Haklısın. Kendine bakmayan sadece dışarıdaki "kendisine uymayan" şeyleri görüp yargılıyorlar.
Tabi buna şöyle bakmak lazım. Elbette inanç konusunda yahut söylediğiniz diğer şeyleri yargılamak bize düşmese de toplumun ahlaki yapısını bozan, zarar veren şeylere de dur demek gerekir.
Sonuçta bu toplumda biz de yaşıyoruz bizim çocuk ve torunlarımızda yaşayacak. Bu durumda toplumun değişimi herkesi ilgilendirir. Önemli olan yapılan şey neye göre doğru neye göre yanlış ve yapılan şeyin toplumsal yapıya bir zararı var mı...
Mesela tüm toplumun sömürü düzenini kabullenmiş ve kuzu kuzu sermaye babalarının sırtını kaşımaya devam etmesi beni rahatsız eden bir durum. Bu kodamanların faiz yoluyla haksız kazançlar elde etmesi yüzünden büyük bir kitle yaşam standartlarının altında yaşıyor.
Ben şimdi nasıl deyim o kodamanlar için "kendi hayatları karışmamak lazım" diye. Bana zarar veriyorsa ya da topluma; yargılarım herkesin yaşantısına da burnumu sokarım...04 Yorumla
Soran+1 yılbunu belirttim bize zararlari olmadikca niye karisiyoruz diye
Soran+1 yılo zaman teşekkürler :)
En İyi Cevaplar
+1 yılBirilerine yaşam tarzları cinsel tercihleriyle bakmak yerine önce onların birer birey ve insan olduklarını unutmayalım. Kişi yaptığı seçimden dolayı özgürdür özgürlüğü size zarar vermiyorsa saygı duymak zorundasınız. İnsanlara hümanist yaklaşmalı. Eğer içinizdeki canavarı böyle seçim yapanlara kusuyorsanız asıl sorun sizdedir Ne beni bir escinsel erkeğim diye beni sorgulayabilir nede ben bir eşcinseli eşcinsel diye sorgulayabilirim. Yapılan tercih yanlış ise bunu hesabı bir tek Allah a verilir...
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaygı, cehalet, önyargı, kişilik bozukluğu, özgüven eksikliği temelinde yatan neden çünkü kimin neyi eksikse onu dile getirir durmadan namusunda mesele varsa namusu dolar diline, haysiyetinde zedelenme varsa onu dile getirir, kişilik sorunu varsa olmayan karakterini ispat etmeye çalışır, egoist biriyse zaten ben buyum demez asla...
Yani kısaca herkes başkası için birer ayna kime nasıl bakarsak kendimizde içimizdeki var olanları yansıtıyoruz karşı tarafa..
Allah ıslah etsin hepimizi.21 Yorumla
Soran+1 yılamin
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kimseye düşmedi , Düşmeyecekte !
Sadece Allah karışabilir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
+1 yılsonuna kadar katılıyorum sana. . herkesin kendi hayatı kendi seçimleri çevresine zarar vermediği sürece kimsenin karışmaya hatta hakkında konuşmaya bile yetkisi olduğunu düşünmüyorum. . bizim gibi düşünnen bir nesil büyüyüp babanne dede olduğunda türkiye ve dünya çok daha güzel bir yer olucak umarım. . ama sayımızın artması cehaletten kurtulmamız şart.
14 Yorumla
Soran+1 yılmillet cehalete gidiyo ben üzülüyorum..
- +1 yıl
bütün dünya ilerlerken biz geriliyoruz. . üzülmekten başka bişeyde gelmiyo elimizden malesef.
Soran+1 yılkeşke gelse
- +1 yıl
keşke :(
beni de alakadar etmez. her koyun kendi bacağından asılır napiim yani bana mı verecek hesabını? Adam çok müslüman sanki ana avrat düz gidiyor burada neden kılmıon * dio la? amaaaan bana ne yaa millet benim hakkımda ne düşünüyorsa Allah onlara da 2 katını versin napiim:D
11 Yorumla
Soran+1 yılamin :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok hızlı yaşarsın, yavaş git derler.
yavaş yaşarsın, ölü gibisin derler.
orta halli yaşarsın, monotonsun derler.
gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
ağlarsın, bunalım derler.
susar dinlersin, dilini mi yuttun derler.
konuşursun, sus bir artık derler.
çalışırsın, amele derler.
yatarsın, beleşçi derler.
kısacası derler de derler...
insanı candan ederler sonra anlarsın ki gelmiyor artık geriye geçen günler.
ona buna kulak vermeye bir son ver,
yoksa onun bunun lafına baktı böyle oldu derler...
düşüncelerim aynen bu şekilde :)09 Yorumla
Soran+1 yılbu soruyu nerden bulup cevaplıyosunuz :)
Cevap sahibi+1 yıltesadüf olsa gerek :)
Soran+1 yılcidden 1 ay olmuş hala görüş geliyo
Cevap sahibi+1 yılbiri görüp yanıtlayınca otomatik olarak diğerleri de görüyor sanırım. Ama ben hiç dikkat etmedim açıkcası :D
Soran+1 yılsen nereden buldun :D
Cevap sahibi+1 yılsağ taraf da ksm yazan yer var 5 soru gözüküyor orada gördüm :)
Soran+1 yılilginç :D
Cevap sahibi+1 yılaslında pek fazla değil yani uykuya dalmışda uyanmış gibi düşünebilirsin sorunu :D birileri cevaplar bir şekilde bir başkası haberdar olur. :)
Soran+1 yılneyse ya cevap kontrol etmicem artık
+1 yılInsanlar kendi ayiplarini kusurlarini ortmek gostermemek icin baskalariyla ugrasirlar emin ol kendilerinde neler neler var. Bak bir ornek:
Calistigim yerdeki birisinin koyunde 1 kadin varmis 60 li yaslarinda koyde dedikodusunu yapmadigi kimse yokmus genc kizlari karalarmis sunla oraya gidiyor buraya gidiyor vs vs diye. herkesi ayiplar kinar zan altinda birakirmis. koyunde en yaslisiymis. bir zaman oglunun yaninda yasayan bir dede olumum yaklasti beni koyume goturun orada oleyim demis gelmis. ve ondan ogrenmisler ki o kadin eskiden vesikali hayat kadiniymis. ve gercek yasanmis bir setmis bu...05 Yorumla
Soran+1 yılhadi ya.. bunun gibi ornekler dolu
- +1 yıl
kesinlikle. onun için yargılamak kimsenin haddi değil. karışmaya kalkanıda işimize karıştırmamak lazım
Soran+1 yılben karistirmiyorum
- +1 yıl
en güzeli
Soran+1 yıl:))
İnsana sırf insan olduğundan ötürü değer veren biyim, insanlık dışında her şey onun zorunlu veya kişisel tercihi ve onlar beni ilgilendirmez, aslında kimseyi ilgilendirmez.
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen..
Kimse benim istediğim gibi yaşamalı demem ama biri bana düşüncemi sorarsa doğrumu söylerim. Herkesin yolu kendine zaten zorla güzellik olmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yıldoğru olanı bu
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu toplumumuzun temel sorunu zaten. Baskalarinin hayatlarini elestirmek, yipratmak ve tektiplestirmeye calismak... Farkliya tahammul edememek... Gercekten ozgur olandan nefret etmek ve daha da kotusu ozgurlugun tanimini kendi normlarina gore yeniden yapmak... Kulturel bir durum bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılkeşke düzeltebilsek
+1 yılBunların hepsini senin dediğin gibi normal hayatta söylerim. Fakat eşcinsellik çok farklı bir kavram ben onu asla savunmam da yanlış da bulurum
13 Yorumla
Soran+1 yıletraftaki igrenc bazi insanlari gorunce onlari masum buluyorum
- +1 yıl
Masum denmez ona sinsi :)
Soran+1 yılbize bir zararlari yok naparsa yapsnlar
+1 yılElbetteki suç değil ama seviyeli oldukça mesela ateistlerin çoğu islam a saygı duymuyor Allah a Hz. Muhammed e haşa küfür barındıracak sözler söylüyor onunla kalmayıp sayfalar açıyorlar bu çok çirkin onlar bize ne kadar saygı gösterirse biz onlardan daha fazla saygı gösteririz
01 Yorumla
Soran+1 yıldediğim gibi kimseyi etkilemediği sürece
+1 yıl"Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2'ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar."
- Albert Einstein13 Yorumla
Soran+1 yılaynen oyle
- +1 yıl
sorun yok :)
gizliden paylaşma canım açık açık yaz çünkü dediklerin çok doğru utanması gereken gizli yazar
13 Yorumla
Soran+1 yıldaha önce böyle soru sorduğumda özelden baya hakaretli mesaj aldım ondan gizledim kendimi..
Soran+1 yılbazen lazim oluyo acmak :)
O dediklerini bunsitede hergün yaşayan biriyim Hristiyan diye bana etmedikleri tehdit küfür kalmıyor lafa geldimi hhepsi müslüman Kız sevgilim ile nasıl zevkli analysis seksi yaparım diye soru sorar gelirbeni ggörünce Islamda zina yasak senin dinin serbest diye çamur atıyor
Bu ülke böyle müslümanlar ile dolu05 Yorumla
Soran+1 yılsozde muslumanlar 😒
Soran+1 yılumursamiyorum
Soran+1 yılaynen
+1 yılKimse kimseyi Yargılayamaz.. Kimse kimseden üstün degildir... Kimse kral degildir.. Kimse kimse için ölüp bitmiyor
Herkes Haddini Bilsin önce kendini eleştirsin diyorum her zaman11 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle.
aşk kardeşlik dostluk barış için batsın bu dünya :D
https://www.youtube.com/watch?v=2zQEeDliNx002 Yorumla
+1 yılİnsanlar hayatını başkalarının hayatına müdahale ederek geçiriyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılkeşke etmese
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kendi inancım ile ilgili birşey söylemek istiyorum;
Yüce ALLAH bize müminler kardeştir demiştir (Bu dedigim inananlar için geçerli)
Bu husus ta nemelazım banane sanane gibi birşey söylememiştir islam dini Zira öyle olsa Peygamberler de Bize ne ya isteyen istedigini yapsın deseydi bu gün insanlar besbeter sapıklıga düşerdi bir çok ateist olan insan inanan insanların vesilesi ile inançlı oldu hristyan insan bile elin papazı bile islam dinini kabul etti ve müslüman bir insan oldu Herkes banane deseydi bugün Bu dünya da yaşanılmaz bir hal alırdı yarın öbür gün bizim evlatlarımızda olacak onlara karşıda bu tutumda olamayız olursakta bu bizim yanlışımız olur08 Yorumla
Soran+1 yılbeni ilgilendirmez kim neye inanırsa inansın
Soran+1 yıltartışmayın lütfen
Cevap sahibi+1 yıl@Mahkum26 bende farklı birşey demedim zaten
Soran+1 yılarada yorumlar silinmis kendi kendime yazmis durumuna dustum
Cevap sahibi+1 yılSaygısız konuşmalar silinir ben kimseye birşey demedim kendi alınmışsa onada birşey diyemem bu zamana kadarda kimse ile tartışmaya girmedim
- +1 yıl
Sanki hepsini yasamis gibi anlatmissin
Cevap sahibi+1 yıl@Karmasutra yaşamama gerek yok medya dan görebiliyoruz gerçek hayatta da bunlar çokça mevcut
Insanları pek fazla düşünmem dolayısıyla yargılama gereği duymam
11 Yorumla
Soran+1 yılyargılamıyosan iyi
insanin durumu olmaya bilir bunu kimse yargilayamaz.. ancak insan alcaklasmissa bunu yargilamak bize duser.. es cinsel emolar gaylar bunlarin hepsi gunahdir.. eger musluman ise.. olumden sonraki hayata inaniyorsak bunlari yapmamasi lazim
05 Yorumla
Soran+1 yılher koyun kendi bacağından asılır sen yargıladıkça onların yeni düşmanı olursun hiçbiride seni dinlemez ayrıca emoluğun nesi günah emoluk tarz
Soran+1 yılkendileri bilir
Soran+1 yılama onlar sana yalandan düzeldik derler devam eder
Gizli Üye(30-35)+1 yılSokaktaki oturan kocakarılar gibi. Şu şöyleymiş şu böyleymiş diye diye insanlık yok oldu
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen
İnsanları Yargılıyanları Ortadan Kaldırsak Daha Huzurlu Bir Yer olacak Dünya.
11 Yorumla
Soran+1 yıltopluca yakalım
+1 yılgay olanlar bana musallat olmadığı sürece lezler bacımdır
11 Yorumla
Soran+1 yılahahah :D
bir tepki gösteriyoruz evet ama karışmamak lazım.
İnsanları yargılamak yanlızca Allah'a düşer.11 Yorumla
Soran+1 yılkarışma hakkı bizde yok zaten herkesin kendi hayatı
Eşcinsellik miş ateistmiş emoymuş bakire değilmiş apaçiymiş bunlar birer tercihtir ve evet böyle insanlara bu konuların bazılarında saygı göstermiyorum. Ama fakir olması engelli olması tercih değil zorunluluktur.
01 Yorumla
Soran+1 yılama millete dalga konusu bile oluyo
+1 yılOyun bitince Şah da, Piyon da ayni kutuya konur. Bazan elestri iyidir rencide edilmeden, etmeden.
11 Yorumla
Soran+1 yılrencideyide geçiyo bunlar
Kimse kimseyi yargılamaz yargılayamaz bir zarr gekmesikten sonra zararı varsa iflağını sökerim ama.. ayrıca dipnot engelli bir insanı kim yargılıyorsa zaten kendisi insan diildir
01 Yorumla
Soran+1 yıldoğru. bende onu belirttim zarar vermedikçe yoksa bende ona zarar veririm.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimsenin hayatı bizi ilgilendirmez. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok. İnsanları eleştirmeden önce herkes kendisine şu soruyu sormalı ''Ya bnmde başıma gelirse, ya benim evladımın başına gelirse''
Son olarak çok sevdiğim bir sözü de paylaşmadan edemeyeceğim..
https://hizliresim.com/aovREO01 Yorumla
Soran+1 yılçok doğru :)
+1 yılAfferim valla , banane yahu kim ne halt yiyorsa yesin. Bende başkasının gözünden eksiğim kimseye de karıştığım görülmemiştir bu yaşa kadar ne yaparlarsa yapsınlar bana bulaşmasınlarda
01 Yorumla
Soran+1 yılen iyisini yapiyosun
Kimse hiç bir kimseyi asla yargılayamaz herkes aynı özgürlüklere eşitliklere sahiptir dileyen dilediği gibi olur dilediği gibi yaşar kişi birinin özgürlüğüne müdehale etmedikçe kişiyi yargılama hakkı yoktur
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
İnsan yargılar. Maalesef bunu kınayan da zaman zaman yapar. Kendinden farklı olanı dışlamak insanın davranış koleksiyonunda mevcut bir parçadır.
01 Yorumla
Soran+1 yılmalesef
Katılıyorumm. Toplumumuz sanki kınamaya, yargılamaya odaklı gibi. İnsanların oturuş şekillerine kadar.
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen.
Burada bile gördüm millet artık Alah yerine hüküm bile verebiliyorlar kald ıki yargılamayacaklar başkalarını kafa büyülümüdür, yoksa özel bir yeteneklerimi var anlayaamdım
01 Yorumla
Soran+1 yılkendileri mukemmel ya
+1 yılönce sana batan ne onu söyle, ona göre tarafsız bir şekilde objektif tartışalım.
05 Yorumla
Soran+1 yılbana bişey batmadığından kimseyi eleştirmiyorum dönde kendine bak sen
- +1 yıl
sana batmasa, burada yazmazdın. çok basit bişiy söylecen bu kadar mı zor
Soran+1 yılsen ne diyon ya neyin kafasını yaşıyon
- +1 yıl
tamam söyleme o halde. yapacağımız tartışma boş yere olurdu.
Soran+1 yılneyden bahsettiğini ciddi anlamda anlamadım
Hepsinin cani cehenneme. Kulak asmamak ve yargilayanlari cevrende barindirmamak en iyisi.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet :)
bence kimse kimseyi yargılayamaz.. kendimizi bile yargılamak racona ters..
02 Yorumla
+1 yılHerkesin hayatı kendine. Sırf davranışlarım yüzüne eleştiri alıyorsam, o davranışlarımı değiştirmem. Kime ne kardeşim? Hayat benim hayatım, herkes kendi çöpünden sorumlu.
00 YorumlaFarklılıklara saygı duymamak, kendi doğrularını başkalarına dayatmaya kalkmak hakkın mukaddes nizamına saygısızlıktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılonlara göre iyilik nu
bir insan diğer insanlardan farklı diye yargılıyosa bir insan... yaradanın yaratma stiline mi ters diyo acaba... Allah istese herkes tek tip olurdu... Dünya çeşitli renkleriyle güzel bence
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen..
+1 yılkendini bilmek, haddini bilmek, sınırlarını bilmek gerek!
00 Yorumlaİnsan kendine banane demeyi öğretmeli bence. Kimseye karışmaya kimsenin hakkı yok.
12 Yorumla
Soran+1 yılkeske anlasalar
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılaldım boşa girdim duşa gidiyorum muşa uygun bir şiir yazayım dedim olmadı boş ver millet dar görüşlü yargılıyo önüne geleni kendileri bir bokmuş gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Saygıya teslim olmaları gerek.
11 Yorumla
Soran+1 yılkeşke..
katılıyorum sana. herkes kendinden sorumludur
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle
:D katılıyorum ama işte yetiştirilme tarzları zombice olduğu için çoğu insan başaramıyor bunu
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
+1 yılbize düşmez bize düşse gelip bize sorarlardı bunu bunları nasıl yapalım ne dersiniz diye
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
+1 yılİnsanları benliği , kültürü, şekli ile yargılayanları tarih yargılayacaktır..
Kaçınılmazdır..01 Yorumla
Soran+1 yılhadi bakalım
+1 yılToplumun baskısının bu yönde değilde daha güzel mantıklı konularda olması gerekir.. kimse kimseyi yargılayacak güce sahip değil!
03 Yorumla
Soran+1 yılkendilerinde o hakkı buluyolar ama
- +1 yıl
Onlar cahil insanların işi
Soran+1 yılevet
Tabiki bize düşmez ama kötü bir yola giriyorsa bir arkadaşım veya nebilim biri bundan toplum olarak sorumluyuz unutmayalım
01 Yorumla
Soran+1 yılorası öyle..
Kimse kimseden üstün değildir kimseyi yargılama hakkımız yok
00 Yorumla
+1 yılBenim görüşüme dil uzatmadığı sürece kafasına gore takılsın
01 Yorumla
Bazen yargılamak gerekiyor. Bazende haddimize olmuyor. Bu hayat çok farklı. .
01 Yorumla
Soran+1 yılkimseye zararları yoksa yargılamaya gerek yok :)
Müslüman bir ülkedeyiz yahu azcık kendinize gelin
03 Yorumla
Soran+1 yılherkesin günahı kendine
Soran+1 yıluyarmak farklı yargılamak farklı eğer uyardığına rağmen kendi bildiğini okuyosa zorla bişeyler yaptıramayız tabi kimseye zararı yoksa
insanları sadece Allah yargılayabilir. ama kimse kimseyi sevmek zorunda da değil
03 Yorumla
Soran+1 yılsaygi duymak zorunda
Soran+1 yılzarar verirlerse elbet bende saygı duymam ama kimseye zararları yoksa saygı duyarım
ben yargılamadığım halde kimseyi hem ön yargıya maruz kalıyorum hem de insanlar arkamdan konuşuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılanca arkandan takilirlar bosver.
+1 yılKimsenin haddine değil elbet
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen..
+1 yılHerkesin hayatına kimse karışamaz !
21 Yorumla
Soran+1 yılnokta :D
insanlar hala yorum yapıyorsa insanları yorumlamayı sevmekten yapıyorlardır :D
02 Yorumla
Soran+1 yılboş konuşuyolar ama :D
+1 yılYargılarım, yargıladığım düşünceler çevremi ve dolayısıyla beni etkiliyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılsana zararlari yoksa ne diye yargiliyosun?
- +1 yıl
Benim yaşadığım çevreye zararları var.
Soran+1 yılo zaman baska ben zararlari olmadan diyorum
Yeni çağın yalanı bence ''Saygı duyarım'' kelimesi cidden herkese saygımız var mı acaba?
01 Yorumla
Soran+1 yılinsanlara zarari olmadikca sikinti yok
özgürlükler başkalarını özgürlüğünü ihlal etmemeli katılıyorum size
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklısın en iyi bildiğimiz şey kendimize bakmadan, bir başkasını yargılamak.
00 Yorumla- Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat