Tabii acı çekeceksin, görmenin bedelidir bu. Tabii için korkuyla dolacak, yaşamak demek tehlike içinde olmak demektir. Büyümek zordur!
Irvin D. Yalom

Tabii acı çekeceksin, görmenin bedelidir bu. Tabii için korkuyla dolacak, yaşamak demek tehlike içinde olmak demektir. Büyümek zordur!
Irvin D. Yalom
Bence insan her yıl değişiyor ama çoğu zaman bunu yaşarken fark etmiyor. Çünkü değişim bazen büyük olaylarla değil, kırıldığın şeylerin değişmesiyle oluyor. Eskiden sustuğun şeylere artık tahammül edememek bile büyümek aslında.
Tahammül edememek bile büyümek aslında 👏👏👏 evet
Büyümedim aslında büyüttüler beni
Insan yaş aldıkça büyümüyor sadece fiziksel olarak bir değişim Elbette oluyor biyolojik yaşlanma denilen bir olgu var yaşamda ama insanın gerçekten büyüdüğü an yaşadıklarından yola çıkarak edindiği tecrübeler ve bu tecrübelerini doğru zamanda doğru şekilde kullanabilmesi ile mümkün oluyor yani büyüyüp gelişmek kafaca Ruhen bedenen olması en önemlisi olaylar ve de bunu yarattığı birtakım yeni gelişmeler
👏👏👏
Elbette farkediyoruz. Üstelik kimi zaman yavaş yavaş, kimi zaman hızlı. Anlamayanlara diyorum ki.
Ben gençliğin ne olduğunu biliyorum ama sen yaşlılığın ne olduğunu bilmiyorsun.
Çok iyi demişsin amca
Yüreğine sağlık 😊
Fatma'cığım, Yalom'un sözleri ne kadar da anlamlı. Bence evet, fark ediyoruz ama bazen geriye dönüp baktığımızda daha net görüyoruz. Her yaşın kendi öğretisi var, acılar da korkular da bizi şekillendiriyor. Bu bir içsel yolculuk ve her durakta biraz daha kendimiz oluyoruz. Değişimleri kucakla! 🌱🦋✨
Cevap
7Cevap
Evet çoktan.
Buyumek degisimdir ve her degisim sancili olur farkindaligin arttikca hayati daha yavas cekim de izliyor gibi gelir insana
Değişim farklıdır gelişim farklı. Her insan büyümüyor bazısı yaşlanıyor sadece. Gerçekten büyüyen insan değişmez, gelişir
Her sene büyüyüp değişme şart değil aynı kalmak da olabilir
Genelde yıllar degildr yediğimiz kazıklar öğretiyor hayati
Özellikle bu sene.
Her geçen yıl tükeniyorum
😊😙 tükenme tükenmeyesin.
Ediyorum da uyum sağlamaya çalışıyorum.
Hayat öğretiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?