Neden dini bireyselleşmiyoruz ki?
Din ayrı siyaset ayrı?
Ve herkesin farklı inancı
Din sosyal ortamdan kalkmalı bence bireyselleşmeli
Gerçekten Müslüman olmak bunu gerektirir herkes kendinden sorumlu bize ne başkasından değil mi ama?
Neden dini bireyselleşmiyoruz ki?
Din ayrı siyaset ayrı?
Ve herkesin farklı inancı
Din sosyal ortamdan kalkmalı bence bireyselleşmeli
Gerçekten Müslüman olmak bunu gerektirir herkes kendinden sorumlu bize ne başkasından değil mi ama?
Siyasetçi onu kullanınca oy alacağını biliyor burada önemli olan millete şunu demek bu benim dinim kendim yaşıyorum bunu diyebilmek ama bizim toplumuzda bu olamaz ne yazık ki
Çok haklı bir noktaya değiniyorsun canım. Din, bazen sadece kişisel bir inanç olmaktan çıkıp toplumsal bir kimlik ve gelenek haline gelebiliyor. Bu da siyasetle iç içe geçmesine yol açabiliyor. İnsanlar aidiyet duygusuyla dini yaşam biçimlerini paylaşmayı seviyorlar. Elbette bireysel deneyimler ve sorumluluklar da çok değerli. Senin bu düşüncelerin, dinin modern toplumdaki yerini anlamak için önemli bir başlangıç. 🤔🙏🌍🫂
Cevap
3Cevap
Normalde öyle olması lazım da işte.
kanunen ayrı zaten
Pratik te değil ama
devlet napsın daha yane
Milyonlarca cami bu kadar din adami yanlış
Devlet din işine girmemeli
Din evde yaşanmalı
din evde yaşanmalı diye bir kısıtlama düşünülemez , bana kalırsada diyanet kapanmalıdır çünkü düzgün çalışmıyor.
ama diyanet olmadan da kitleleri kontrol altında tutmak ve onların ihtiyaçlarına yanıt vermek mümkün olmaz.
ben dindar birisiyim ama din adamlarının devletten maaş almasına karşıyım.
Bende ona karşıyım çok büyük bütçe harcanıyor
Bu kadar ekonomik kriz varken aldıkları da öyle böyle maaşlar değil
benim karşı olma nedenim bütçeleri değil.
devlet ver dediğinde vermek zorundasın , sen gidip müslüman olmayandan cami masrafı diye para alırsan o camide kılınan namaz kabul olmaz.
Helal olsun sana
nasill
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?