Bir erkek, bir kadına neden kahvaltı hazırlatmaz?

Bir arkadaşımız var erkek. Sağ kolunu incitmiş, alçıda. Tek yaşıyor, yemek vs. haliyle yapamıyor. Biz de arkadaşlarla sıra sıra gidip bir ihtiyacı var mı vs. diye yardımcı oluyoruz.

İşte giden kahvaltısını 1-2 günlük akşam yiyeceği yemeği falan hazırlıyor. Diğer arkadaşlara da dışarıdan yerim bir süre zahmet etmeyin falan diyormuş.

Hep beraber geçmiş olsun ziyareti yapmıştık zaten. Bana sıra geldi gibi oldu. Gittim kahvaltı vs. hazırlamaya gittim. Yok yapma gerek yok, aç değilim vs. dedi. Bana baya bir engel oldu.

Hani öyle kötü yemek yapmam ki zaten kahvaltıdan ne olacak zaten iki yumurta falan. Tırnaklarım uzun ojeli vs. de değil eğer böyle şeylere dikkat ediyorsa. Gidince de ellerimi yıkadım falan ama baya engel çıkardı.

Ben ısrar edince de mahcup oluyorum, sana da kıyamıyorum, başkasının hele ki kızların işimi yapmasına alışkın falan değilim arkadaşlar sağ olsun simit, çörek vs. doldurdu buzluğu arada çıkarıp, çay demleyip yiyip içiyorum dedi.

Diğer arkadaşlara sordum onlar da yapmayın etmeyin vs. demiş ama bana olduğu kadar engel olmamış.

Benim elimden mi yemek istemedi nedir anlamadım?

Bir erkek, bir kadına neden kahvaltı hazırlatmaz?