2009-2021 tarihleri arasındaki Calvin Klein billboardlarindaki değişim hakkında ne düşünüyosunuz? Bizi mi gazlıyorlar? Satış stratejisi mi? Kilolu kadınlar billboardlarda yer alırken, erkek mankenler hala baklavalı, adonisli. Sebebi hala göbekli erkeklerin yeterince populer olmamasi mi? Gerçi populer olabileceklerini de zannetmiyorum :)
İşte bakıyorlar nüfuzun çoğu obez, para kazanmak için bunu iyi bir şeymiş gibi gösteriyorlar, gördüğünüz gibi fotoda da obez bir manken var. Böyle aşırı kilolu insanların fotolarının altına "çok güçlüsün, çok güzelsin" gibi samimiyetsiz ve saçma yorumlar da yazıp bunları gazlıyorlar ve işte, kadın kilolu olmanın kötü bir şey olmadığını düşünmeye başlıyor. Ama kadınlara yapılan bu gazlama erkeklere yapılmıyor. Bu da ayrımcılığın göstergesi.
Normalleşmeli böyle şeyler. Hepimiz biliyoruz ki dünyadaki bütün insanlar zayıf, fit ve seksi değil. Bence yenisi daha güzel. Fakat erkekler için de aynisi yapılmalı. Pozitif ayrımcılık yapilmamali.
Beden olumlama denen sacmalik yuzunden. Neymis efendim medya kadinlara zayif olmak guzel olmak fikrini empoze ediyormus. Bingil bingil yaglar guzel degil iste mk neyi zorluyorlar anlamadim.