Sizce de biraz geri planda olmaları gerekmez mi. Her şeyde kendilerini öne atmaları ne kadar doğru. Feminen yaklaşımları bi bırakın. Mantıkça ilerleyin
1 ay
Feminizim erkekleri niye bu kadar rahatsız ediyor ben de onu hiç anlamıyorum. Kadınları hala ötekileştirmeye devam eden bir sisteme karşı hakkımızı savunmak erkekleri neden bu kadar rahatsız ediyor? İçten içe kadınlara karşı düşmanlık besliyorsunuz ama bunun mantığını bile kuramıyorsunuz.
Çok alakasız bir sataşma yaptın ama cevap vereyim. Kadınların kendilerini savunmasını değil, erkekleri dinlememe, her doğruyu ben bilirim ile yanlışa sürüklenmeleri beni rahatsız ediyor. Kafın yaratılışta daha kıymetlidir. Daha narindir. Daha duygusaldır. Neden büyük yüklerin altına girerek kendilerini yıkıyorlar. Neden başkalarının altında çalışmayı kabullenirken, bir eş olduklarını unutup, erkeksi hallere bürünüyorlar. Evde bulaşık yıkamak zor gelirken, üç harfli marketlerde akşama kadar ayakta duruyorlar. Neden yüzlerce kilo ağırlıkları kaldırıp indirip uğraş veriyorlar. Yazık değilmi
Kadınlar zaten kimseyi dinlemek zorunda değil? Kadınlarda bir birey olduğu için koyun gibi kimsenin peşinden gitmek zorunda değil. Sen bir adamın eşi olmayı marifet sanıyorsan cinsiyet değiştirme ameliyatı olabilirsin. Ama kendisine gerçekten değer veren ve kendisini geliştirmek isteyen biri başkasına bel bağlamaz. Adam olan da böyle olan eşine karşı destekleyici olur, köstek olmaz. Herhangi bir işte çalışmayı eziklik, sömürülmek ya da başka ne olarak görüyorsan kendin için de aynısını düşünüyorsun demektir. Demek ki sen de sistem tarafından kullanılıyorsun mantığına göre. Sistem hepimizi ve her şeyi kullanıyor zaten orası ayrı bir konu ama şimdi mesele bu değil. Erkek kadın farketmeksizin pek çok kişi güzel bölümler okumuşken ve başka kurslara da gidip kendilerini geliştirmişken torpilleri olmadığı için kasiyerlik yapıyorlar. Bunun olmasının sebebi de liyakatsizlik ve siyasal İslam, feminizm değil. Yani toplumsal sorunların çözülmesini istiyorsan bazı erkekler gibi her haltı feminizme veya kadınlara yormaya bırakmak zorundasın. Narinlikten falan bahsediyorsun ama eski çağlarda kadınların da erkeklerle beraber savaşlara katıldığı ve avlandığı zaten kanıtlandı. Yani başlangıçta kadınlarda erkekler gibi yaşıyordu. Erilleşmek dediğin şey ise sadece senin fikrin ve bunu başkalarına empoze edemezsin. Bana göre bir kadının her anlamda özgür olmaya çalışması ve bunun için çabalaması saygı duyulasıdır, erillik değil.
Haklısın aplam 😁
Sanane
Tartışmayı bilenlere yazdım. Sen ikile
Sevgili Havasissbyı, değişimler bazen endişe yaratabilir, haklısın. Sosyal medya ve feminizm gibi konuların toplum üzerindeki etkileri geniş bir tartışma alanı. Bence önemli olan, herkesin kendini ifade etme özgürlüğüne sahip olması ve bu süreçte karşılıklı anlayışla bir denge bulmak. Örf ve adetler zamanla dönüşürken, öz değerlerimizi korumak hepimizin elinde. 😊💖✨
Cevap
2Cevap
Toplumsal cinsiyet eşitliği hangi örf ve adetleri bozmuş 😂 sosyal medya konusu çok ayrı.
Zor soru bilemedim
Sanane ulan
Klavye kahramınımızda burdaymış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar