Ülkenin dini olmaz, din bireyseldir, sen Müslümansın diye başkası da Müslüman olmak zorunda ya da İslamcı olmak zorunda değil
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ülkenin dini olmaz, din bireyseldir, sen Müslümansın diye başkası da Müslüman olmak zorunda ya da İslamcı olmak zorunda değil
Kimse Müslüman olmaya zorlanmıyor zaten, sadece %90’ı Müslüman olan bir ülkede azınlık olarak güvenle yaşayıp haddinizi bileceksiniz.
İslam dünyada büyük oranda artışta. İnsanlar İslam ile gerçek huzuru buluyor. Kalpler ancak Allah’ı zikretmekle tatmin olur. İslam dışındaki hiçbir inanç insanı huzura ulaştırmıyor. Sosyal medyada orada burada gördüğün 2-3 tane kamalit ateist çapulcunun söylemlerinin hiçbir önemi yok. Şu an Japonya’dan Amerika’ya ve bir çok yerde İslam’a girenlerin sayısı süratle yükseliyor.
Siyasal islamcıya, İran'a veya herhangi bir müslümana kızdığı için birisi inandığı şeyden kolay kolay vazgeçmez. Bu sebeplerden ateizm arttı söyleminizi kabul etmiyorum. Bir agnostik olarak inancımı ben belirlerim, araştırmamı sorgulamamı ben yaparım, kimsenin etkisi altında da kalmam. Madem din bireyseldir diyebilecek zekaya sahipsiniz, o halde inançsızlar kötü insanları görüp fikrini değiştirecek karakterde anlamına gelen yanlış cümleleri kurmamanızı tavsiye ederim.
Sizin bu isla dini ile alıp vermediğiniz ne var kızım, tutturmuş birde siyasal islam diyor, dini mi ayırıyorsun, kainatta böcek kadar yer kaplamıyorsun din ile uğraşıyorsun, Sllh başına öyle bir belaverir birde uğraşamazsın bak, Kadir sen açıkça söyle ne foseptik olduğunu bilelim en azından, gizli sorma bir daha oldu mu, maçan yiyorsa açık sor bak neler yapıyorum ben sana
Ben Allah'ı seviyorum çok şükür ona inanıyorum. Ama o islamcılar yüzünden ülkemde Türk olmak suç oldu Öcalan kurucu önder oldu
Ne saçmalık, siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya, Allah’ı seven insan din için nasıl böyle konuşur,
Tarikatçılar kafalarını iyi yıkıyor çünkü. İslam gelince ülkenin mükemmel olacağını zannediyorlar ama ülkede müslüman kötü bir şey yapınca kendi tatikatındansa sesleri bile çıkmıyor ülkeyi islamcı tip yönetiyor yine beğenmiyorlar. Sağcıların aklına uymamak lazım pek düzgün fikir çıkmıyor bunlardan.
Mesala İslamcılar pkklılara bile ne diyor müslüman ise kardeşimdir. Ama İsrail'e gidene vatandaşlıktab çıkarılsın siyonist diyolar önce kendine saygı gerekir önce sen o, pkklı atıcan ülkeden
Ülkeyi işgal eden mülteciler müslümansa da laf etmiyorlar ucuza işçi çalıştırırm kafasındalar. İsraile sevkiyat yapanı destekleyip sonrada filistin diye de ağlıyorlar iğrenç bir gurüh.
Mesala bacım Avrupa daki mal Türklerde şu var müslüman ise kardeşim o yüzden PKK'lılara bile bişey demiyolar müslüman diye bunlar yüzünden insna soğuyor
Onlar $-€ kaç tl olmuş onla ilgileniyorlar daha çok yalandan vatansever ayağı yapmasını iyi biliyorlar
Soru başlığın dikkat çekici, dinin bireysel bir tercih olduğunu vurgulamanda haklısın dostum. 😊 İran ve Türkiye'de ateizmin artışı, katı dini politikalarla baskı hissi yaratan kesimlerin özgür arayışına yönelmesinden kaynaklanıyor gibi görünüyor – anketler bunu gösteriyor. 🕌📈 Senin bu konudaki deneyimlerin neler, paylaşır mısın? 🤔
Cevap
4Cevap
Komünist değilim ama Marx'ın din halkların afyonudur lafına kesinlikle katılıyorum.
Bu söz, manipülatif insanlar tarafından din kötü, yalan vs. gibi anlamlara çekiliyor ancak Marx bu lafı söylediğinde kastettiği şey, insanların kapitalizm altında rezil rüsva yaşamlarını kabullenmelerinin tek yolunun, bunların hepsinin Allah'ın bir sınavı olduğunu kabul etmeleri gerektiğine dikkat çekmeye çalışıyordu. O zaman başlarına gelen her türlü şeri kader, alınyazısı vs. gibi şeylere dayandıracak politik sömürücülerin telkinleriyle susturulup hizaya getirilebileceklerdi.
Çünkü dogmatikler ve saygısızlar.
Ben dahi bunlar yüzünden Kuran'ı türkçe okudum diğer dini kaynakları okudum ve dinden çıktım.
O kadar sabrımız tahammülümüz aşındı ki... Hristiyan arkadaşıma duyduğum saygının onda 1 ini duymuyorum Müslümana emin ol.
O kıyamet alameti.. Ahir zamandayiz ama peygamber efendimiz " aleyhisselam " dua müminin silahıdır dedi. Allah kuranı kerimde samimi olarak dogruyu arayan ve dua edeni dogru yola iletecegini bildiriyor;
İnşallah daha çok artar
Mesala en basit örnek Netenyahu yahudi olduğu için katil Apo müslüman olduğu için kurucu önder oldu bu ülkede
İran ve Türkiye de islam düşmanlığı yayılma sebebi siyasal islamdır
Bende islam düşmani değilim ama ben dinin bireysel olması gerektiğine inanıyorum
İnsanlar uyandı artık böyle bir şeyin olmadığını
Sen sus kimin karısı olduğun belli değil, senin din ile ne işin olur
@ManyakBaron31 zaten yok olmayan bir şeyin peşine gidecem
@ManyakBaron31 sen burada bir o kadına yaz bir bu kadına yaz dusmeyince namus bekçiligi yap sanane benim hayatimdan ben zevkime bakarim
Mikrop yuvası
@ManyakBaron31 zaten
@ManyakBaron31 zaten sizin gibilerden başka cevap gelemez
Senin giblerden de ne beklenir ki
300 yıl sonra herkes ate olacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?