Dinle devlet yönetilmeli mi yoksa birbirinden ayrı mı olmalı? Din adı altinda insanları kandırıyolarlar mâlumunuz..
Cevabın nedir?
+1 yılEsasında lakilik kavramı sadece bizim ülkemizde bu kadar abartılıyor ve adeta kutsal ruhani bir kavrammış gibi davranılıyor. Bir fransız'a lakiliği sorduğunuzda verdiği cevap "devletin dini kurallar ile değil kendi anayası ile yönetilmesidir" der işin içinden çıkar. Bizde ise neredeyse din kadar önem kazanmıştır ki bu oldukça ciddi bir tehlikedir. Çünkü bu 2 kavram birbirine zıt kutuplardaymış gibi lanse edilmeye ve algılanmaya başlamıştır. Bunun sonucunda bir devlet yönetim şekli olan Laik'lik ile en ufak bir söz söylendiğinde sanki dinimize veya ailemize küfür edilmiş gibi sert ve anlamsız tepkiler verilmeye ve laiklik hakkında yorum yapanlar adeta vatan haini ve irtica yanlısı gibi gösterilmeye başlanmıştır. Sözün özü; bu sahte kutuplaşma pek hayıra alamet görünmüyor. Her konuda olduğu gibi laiklik konusunuda anlamsızca abartarak elimize yüzümüze bulaştırdığımız malesef aşikardır. Esasında şaşırmamak lazım; Laikliğin başörtüsü ile ölçülür hale geldiği bir ülkede bunlar son derece normaldir.
80 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDin devlet işine karışırsa padişahlar dönemi gibi kardeş katletmeler, harem kurmalar, kadına ikinci sınıf insan muamelesi yapmalarda yanında gelir. Bu yüzden laiklik bizim ve gelecek nesiller için çok önemlidir.
50 Yorumla
+1 yılAyrı olmamalı.
Yorumlarda inanana (şimdiki iktidara) oy verenler geri kafalı ya da kananlar diye nitelendirilmiş, yani verilen oy a saygı bile yok.
Sözde laiklik var ama diyanet işleri giderleri devlet tarafından karşılanıyor.
Ben, bizim ülkemiz kadar özgür yaşayan bir ülke olduğunu sanmıyorum.
Her ülke liderleri kendi dinine göre yemin ediyor, bizimkisi boş yemin.
Bunlar yıllar önce ülkemize ekilen fesatlık tohumları, bizi birbirimize düşürme, kutuplaştırma tohumları.
Yorumlarda laiklik olmazsa ülke karışır demişler. Anayasadan laiklik şimdi kalksın, değişen hiçbişey olmaz, herkes aynı şekilde yaşantısına devam eder.
Türk kürt, alevî sünni, sağcı solcu, bunlar hep hikâye, bunların temel kaynağı eğitimsizlikten, kişinin kendini geliştirememesinden ve saygısızlıktan ileri geliyor, böyle bir toplum olmamız da yabancı güçlerin işine geliyor, tepemize çökmek için birebir fırsat onlar için.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahin kurali seriattir eyvallah ama dunyanin hic bir yerinde uygulanamadi dogru duzgun, osmanlida bile uygulanamadi, arabistanda bile uygulanamiyor, kadiyi satin aldigin gun adalet ölür, adaletin öldüğü gün devlet ölür, devletin öldüğü gün dinde ölür... akpli olsamda laiklikten yanayim kusura bakmayin kardeslerim bu topraklarda gavur degilsek hala musluman gibi yasayabiliyorsak birilerine borcluyuz yigidi öldür hakkini yeme
21 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏👏
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
30Cevap
+1 yılLaikliğin tanımı: Din ve devlet işlerinin birbirlerinden ayrılması ve Şu görüşü destek Devletin Dini olmaz çünkü devlet cansız bir kişiliktir ama insanlarının Dini vardır Devlettekiler içinde yaşayan insanlar hangi dine mensup olursa olsun o dinin ihtiyaçlarını karşılarlar :D
51 Yorumla- +1 yıl
Güzel özetlenmiş... 👌👍👍
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Dinle devlet yönetilmez din kişilere ve topluluklara inmiştir devlet ise içinde bir çok farklı inanışta insan vardır bu dengeyi kuramazsın bu yüzden din ile devlet işleri ayrı olmalı. Bırakın inançlıların cezasını Allah sorsun devlet güvenliği sağlasın yeter.
20 Yorumla
+1 yılbence devlet isleri kuran in ve allah buyruklarini goz onunde bulundurarak yapilmali..
laiklik diyorsunuz goruyoruz halimizi osmanli ya zamaninda kafa tutabilen varmiydi
laiklik hurriyet ozgurluk diyerek mahvettiler osm.414 Yorumla- +1 yıl
osmanlı zaten mahvolmuştu laiklik sayesinde TC kuruldu. ayrıca osmanlıya kimse kafa tutamadığı zamanlar insanlar daha gözünü açamamıştı ve yetenekli padişahlar vardı ne zamanki batı gözünü açtı ilerledi gelişti osmanlının başına yeteneksizler geldi osmanlı o zaman bitti. yani osmanlı kendi kendini bitirdi. kaç yaşımdasın bilmiyorum ama osmanlının yıkılma nedenini algılayabilecek yaşa sahip olduğunu umuyorum. şu an islamla yönetilen (!) yönetilmeye çalışılan devletler geride ! bunu hepimiz görüyoruz kim diyebilir müslüman ülkeler gelişmiş diye! bizde o zaman gelişmiş olan devletlerin yaptığını göz önüne almalıyız. dinini kendin yaşa devlet işlerinde olmasına gerek yok. din olmadan da devlet işlerinin yürüdüğünü ve gelişebileceğimizi batı gösteriyor
- +1 yıl
bak yorumuna saygi duyuuorum ama ben demiyorum seriat komple gelsin ama yoneticilerimiz kurana allah in buyruklarina uyarak isini helal ve duzgun yapsa fenami olur.. bu arada avrupalilar laiklikle bir yerlere gelmedi halen sömürgecilige dvm ediyorlar
osm. helalinden calisip gucleniyordu ama avrupalilar hainlikle sinsilikle somurgecilikle gelisti - +1 yıl
saygılı açıklaman için teşekkür ederim ve doğru söylüyorsun evet batıya yönelmeliyiz devlet işlerini yönetme konusunda çünkü daha başarılılar ama bu onların sömürge yaptığını masumları katlettiği gerçeğini değiştirmez. ama eğer şeriat gelirse tıpkı arabistan gibi olacak burası kadına değer vermeyen üst tabakanın çok zengin halkın daha aşağıda olduğu allahın verdiği canı bir kulun aldığı bir ülkeye dönecek. ben bu yüzden istemiyorum şeriatı. çünkü müslümanlar gerçek müslüman gibi davranmıyorlar. allah eşlerinize en iyi davranan en hayırlınızdır diyor ama şeriatla yönetilen ülkeler kadını köle gibi kullanıyor bu yanlış. evet bende isterdim işlerini iyi yapsınlar helal para kazansınlar yalan dolan hırsızlık olmasın. ama şeriat buna çözüm getirmez kötü insan bunu hep yapar.
- +1 yıl
ztn gelirse kotu olur bir suru mahsum insan olmek zorunda kalicak
- +1 yıl
cunku insanimiz osm daki gibi temiz kslpli degil iftira desen var yalanvi sahitlik desen vr..
- +1 yıl
evet malesef yapacak birşey yok insanlar günah işliyosa kendi adına işler ve cezasını kendi çeker.
- +1 yıl
katiliyorum..
bu arada seriat gelsin ya da gelmesin bir insan eger kadina deger veriyorsa hic farketmez ayni sever ya da kotu dvranmaya dvm eder.. - +1 yıl
ben kadina siddeti yanlis buluyorum yakistirsmiyorum o senden aciz diye ustune gitmeye hakkin yok
- +1 yıl
ama dedigim gibi simdi bayanlarimizdn ileriye giden haddini asan cok oluyor..
kadin olmus erkek erkek olmus kadin
ahir zaman!! - +1 yıl
kim olursa olsun haddini aşsın aşmasın bu bize düşmez cezasını vermek Allaha düşer
- +1 yıl
elbette Allah a duser tebrik ediyorum seni..
huylarini begendim senin ;)
- +1 yıl
neden engelledin beni?
- +1 yıl
kotu birsey mi dedim?
- +1 yıl
sende digerleri gibi çıktın fsrkli sanmıştım seni..
+1 yılKafirler istemese de Allah c. c nur unu tamamlayacaktir SAFF 8
47 Yorumla- +1 yıl
Abim ben de sana katiliyorum ama goruyorsun ki insanlari Kitap ile kandiriyorlar bu cok üzücü
- +1 yıl
Ya onlar konusunda haklı olabilirsin lakin şunu unutma ben insanım dinim islam ben kötü olabilirim lakin bu ben kötüyüm diye islami da kötü yapmaz
- +1 yıl
Biliyorum yapmaz ama bunun önüne nasil gecilecek. Ben bunu paylastim ama ataturkcu falan degilim sadece sormak icin hem biraz sitem var icinde dogruyla yanlışı ayirt edemiyoruz baksana
- +1 yıl
Kardeşim bak ben önce dinimi yaşamaya bakarım dinimi yaşarken calismama engel olunuyor mu ona bakarım yıllarca din düşmanlığı yapıldı ve Şu an bunun ceremesini çekiyoruz doğu ya da zamanın da birşeyler yapılmadı mı neden pkk çıktı oyun içinde oyun var bizler akıllı olmalıyız dünya ya geliş amacımizi unutmamalıyız . KURAN VE HADIS ile ilk nasıl yasamamiz gerektiğini gormemiz sonra dünyalı hevesleri dünya islerini dusunmeliyiz asıl hayata hazırlık sınıfında olduğumuzu unutmayalim
- +1 yıl
Haklısın abicigim hem unutmaktan belki de.. sagolasin yorum icin Allah razi olsun
- +1 yıl
Cumlemizden razı olsun
- +1 yıl
Inşallah
+1 yılDinimiz İslamiyetin hakkıyla ve hukukuyla yönetilen bir devlet her kesimden insan için en hayırlı olanıdır.
40 Yorumla
+1 yılayrı olmalı zaten amacı insanların dini duyguları tarafından sönürülmesinin istenmemesi. resmi olarak ayrı ama ayrı hali buysa olmadığı halini düşünemiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
ayrıca devlet işleri ve din ayrılmazsa insanlar haşa devlete kulluk etmeye başlarlar neden demeyin görüyoruz örneğini bağnazca yobazca devletin başındakine bağlanabilecek halkımız var. devlet işleri ayrı din ayrı. dinini insanlar kendi yaşamalı.
+1 yılDin Allah ile Kul arasında olan bir şeydir.
Devlet Yönetimi ise Millet ile Devlet arasındadır.
Bunları bir arada tutmak Devleti Allahın yerine Koymak Milleti Kul olarak görmektir.10 Yorumla
+1 yılKesinlikle ayrı olmalıdır. Ayrı olan devletler daha çok yükselirken birlikte olanların yükselmesi bir hayli düşük kalıyor.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 492 cevap paylaştı. İkisi de ayrı azten ayrı olmaya devam etmeli ayrı olmassa karışabılır.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 806 cevap paylaştı. mevzunun mızahsenı bu ;)
https://www.youtube.com/watch?v=SaZ9-SwPg8400 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Tabi ayrı olmalı. Laiklik ortadan kalkarsa darmadağın oluruz
40 Yorumla
+1 yılAyrı olmalı. Hatta bence dindarlığını ülkenin başına geçtikten sonr belli etse bile anayasa mahkemesi onu görevden almalı. Ama malumunuz...
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılLaikliğin olmadığı yerde kaos hakimdir.
100 Yorumla Ayrımalı çok geç bile kaldık Devletin dini olmaz (fransa da 1905 den beri ayrı düşünün artık 112 yıl olmuş)
00 YorumlaDin ile devlet isleri zaten ayrıydı ama günümüzde bakiyorzki dini kullanıp iktidar olanlar var
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 359 cevap paylaştı. birlikte, dinimin ulasmadıgı yer yoktur yaşamın ta kendidir sadece vicdana indirgenemez
30 YorumlaAynen kesinlikle ayrı olmalıdır. Herkez dini kullanıyor. Siyasete bile dini karıştırdılar.
20 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorabilmek için aldığın eğitimi , laikliği getiren adama borçlusun.
20 Yorumla
+1 yılBence olmamalı maneviyatta önemli
Haram helal nedir bilmeli devleti yönetenler10 Yorumla
+1 yıltabi ki de ayrı olmalı sende söylemişsin zaten insanlarımız cahil olduğu için hemen kanıyorlar
20 Yorumla
+1 yılDin ve devlet ayrı olmasaydı bugün bu devlet vergi adı altında halktan haraç toplayamazdı. Günümüzde herkes ağır vergilerle yaşamaya çalışıyor. Din devleti böyle bir haraç ekonomisini reddeder.
20 Yorumla
+1 yılAllahın kuralı seriattir lakin bunu doğru uygulayacak adam olmadığı icin laiklik.
20 Yorumla
+1 yıltabi ki adamlar sana füze atarken üfürükcülerle füzeyi durduramazsın
00 Yorumla
+1 yıldevletin kurallarında var zaten bu din ve devlet ayrı
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle ayrı olmalıdır.
40 Yorumla
+1 yılTabikide laiklik önemli!
30 Yorumla
+1 yılSorman bile hata tabiki ayrı olmalı..
10 Yorumla
+1 yılEvet.
#KeyifliPaylasimlar10 Yorumla
+1 yılkesinlikle öyle olmalı!
Laiklik çok önemlidir..20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı. kişilerin dini olur devletler laik olmalı
50 YorumlaDine göre yonetilmeli
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyrı olamaz hayatı dine göre yaşamak zorundayız
520 Yorumla- +1 yıl
hayatını dine göre yaşa zaten yaşama diyen yok soruyu anlamadın heralde? devlet işi diyor oraya dinin karıştırılmaması gerek. kimsenin sana birşey yaptığı yok git dinini yaşa
Cevap sahibi+1 yılDevlet dinle yönetilir zaten izim devletimizde İslam dinine göre yönetilmek zorunda
- +1 yıl
Ya sen *aptalmısın !! şu an Türkiye Cumhuriyetinin resmi dini İslam falandır diye bir anayasa yok olamazda! eğer olursa müslüman olmayanları asıp keserler. arabistanda olduğu gibi. fakat nüfusumuzun büyük çoğunluğu Müslüman. Ve din Allah ile kul arasındadır. sen devletin başındakilerinden bekleyeceğine git kuranı kendin oku kendin öğren ve kendin ibadet et. bunu devlet işine karıştırırlarsa insanların gözüne perde indirirler dini duygularını sömürerek onlara her dediğimiz doğru şeklinde lanse ederler anlamakta zorluk mu çekiyorsun? ayrıca islama göre yönetilip başarılı olan bir devlet görmek isterdim ama malesef yok!!!
Cevap sahibi+1 yılAllahın emrine karşı mı geliyorsun şeriat haktır ve zamanı gelince Türkiye ye şeriat gelicek ayrıca hilafet Türkiye cumhuriyetinin elindedir bunu yakında göreceksiniz daha zaman var ama
- +1 yıl
Şeriat nedir biliyormusun hayatımda gördüğüm en yobaz arkadaş? Şeriat allahın emir ve yasaklarıdır. bu ülkedeki insanlar ona isterse uyar istemezse uymaz. Örneğin domuz eti yasak ve bu ülkede yok. Ama içki de yasak isteyen içiyor mu evet. eğer şeriatla yönetilseydi içki içenler öldürülürdü. allahın verdiği canı bir başkası nasıl alabilir? o zaten içki içtiği için cezasını çeker. ama bunu Allah yapar. allahın verdiği canı almak bir kula düşmez. Allahın emirlerini yerine getirebilirsin değilmi aklın var mı? önünde engel var mı? hayır. bırak insanlar da aklıyla karar versin. ve ona göre yaşasın. eğer şeriat olsaydı din insanlara zorla dikte edilecekti. fakat Allahın emri zorlamayınız! eğrilik ve doğruluk artık birbirinden ayrılmıştır. insanlar özgürce karar versin. yani diyeceğim özetle şu: eğer şeriat olsaydı din konusunda insanlara baskı yapılacaktı. fakat Allah insanın düşününen bir varlık olduğunu ve kendi düşünüp karar vermesi gerektiği için insana aklı verdiğini vurguluyor.
- +1 yıl
diğer canlılardan farkımız bu.
Cevap sahibi+1 yılSen önce Allahın emrine uyup tesettüre gir islâma uygun yaşamayı öğren eğer bir kadın müslümanım diyorsa tesettüre girmek zorundadır ülkemizde şeriat olmadığı için bu kadar günah haram işleniyo ulkenin insanların haline bir baksana tecavüz cinayet ahlaksızlık saygısızlık edepsizlik islama saygsıızlık müslümanlığa karşı anlayışsızlık atesitlik dinsizlik almış başını gitmiş bak Allahın dini islam'dır ve bunu yaymak farzdır eğer bir ülkede çoğunluk müslümansa Allahın emrine göre yonetilir o ülke
- +1 yıl
tesettüre girip girmemem Allah ile benim aramdadır. sen buna nasıl karışır sorgularsın? ayrıca bu ülkeye asla şeriat gelmeyecek senin gibi yobazlar da olduğu yerden ku du ra cak
Cevap sahibi+1 yılDaha Allah'ın emrine uyup tesettüre girmemiş gelip bana burda islamı anlatıyo islamı anlatmak yerine yaşa o zamana anlarsın herşeyi
- +1 yıl
sana ve senin gibilere acıyorum. hangimiz islama tam uygun hayatını yaşıyorki? sen hiç günah işlemedin mi? evet tesettür de değilim ama çok şükür allahın emirlerine uymaya çalışıyorum kuranda okuyorum namazda kılıyorum. bunlar seni ilgilendirmez. ama sen insanların dinini ibadetini eleştirme hakkını kendinde nasıl bulursun?
- +1 yıl
evet tesettüre girmemek günah ama kul ile allah arasına girmek de bir o kadar günah. sana da islamiyeti yaşamanı öneririm
Cevap sahibi+1 yılBen Allah'ın emrini anlatıyorum burda sana sadece zorlamadım seni hiçbir şey için senin gibi saygımı da bozmadım
- +1 yıl
1. saygısız sensin 2. namaz kılmanın kuran okumanın allahın emri olduğunu biliyorsam tesettürün de olduğunu biliyorum. yapıp yapmamam seni ilgilendirmez.
Cevap sahibi+1 yılBen sana saygısızlık yapmadım ve farz olan herşeyi yapmak zorundasın bunu biliyosun
- +1 yıl
Bak kardeşim saygısızlık yağtığın konu şu devirde bir müslümanı dini hakkında sorgulaman. ben tesettüre girmedim evet hesabı allaha vericem. farz olan diğer ibadetleri yerine getirmeye çalışıyorum. ama getirsede getirmesede bir insanı sorgulayamazsın onu zorlayamazsın. allah inansın inanmasın her insana hoşgörülü yaklaşmamızı söylüyor
- +1 yıl
farz olduğunu herkes yapıyor ama yapmayı ya da yapmamayı seçiyor sen niye karışıyosun? ben sana karışıyo muyum?
Cevap sahibi+1 yılAllahın emrini duyurmak hatırlatmak sevap hatta bu her müslümanın vazifesi tamam neyse sustum sen haklısın
- +1 yıl
peki umarım sırf sevap için yapmışsındır ama biliyorum yani yinede saol
- +1 yıl
Beyni o kadar dar ki arkadaş herkesi müslüman sanıyor. Vizyonun bu kadar mı dar? Ben müslüman değilim bu ülkenin vatandaşıyım ve İslamla da yönetilmeeceğim. Benim gibide milyonlarca insan var çoğunluk sözde müslüman olsa da. Senin dinin inanmayan insanlara bile zorla başörtü taktıracaksa (İrandaki gibi) , yeryüzünde böyle bir dinin olması bile insanlığa hakarettir. Zaten herkes sorgulasa kimse bir dine mensup olmayacak. Ama maalesef 'sorgulama' öğretilmiyor bu ülkede. Koyun gibi inanç ve itaat bekliyorlar.
Cevap sahibi+1 yılÖlünce görürsün gerçekleri sana sorarlar tek tek kabirde Allahın emrine niye karşı geldin diye
- Para & Ekonomi konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılAyrı olmalı.
20 Yorumla
+1 yılAyrii
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı. Evet
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılAyrı olmalı.
20 Yorumla Evet
20 Yorumla
+1 yılEvet
20 YorumlaEvet
10 YorumlaAyrı olmalı
10 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi