Nişanlımın annesinin 'gözden çıkarılacak evlat' lafına nasıl tepki vermeliyim, intikam mı yoksa sınır koymak mı?

Şimdi nişanlımla ben evlenme aşamasındayız. Beyaz eşyayı biz alacağız ama paketin içinde kurutma makinesi var. Ben Azerbaycanlıyım. Bizim burada kurutma makinesi gereksiz hatta önemsiz bir fazlalık. Keza bulaşık makinesi de olmasa da olur yani gereksiz değil de keyfi bir şey. Ben de ailem de öyle düşünüyoruz ve bütçemiz kısıtlı olduğu için sadece gerekli ve zorunlu şeyleri almanın taraftarıyız. Çünkü biz 3 kardeşiz ve erkek kardeşim bu yıl askere gitti, kız kardeşim üniversiteye girecek onları da hesaba katmalıyız. Bunu uygun bir dille anlatmaya çalıştım. Dedim ki sadece kurutma olmasın, onun parasını halı perdeye katarız çünkü verilecek tutar çok az ve ekonomik olalım. Bunun üzerine sanki kurutma makinesi buzdolabı gibi ölümüne bir ihtiyaçmış gibi davranıldı. Nişanlımın annesi arada hafif laf soktu ki annesinde değilim. Ama nişanlıma kavga esnasında dedim ki ben kendimi düşünemem benim 2 kardeşim daha var ailem onları da düşünmek zorunda, bana kalkıp “sen demek ki gözden çıkarılacak bir evlatmışsın” dedi. Bu laf bana oturdu. Aslında çeyiz parasını onlara vereceğiz o parayla bana ait gerekli tüm eşyaları alacaklar. Bilet pahalı olduğu ve babamın sağlık sorunlarından dolayı Türkiye’ye gelemiyorum. Umurumda da değil açıkçası. Ama bu lafın intikamını almak istiyorum. Öyle bir zamanda vurmak istiyorum ki cuk otursun ve içinde kalsın

Dipnot. Babası rahmetli kumarbaz ve ömrü boyunca yoksulluk ve yokluk çekmişler. Ama ben hiçbir zaman bunu yüzüne vurmadım. Ev kira Azerbaycan’da 100/80 evi olmayan adama kız vermezler. Bundan da vurmadım

Nişanlımın annesinin 'gözden çıkarılacak evlat' lafına nasıl tepki vermeliyim, intikam mı yoksa sınır koymak mı?