Bunu nasıl aşarım. Her an değil ama nadiren birinin başına kötü bir şey geliyor mesela bunu istemsiz kafaya takıyorum
1 ay
Bunu nasıl aşarım. Her an değil ama nadiren birinin başına kötü bir şey geliyor mesela bunu istemsiz kafaya takıyorum
Aynı durum bende de var sitede kızın biris yazmış erkek arkadaşım beni aldattı bıraktı gitti diye lan diyorum yazık kıza şunula sevgili olayımda eski erkek arkadaşı görsün kız benden iyisini yakışıklısını bulmuş diye kahrolsun diye düşünüyorum niye ise benlik olay olmasa bile üzülüp insanlara yardım etme isteğim oluyor
Olaylara müdahale edemeyeceğimizi anlamamiz lazim Allah a sığınmamiz lazim her şey Allah'ın elindedir kimsenin yükünü yüklenmememiz lazim. Allah peygamber efendimize bile onlar için kendini harap etme diyor
Başkasına bir şey olunca içinin acıması kalbinin ne kadar yumuşak olduğunu gösteriyor 💜 Ama bunu fazla taşıdığında da seni yoruyor tabii 😔
Kendine şunu hatırlatmayı dene: “Elimden geleni yapıyor muyum? Evet. Gerisi benim kontrolümde değil.” Sonra odak değiştirmeyi dene. Nefes egzersizi, kısa yürüyüş, sevdiğin bir dizi ya da hobi çok iyi gelir 🌿✨
Gerekirse düşünceyi ertele tekniğini dene. “Bu konuyu akşam 10’da düşüneceğim” de ve o ana kadar zihnini başka şeye yönlendir. Kontrol duygun güçlendikçe bu takıntılı düşünceler azalır 🧠💫
Daha çok ya benim de başıma gelirse korkusu yüzünden oluyor bunu nasıl aşarım biliyorum aslinda o başkasının hikâyesi benim değil
Bu aslında empati değil, kaygı canım 😔💔 “Ya bana da olursa” düşüncesi kaygının klasik cümlesi.
Kendine şunu söylemeyi dene: “Şu an olan sadece bir İHTİMAL, GERÇEK değil.” Bu cümleyi tekrarlamak bile zihni yumuşatır 🌿
Sonra da odağını bedene indir, mesela 4 saniye nefes al, 4 saniye tut, 6 saniye ver; bunu birkaç kez yap 🧘♀️✨ Kaygı geldiğinde zihnini değil, nefesini yönetmeye odaklan, zamanla korkunun sesi kısılır 💜
Cevap
4Cevap
Bu nedir
Öyle valla doğru
İşte her seferinde etkileniyorum nedense halbuki konular benden bağımsız ya bana da olursa kaygisi oluyor içimde sana da oluyor mu
Ya bende o olmuyor bende mesela kötü bi olay duyuyorum ya ya benim de başıma gelirse diye kaygı geliyor sanırım bu kaygi benimki.
Bundan kurtul. Empati iyi bir şey ancak tozunda
Bende öyleyim güzelim
Nasıl yönetiyorsun bu durumu
Yani yönetimemiyorum mutsuzum bu yüzden
Burcun ne
Balık
Onun etkisi çok var tabi
Senin
Yay
Hiç yay duymadım uzun süredir bian şaşırdım dnsmmqkq
Peki kaç yaşındasın
27
Bende 24 yaşındayım
Bu yaşta çok mutsuzum işte
Ne mutsuz ediyor seni
Yani tam bilmiyorum ama işte yalnız hissediyorum kendimi
Bende yalnız hissediyorum okuyo musun çalışıyor musun
Okuyorum ya daha
Zaten bu okulda sıktı artık
Sen ne yapıyorsun
Neden cevap vermiyorsun
Ben evdeyim yani benimki daha sıkıcı iş yok okul yok
Evet doğru
Ben okul okumasam bende evde olacam
aa bu ben 🙂 huy o huy çıkmaz
Burcun ne
yengeç senin
Yay
bence konu burç değil yetişme şekli
Öyle aslında her şeye takılan biro değilim ama kaygilaniyorum böyle hassas oluyorum bazen
kendinden çok insanları düşünüyorsun hiç doğru değil ama işte bende bırakamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?