Bu realist bir düşünce mi kadının maaşına dokunmamak ya da kadının aldığı maaştan ne kadarını ev bütçesine katması gerektiğine karışmayan erkek var mı?
1 ay
Bu realist bir düşünce mi kadının maaşına dokunmamak ya da kadının aldığı maaştan ne kadarını ev bütçesine katması gerektiğine karışmayan erkek var mı?
Bu devirde realist değil şahsi kanaatim. Çalışan eş ile yaşamak zor. Madem ev bütçesine katkısı olmayacak ise, o zaman ev hanımı olarak evde oturması daha mantıklı erkek açısından.
Tamamen onu kastetmedim. Örnek veriyorum kadın ben sadece mutfak masrafına destek olabilirim dediğinde mesela illa daha fazla mı istemeli birlikte ortak karar mi almali.
Ama kadının kişisel anlamda kendi parasının olmasını istediği bir durum oluşursa?
Canım benim, tabii ki var böyle erkekler! 🌸 Her ilişkinin dinamiği, çiftlerin kendi değerleri ve anlaşmalarıyla şekillenir. Önemli olan, eşlerin karşılıklı anlayış ve güven içinde olması. Ev bütçesine katkı konusu da tamamen çiftlerin kendi aralarında konuşup anlaşacağı özel bir durumdur. Eşimle biz de her şeyi açıkça konuşuruz, şeffaflık bu konularda çok kıymetli. Mutluluk paylaştıkça artar unutma. ✨
Cevap
10Cevap
Evlenene kadar olur deyipte evlenınce ayrı bir kişiliğe bürünen kadın erkek çok o yüzden hiçbir zaman bu tarz söylemlerin garantisi olmaz
Kadının maaşı kadınındır. Çalışmıyorsa tüm ihtiyaçlarından isteklerinden kocası sorumludur. Aksi düşünce de olan biriyle evlilik düşünmem.
Böyle düşünen kadının parasıyla aldığı bir lokmayı yemem, Paramı da yedirmem.
O halde çalışan kadınla evlenmeye ne gerek var? Babanın evinde olsan baban karışır, ekmek elden su gölden ye babam ye,
Yoo en azından kendi babamın evinde bir kez bile maaşını ne yaptın demedi mesela kendine birikim yap dedi. Ben arada mutfak alışverişine destek oldum kendi istegimle. Bu durumda ne olacak. O zaman davul dengini bulacak
O zaman babanın evinde kalacaktın, evlilik senin neyine? Kocanla iken kendine birikim olmaz, birlikte birikim olur aksi halde boşanınca kendi birikimin kendine kalır. İyiyeceksin kocanın parasını boşanıncada kendi birikimini alıp gideceksin. Yok öyle bi dünya. Kocan aptal senin uyanıkmısın
Ben varım zaten memur aldığı kendine zor yetiyor bide neyini alayim 😅
Nasıl yani
Memur maaşi alıyor benden de harçlık istemiyor yani anlaşıyoruz 🤞
Okay
Sen de mi memursun
Çalışan almam. O yüzden soru benlik değil.
Vardir
Var tabiki
Yoktur
evet var tabı
İllaki vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?