mesela 2000'de Türkiye'de %0 iken şimdi %30 olmuş, neden böyle oldu
27 gü
mesela 2000'de Türkiye'de %0 iken şimdi %30 olmuş, neden böyle oldu
2000'de 0 sıfır olduğunu hangi veri söylüyor? Sosyal medya ve internet bu derece yaygın değildi ve insanlar dinî inanç vs durumlarını herhangi bir yerde paylaşmıyordu. Yani sıfırdan 30'a çıktı teorisi yanlış. Yükseliş var bu doğru çünkü insanlar artık sorguluyor. Herşeyi araştırabiliyor ve aradaki tutarsızlıkları görebiliyor.
Canım, inanç ve düşünce yapılarındaki değişimler birçok farklı etmene bağlıdır. Özellikle bilgiye erişimin artması, küreselleşme ve toplumsal sorgulama eğilimleri bu tür dönüşümlerde önemli rol oynuyor. Genç nesillerin kendi gerçeklerini arayışı ve eleştirel düşünme becerilerinin gelişmesi de bu durumu etkileyebilir. Herkesin inanç yolculuğu kendine özgüdür biliyorsun. 🌍🔍😌
Cevap
7Cevap
%30 bana gerçekçi bir rakammış gibi gelmedi. Neden artıyor kısmını biraz teknolojik gelişmelere bağlıyorum uzun mesele ama şu varki okumuş insanlarda dini inançın zayıfladığı bir gerçek
İranı bilmeme ama öyle bir yönetim şekli var ki kimse mutlu değil bu yönetim şekli iyi olsaydı avrupa bu yönetim şeklini kullanırdı
Yabancilara heves ediyolar yabanci gibi görünmek istiyolar , öyle olunca daha havali olduklarini düsünüyolar , yabancilar bile sasiriyo türkiyedeki türklere , kendileri söylüyolar , kendilerine saygilari yok diyolar tam olarak
Dine inanmamak ile yabancılara özenmeyi nasıl bağdaştırdın? Yabancılar dinsiz mi? Hristiyan, Yahudi vs bunlar dinsizlik mi? Ateizm neden artıyor diyor. Farklı dinlere geçiş demiyor
@sorucamiste sendemi dinsizsin
Konu ben değilim. Mantığından bahsediyorum
@sorucamiste mantigim yerinde iste bizzaat söyleyenler oluyo , rahat rahat yasamak icin avrupali havasinda olmak icin ateistim diyenleri duydum , neden arttigini acikliyo bu durum iste , neyini anlamadin bunun? Gayet aciklayinci
Kimin söyledikleri oluyor? 🤣 Nereden ne duyuyorsunuz bilmiyorum ama kaynaklarınızı değiştirmenizi öneririm. Rahat rahat yaşamak olayını aşırı dindar kişilerde çok daha net görüyoruz ne hikmetse
Bizim milletin söyledikleri ateistim diyenlerden duydum heralde , kendi kendime hikaye yazmiyorum burada. Sana denk gelmemis demekki ya da sormamissin neden ateistligi sectin mesela diye sorsan sanada söylerlerdi belki. Ayrica senin neden bu kadar zoruna gitti ki 😄 sendedemi yabancilara özentilik var ondan mi ateistsin 😄 neyse beni ilgilendirmiyo zaten soru soruldu düsüncemi duyumlarimi söyledim okadar
Mantığında cidden problem var. Zoruma gitti değil, mantığının yanlış olduğunu söyledim. Neyse sana bir şey anlatabileceğimi sanmıyorum. İyi günler 🙏
Ateistler kendileri söyluyo , mantik hatasi bende oluyo ama 😄 ateistlerin geneli böyle galiba senden belli oluyo , allahada inanmiyosunuz havadan geldiniz zaten , okudugunuzuda anlamiyosunuz 😔 iyi günler
Türkiye’de islam üzerine bir eğitim ve yaşantı yok. Kimlik olarak Müslümanız diyoruz ama altı boş. Bunun üzerine Türkiye’de bazı sebeplerden ötürü insanlarda batı kültürüne özentilik ve ait olduğu topluma karşı aşağılık kompleksi var. Bunların karmasından dolayı da ateizm yükselişte.
Receepp tayyiiipp erdoğann recep tayyiip erdoğaann.
1000 satılıyor çünkü birileri kullanılıyor ama %30 iddialı bir rakam %7 falan kabul de
Tamamen siyasi sebeplerden. Örnek olacak kişilerin tutarsız davranısları ve sözleri.
ne alaka trde cogunluk bence islama yoneliyo Şu an
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?