Türkiye'de ateizm ve deizmin hızla artmasının nedeni nedir?

Ben muslumanim, ama islamdan cikanlarida anlamiyorum degil. Cunku muslumanlik islamdan cikmis yasaniyor.
Yusuf Islam / Cat Stevens in dedigi gibi:
Ben Kuran'ı okudum ve Müslüman oldum. İlk önce Müslümanları tanısaydım, Asla Müslüman olmazdım.
Muslumanim deyip Allahin adini anip bogaz kesenler,
Tecavuzcunla evlen diyenler.
Islamda var deyip kadin sunneti uygulayanlar.
Ilk islamda kadin haklari verildigi halde bugunku islamda kadinin nerdeyse hic bir hakki olmamasi.
Musluman erkeklerin kadinlarin kendi haklarini ogrenmemesi icin kizlarin okumasi yasaklamalari.
Kizin rizasi olmadan kizi zorla evlendirilmesi.
Kendi kulturlerini islam budur deyip dayamalari..
Saymakla bitmez. Boyle oluncada islam buysa ben musluman degilim diyenleri anliyorum ve uzuluyorumda, keske Yusuf Islam gibi islami muslumanlardan degil, hadislerden de degil, oncelikle kurandan ogrenseydiler.
Aslında sadece olay müslümanlar değil ya yoksa gibi sorunlar var birde kurandaki bazı ayetler tuhaf ve saçma insan yazımı gibi geliyor dinler zaten yalan ama tanrının var olduğu bile kesin değil aslında
Gelisen teknoloji ve bilimle birlikte bilgi yayılımı cok hizli ve pratik erisim sağlıyor ayrica yasam tarzlari cok değişti dogal olarak insanin gorusleride degisiklik gösterebiliyor ancak inanc konusundaki tanrinin var olma sürecinde bir degisiklik yok tanri ya vardir ya yoktur insanin hissiyati ve akli hangisini daha yatkın ise ona yöneliyor yani hizla artmadi hep inanan ve inanmayanlar fazlasiyla vardi suanda teknoloji sayesinde varliklarini daha acik ve net belli ediyorlar tanri konusu ise zaten tartisilir bir kavram oldugu icin herkesin kendi ozgur iradesine gore degısir
Hayır aslında arttı evet dediğin gibi bilgiye erişim sayesinde arttı ama hep vardı değil demek istediğim mesela dinler yavaştan yok oluyor
Din hicbir zaman yok olmaz sadece isim değiştirir suanda islami reddeden bilimi tanrisallastirip ona inanıyor insanlar her zaman birseylere inanma gereksinimi duyacak
Tabi gelecekte insan dediğin şey kalırsa çünkü bambaşka bir varlık olacaz bu arada ben bir dine inanmıyor isem gelecekte de kimse inanmayabilir bu dediğin çürük bir öngörü açıkçası milyon yıl sonra dini bırak ben insan olacağımızı düşünmüyorum
Cevap
3Cevap
Suç, kötülük, açlık, tecavüz ödüllendirildigi için insanlarin dine inanci kalmadi. Taş olsa çatlardi derler ya, tanrinin seyirci kalmasindan ötürü insanlar dinden vazgeçiyor.
Aslında o yüzden değil tanrı olduğu ne malum ki olmayan tanrı nasıl seyirci kalsın tanrı kanıtlanamaz bir hayal ürünü bence
Valla deizm güzel de ateizm çok kötü Allah keşke bütün insanları kucaklasa ama Hell varr
Deizm güzel ne aga bunun güzeli çirkini mi olur jdudj deizm bence daha kötü herkes özgür sonuçta birinin yarattığı bir evrende yaşamak istemezdim ama ben ateizme daha yakınım agnostik ateistim yani tanrı fikri de komik geliyor hayal ürünü gibi simüle evren bile daha mantıklı
Bir sürü nedeni var aslında ama temel nedeni mevcut iktidar
Ateistim. çünkü tanrı yok
En İyi Cevap