Anti feministim kadin düşmanı değilim, yanlışmıyım?

Feminizm, eskiden kadınların ev hanımlığını “kölelik” ve “ezilme” olarak göstererek büyük bir algı yaratıyor. Sanki kadınlar kasıtlı olarak evlere kapatılmış, sosyal hayattan ve çalışmaktan alıkonulmuş gibi bir resim çiziyor. Oysa gerçek çok daha basittir:

Eskiden çalışma ortamları bugünkü gibi değildi. Masa başı ofis işleri, kafeler, bürolar, kamu memurluğu gibi hafif ve esnek meslekler çok sınırlıydı. Fabrikalarda bile büyük ölçüde makine değil, ağır insan gücü kullanılıyordu. Bu yüzden erkekler dışarıda zor, ağır ve tehlikeli işlerde çalışırken, kadınlar evde kalıyordu. Bu, bilinçli bir “ataerkil ezme” değil, dönemin ekonomik ve fiziksel şartlarının doğal bir sonucuydu. Erkek dışarıdan, kadın evden sorumlu idi. Bu iş bölümü, o dönemin gerçeklerine uygundu.

Şimdi ise durum değişti. Ofis işleri, hizmet sektörü, eğitim ve memuriyet gibi birçok alanda kadınların da rahatça çalışabileceği ortamlar oluştu. Bu yüzden “çalışmayın” demiyorum; aksine, isteyen kadınlar rahatlıkla çalışabilir. Özellikle evlendikten sonra her iki taraf da çalışıyorsa, ev işleri de ortak paylaşılmalıdır. Bu, günümüz şartlarında adil olandır.

Feminizm ise bu tarihsel gerçeği çarpıtarak kadınları erkeklere karşı kışkırtıyor ve “erkekler kadınları ezdi” algısı yaratıyor. Bu, hem yanlış hem de zararlı bir erkek düşmanlığıdır.

Güncellemeler
1 ay
Güncelllllll
Güncellemeler
1 ay
Güncel
Anti feministim kadin düşmanı değilim, yanlışmıyım?