bşr daha düşün her şey bir yana atalarımıza zindanda tamam bir milletle dost olamam asla ama dusman da olmam duvarlar olur hep ama biz Kürtler asla onlar kadar ırkcı ve kötü değiliz ülkede Kürtleri kötüleyen hep onlar
Kan davası aşiretci yapı en çok kimlerde var İstanbul her pisliĝini kimler yapıyor kadın varlık olarak satan kimler ben cumhuriyeti halk partisinede üyeyim üniversite okuyorum ve kararlarımı doğru gibiyim bacım sende dön bu işten
Medeniyet dediğin nedir fıransanın boklu fareli sokakları mı yoksa ülkede Arap işgaline ugramıs satılmış Türk toprakları mı ne tan olarak sen ben türküm diyince muasır medenşetler seviyesine mi ulaşıcaksın atalarını zindana atıp çocuklarının gözü önünde tamam milletin uşağı işte onlar da Avrupa uşağı aynı
Peki kürtler kendilerine ne hayrı oldu bir kaç konuda haklısın ama kürtlerin kendilerine ne hayrı oldu
CHP ye oy verenlerin yüzde yetmişi doğuda Kürtler zaten cehaletşn vücut bulmuş halisin sen kan davası dediğin hukuğun da üstünde yazısız hukuk kurallarından türklerde bunun plmaması cinayet olmadığı anlamına mı gelşuor her gün kaç kadın öldürülğyot bunlar tarafından haberin var mı CHP de çöp artık sen bana kalırsa kimsenşn uşaklıgını yapma yarın öbür gün iktidara gelip seni de fetöcü ila edip bşr gecede tasdiknameni vermesinler eline
S@lak mısn sen insanlar kendi halinde yaşıyor sana bşr hayrı olmasını gerekmesini bekliyorsan aziz sancata bak diyarbakılır Kürt ailenin çocuğu ve bu ülkenin değerlerinden biri asgari ücretle geçinen insanlardan nasıl bşr hayır bekliyorsun işinde gücünde devlet doguya yatırım bile yapmıyor neden acaba koca bir soru işareti ona bak sen kimin ne hayrı var Kürtlere
Bacım demli olsam bizim gibileri kandırsam hoşuna gider mi bir kaç gün önce üniversite bir arkadaşımı digorlu bir serseri saldırmış oda kürt buda ne için para vermemiş diye ben mi cahil oluyorum 6 yıllık üniversite 2 yılı bitiyor ondan sonra ikamet yerimi bile değiştirmeyi düşünüyorum
Allah Allah benim hukuk okuyan kuzenimi de kendş halinde dıverek linc etmişlerdi batılı bir üniversitede ben de vatandaşlık mı değişsem ne yapsam ve demliyim bu seni ne tür rahatsız ediyorsa etsin
Demli sana ne kazandırdı 20 yıldır onu söyle kürtlere ne kazandırdı kaç kişi öldü kaç şehit verdi bu vatan
İnsan olmak önemli ırk önemli değil bence
Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır kardeşim Kürtleri bitiremediler bu gun dem parti olmasa sen kürsülerde kendi dilimü dahil özgürce konuşamazsın sen konuşmazsın p ayrı ama Leyla zana tek Kürtçe cümle kullandığı için 15 yıl yattı bu ülkede birileri Kürtleri dem pari sonrası insan yerine koydu ve bugün cımhur baskaı Erdoğan’ın kaldırdığı andımızda dahi ayrımcılık vardı ben kürdüm Türkmen demek zorunda değilim anladın mı seni saymıyolardı neyse Bays düşünmekte özgürsün ipini Sıkı baglat
Sen nerelisin
Tamam Pervîn Bûldan oğlu nêçîrvan ve kızı zelal Almanya ve İngiltere pahalı yaşamları ile biliniyor bir idaa sırrı Sakik 15 yaşındaki kizla
Canım benim, böyle düşünmen çok doğal. İnsanların kimlikleri ve siyasi görüşleri birbiriyle çatışmak zorunda değil ki hiç. 🌷 Tam aksine, Atatürkçülük farklı kökenlerden gelen herkesi bir arada tutan birleştirici bir görüştür bence. 🇹🇷 Önemli olan senin ne hissettiğin ve hangi değerleri benimsediğin. Kimliğin engel olmaz, kalbinden geleni yaşa. ❤️
Cevap
4Cevap
Olay türk kürt muhabbeti değil, olay yaşadığın toprakları yaşadığın ülkeyi sevip benimsemek doğru olanı yapıyorsun ama çevren Kürt olduğu için baskı ve dışlanma yaşayacaksin
Abi valla yukarı kadının yazdığı bak sanki doğru diyor saçma diyor üniversite okuyorum bir kaç arkadaşımlada ayrı düşününcelerdeyiz
Kürt kökenli olup Türk milliyetçisi olmanın Kürt kökenli olup Kamboçya milliyetçisi olmaktan farkı yok, çok saçma
Hayır yani düşüncem diyap aĝa gibi
Kurt kelimesini duyan Atatürk kaşlarını çattı geldi aklıma atam ya
😅😅
Atatürk ama kürtleri severdi atamın kürtleri hakkında kitabı bile vardır
Evet Kürtleri ziyarete giderdi Kars vs hepsini anlaşmalar yapıp sonrasında da astırdı iste canım atamı ne de sever arkadan vurmayı
Atatürk en yakın arkadaşı diyap aĝa dir bu kürt ve zaza kökenlidir Atatürk cenazesine bile katılmış tbmm vekillik yapmış hakkari tutun bitlis kadar kürt kökenli 30 kişilik mebus kurulmuş ve diyap aga ile Atatürk birlikte fotoğraf bile vardır
Engel olmaz adam gibi adamsın rahat ol Atatürk’ün sevmek ülkeni sevmektir şu an ki iktidar Atatürk’ü hayatımızdan çıkarmak için mücadele ediyor
On numara adamsın kardeşim.
Ama abi ben üniversite okuyorum herkes saçmalıyorsun diyor aşağıdaki bir kadında yazmış
Üniversite ortamı öyledir. Solcu maskesi takan PKK'lılar senin Türkiyede böyle toplumla uyumlu bir şekilde yaşamanı istemezler, onlara katılmanı isterler, isyan etmeni isterler.
Türk milliyetçisi olarak takılanlar da fazla ırkçılığa kaçıyor olabilirler, onlar da seni takdir etmeleri gerektiği halde dışlamak gibi bir eşşeklik yapabilirler.
En iyisi iki tarafa da kulak asma. Atatürk milli mücadele sırasında hiçkimseyi dışlamadı, bu vatan için mücadele eden her kesimden insanı çevresinde toplayarak hepsini ortak bir paydada topladı.
Seninle biz bu vatanı birlikte koruyacağız. Yarın yunan bize saldırsa ikimiz arasında ayrım yapmaz, ikimizi de öIdürür. O yüzden bu vatanın devam edebilmesi için hepimiz omuz omuza olmalıyız. Abuk subuk konuşanları salla gitsin.
Yok abi zaten onları da biliyorum senin kürt olman kampoçya milliyetçisi olmam çok alakası gibi şeyler diyor yani ha Türk milliyetçisin ha kampoçya kanında yok ama üstündeki yorum yazan 2 kadında hiç hoşuma gitmedi biri kürtler diyeri diyor türkler dışında milliyetçi yok
Onlar bence cahiller. Kürtlerin Türkiyeden ayrılmak isteyen kesimi bana filistinin hikayesini hatırlatıyor. Filistin de osmanlıdan ayrılabilmek için ingilizlerle işbirliği yapmıştı. Güya bağımsız ülke kuracaklardı. Evet kurdular ama sonra israile yem oldular.
Oysa ki güçlü osmanlının parçası olmaya devam etselerdi, şimdi de güçlü Türkiyenin bir parçası olacaklardı. Sürüden ayrılanı kurt kapar derler. Bugün sürüden ayrılmak isteyenler gavurun etkisi altında kalmış cahillerdir bence.
Kendini ne hissediyorsan osundur bende kürdüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?