Kimsem yok, 2 çocuk var, çok mutsuzum, korkuyorum, kendime bir yol çizmek çok mu zordur
1 ay
Kimsem yok, 2 çocuk var, çok mutsuzum, korkuyorum, kendime bir yol çizmek çok mu zordur
Cevap
13Cevap
zor olmaz
Diyosun :))
İş önemli gerisi her şey kolay
Çalışabileceğini iş bulabileceğini vs düşünüyorsan hepsi yapılır her şey geçer
Çokmu kötü davranıyor sorun ne
Spesifik bir sebep yok aslında 17 yaşında evlendim hayata çok erken atıldım ve yoruldum sabrım kalmadı gençliğim gidiyor ve benden beklenen anne olmak eş olmak sıfatında sıkışıp kalmış hissediyorum
Neden peki daha fazla bunalırım sence
Aslında hiç bişey gözümü korkutmuyor sadece pişman olmaktan korkuyorum çocuklar var nasıl olur elalem ne der yapabilir miyim bizim toplumumuz da hala anlaşamamak boşanmak için yeterli bir sebep gibi görünmüyor
Ortada yılardır yok sayılan bir kalp var da kimsenin umurunda değil bilmiyorum benmi çok farklı düşünüyorum ama zorla süren bir evlilik çocuklarıda mutlu etmez
Ciddi bir sorun yok ben sadece çok yalnız hissediyorum ama elimden bişey gelmiyor
Takip ettim yazar mısın
Kimsen yoksa önce kalacak yer ayarla karın sığınma evi veya tanıdık biri yoksa işim zor olur
Ailem arkamda olsa girsem bir işe çalışsam hayatımı kursam tek istediğim bu aslında
Aile evet en önemli destekçi ama arkanda durmuyorsa tek başına zor , büyük şehirde mi yaşıyorsun?
Evet büyük şehirde yaşıyorum
İmkanlar daha fazla olabilir öncelikle belediyeler ve kaymakamlıkları yardım konusunda araştır ayrılmadan önce biraz araştırma yap hazırlığın olsun
Teşekkür ederim
Rica ederim 😇
Nerede yaşıyorsun?
Kayseri
Çocukların yaşını bilmiyorum tabi hani iş bulsan kendilerine gün içinde yetebilirler mi? Her şeyi iyi düşünmen lazım
Küçükler maalesef çok çaresiz hissediyorum kendim için bişeyler yapmak istiyorum ama kimsem yok destek olacak nasıl ilerleyeceğim bilmiyorum senelerdir biriken bi yorgunluk
Anlatmak istermisin müsaitsen?
Yani imkanın varsa o kadarda zor deyil zaten mutsuzum diyorsun oda zor
İşin gücün maddi durumun ya da arkanda duracak ailen yoksa zor
Valla zor kardeşim hayat kartları zorlaşıyor gittikçe Allah kolaylıklar versin
Gerçek ve elle tutulur bir planınız yoksa sıkıntı büyük olur.
Çok zor yapamıyor ben de hem çocuklu kadın olmak hem tek başına bu yoldan gitmek zorluyor kadınları
Ya karşındaki köpeği umursamiyacaksin onu maddi manevi kullanacaksin ya da yoluna gideceksin
Büyük ihtimal hayatın boyunca aslında istemediğin bir hayatı zorla yaşadın tahammül ederek sabrederek yaşadın ve artık dayanılmaz hale geldi değil mi? Yoksa bu durumda bunu yapmak istemezdin
Aynen öyle ne yazık ki
Yaşadıklarını sadece sen biliyorsun bu riski alırsam geçirdiğim yıllardan daha mı zor olucak ki diyor musun?
Kendim için bişeyler yapmak istiyorum aslında beklentiler değil kendim için zor olur ama belki mutlu olurum yoruldum herşeyden
Yaşadığın hisse yabancı değilim, kendini bildin bileli başkalarını mutlu etmek için uğraşmak bu aile olur çocuk olur anne baba eş vs. Ama bütün zamanını ilgini uğraşını başkaları için feda etmek ve kendine hiçbir şey ayırmamak. Ve bunun sonra bir anda gelen farkındalığı, herşeyi bir çırpıda bırakmak istemeni anlıyorum
Çözümü ne peki var mı sence çaresi kendimi öldürmek isteyecek kadar kötü ruh halim
Elinden geldiğince yavaş yavaş kendin için birşeyler yapmaya başla, içinde bulunduğun ortamdan ne kadar zor olursa olsun pat diye çıkmak öyle kolay bişey değil, kendini ihmal ettiğinin farkına varmışsın bu şimdilik güzel bişey, kendi istediğin şeyleri içeren bir program yap kendine ve kim ne derse desin ne beklerse beklesin onları yapmadan başka hiçbişey yapma, ben böyle yapmıştım
Örnek verir misin ne yaptın? şu an Yozgat'ta ikamet ediyorum 2 çocuk var yalnızım kendime alan yaratacak imkanım yok ayağımı sağlam basacak imkanım yok iş imkanı yok sıkıştım kaldım
hiçbir şey yoksa en olmadı çık dışarı yürü, sadece yürü şehri dolaş kendinle düşüncelerinle yalnız kal, bunu günlük rutin haline getir belli bi saatte ve hep yap, belki düşüncelerinle baş başa kaldığında yapacak başka şeyler de bulabilirsin, yürümenin hele de yalnız yürüyüşlerin faydasını görmüştüm
Onu bile yapamıyorum ne yazık ki nefes alacak bir alanım yok
Biraz da çevreyi umursamamak gerekiyor ben ablamın yanına gitmiştim yalnızdı o da, ona bile laf etmişlerdi abla erkek kardeş ikisi de bekar beraber kalıyorlar diye, ama umursamadık hâlâ birlikte yaşıyoruz ailemiz yok belki ama en azından kafamız rahat
Zaten bir çok sıkıntı aileden geliyor bazen diyorum olmasalar belki daha iyi olurdu varlıkları daha zarar
Aynen ablam hariç hepsini at dediğim zamanlar benim de olmuştu
Elinde meslegin veya ekonomik ozgurlugun yoksa cok zor
maddi gelir yoksa zor tabi
niye ya kocanla barissana
Neden boşanmak istiyorsun
Mutsuzum
Netden mutsuzsun ilgiSixilik mi aile mi nedir işte her yolu denedin mi sözelsin diye
Düzelsin
Önceden beni rahatsız etmeyen her şey şu an ediyor ilgisiz sevgisiz hayattan beklentimiz herşeyimiz çok farklı erken yaşta evlendim ve evlilikten çok yoruldum
Ailenle bunu konuştun mu peki eşin ne diyor sonradan pişman olma sakın dışarıya aldanma görünenden çok farklı ilişkiler günlük güneşlik değil
Bir iş bulmak çalışmak bir şekilde hayatımı sürdürmek istiyorum sadece başka bir ilişki hayali kurmuyorum özgürlük istiyorum
Hayır
Neden
Çökmeyi gelir
Çok iyi
Önce işini bul
Ailen yokmu ablam
İşin yoksa zor tabi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu kadar zorlu bir süreçte hissettiğin korkuyu ve yalnızlığı çok iyi anlıyorum. Kimsesizlik hissiyle iki çocukla bu yolu düşünmek elbette gözünü korkutur. Ama unutma, içindeki güç ve annelik içgüdün sana her zaman rehber olacak. Yeni bir yol çizmek kolay olmasa da imkansız değil. Adım adım ilerleyerek kendi ışığını bulabilirsin. Yeter ki kendine inan. ❤️🌿✨