Sürekli başkalarıyla empati yapıp acılarını hissediyorum bu huyumu değiştirebilir miyim?
2 ay
Sürekli başkalarıyla empati yapıp acılarını hissediyorum, bu huyumu değiştirebilir miyim?

Sürekli başkalarıyla empati yapıp acılarını hissediyorum bu huyumu değiştirebilir miyim?
Bu devirde o kadar olmaması gerek bi özellik ki bu maalesef bende de zaman zaman artıyor ve inan sen ne kadar iyi niyetli olursan ol karşındaki senin gibi iyi niyetli olmayabiliyor. Bu özellik sadece sana varar verir uzun vadede. Acımasız olmayı dene
Görüş
7Görüş
Bu çok kötü bir şey biliyor musun insanlar o kadar çok böyle empati eksikliği yaşıyor ki bu devirde kimse kimseye anlamıyor tek ihtiyacımız olan şey anlayış ama sen diğer insanların da yapması gerekenden daha fazlasını yaparsın bu sana zarar verir
Evet her şeyin farkındayım ve sırf bu yüzden kendi hayatıma odaklanamiyorum öyle işliyor içime. değismek istiyorum ama başarılı olamam gibi duruyor
Olmamasından daha iyidir. Mesela ben acıma duygumu kaybetmişim. Bunun da farkındayım bu kahredici. Ama hissedemem daha kötü.
Tamamen kaybetmekte kötü. Denge önemli ama. bendede çok uç mesela
Başkalarının acılarını hisseden insan "ol"muştur. Huyundan aşı yapılıp tüm insanlığa vurulması gerekir. Koru onu.
Teşekkür ederim 😇 Ama çok yıpranıyorum sürekli insanların acısını hissetmekten kendi hayatima odaklanamiyorum
Dozunu ayarlayip kendi hayatıma sirayet etmesine izin vermesem iyi olacak ama bakalım belki ket vurabilirim buna inşallah. Sizde 😇
ben de öyleydim eskiden, bir noktadan sonra aşırı ağır geliyor ve vurdumduymazlık bastırıyor
Sen 20 yaşında degistiysen ben hiç degisemem
Insanı değerlere sahipsin tebrik ederim ama kendini de fazla yıpratma sana da yazik
Yıpratiyorum. Bı haksızlık görsem direk o haksızlık yapanla kavga ediyorum haksızlığa uğrayan kişinin acısını hissediyorum ve o kişiye hırcınlasiyorum dışardan bakilinca da agresif kötü bir tip oluyorum sonra
Biraz kendini çekmeyi dene sakin kalmaya çalış kitap oku mesala veya o anda yazı yaz bi not defterine uzaklaşmaya çalış kendine yazık etme
Odaklanamiyorum ki o kişinin hissettiği acıyı hissediyorum resmen sanki ben yasamışım gibi
Bu hayat böyle gitmez bunu dusun
Bende farkındayım da kişilik değişmez galiba kendimi böyle kabullensem daha iyi olacak teşekkürler
Saygilar
değişir misin bilmiyorum ama zor bir hayatın olmalı
maalesef. Kendi hayatımı unutuyorum kendime odaklanmakta zorluk çekiyorum çok duygusal olmak kötü bişey gerçekten. Toplumda ki kaba saba tipler daha mutlu
Zorba birine dönüşmeye başladığımı hissediyorum vicdan azabından uyuyamıyorum sonra. Acı çektikçe kirildikca keskinlestigimi hissediyorum bu da zorbalık yapmama sebep oluyor bu yüzden insanlardan uzak durmaya çalışıyorum kırılmaktan korkuyorum
bunun sonu asosyallik
ben yaşadım
ne olursa olsun insanlar sadece kendini düşünüyor
kötülük elimden gelmiyor
şimdiye kadar kaç yol ayrımım olduysa hep kazık yiyen ben oldum
ben yine kötü olmayacağım
sınırlarımı çiziyorum
o sınırı çiğnemeye çalışanlara karşı da zorba oluyorum
aksi halde çok kırılıyorsun
Sınırların neler mesela nasıl sınır çiziyorsun
Mesela örnek verir misin
aklıma ilk gelen şey
borç para
veya karşılıksiz iş yapmamı isteyen insanlar oluyor
eskiden empati yapıp yazık günahtır diye istediklerini yapıyordum
sonra bunun insanlar tarafından çok suistimal edildiğini gördüm
iş istiyorsa bir insan karşılığını verecek
hepimiz 1 kez yaşıyoruz
hepimizin zamanı kendisi için değerli
neden onun için harcayayım?
En mantıklı düşünce sekli bence. Herkese değeri kadar değer vermek. Bende o kafadayım ben bu yönden sıkıntı çekmedim hiç insanlara hep bana yaklaşımlarına göre yaklastim ya da uzaklaştım. Rol yapmayinca asosyal uyumsuz olarak damgalaniyorsun 😄 Çıkarci kişiler çok maalesef. Samimi insan çok az kaldı.
Empati güzel. Ama aşırısı sorun. Senin ki piskolijik. Doktora gitmelisin. Bir zamanlar bende de vardı. Şimdi yok
Bunun sonu delirmek biliyor musun. Bırakkkk
Kesinlikle. Ama kimse. beni anlamıyor duygu yoğunluğunda kaybolup gidiyorum bu da beni bitkin düşürüyo kendimi ifade edemiyorum içime kapaniyorum
Niye
Bilerek mi elinde olmadan mı?
Elimde olmadan
Bende öyleyim değiştiremezsin
Empati iyidir ama sürekli duygusal olmakda problem
Evet kendi hayatıma odaklanamiyorum bu yüzden şaka gibi
Mutlu olabileceğin arkadaşlar edin ve çok düşünmeyi bırak
Düzgün arkadaş yok
maalesef biraz bende o durumda problem yaşıyorum 🤷
Bende içsel huzuru yakalamaya çalışıyorum kendim sayesinde asimile olmaktan korkuyorum çünkü
Asimile dışarıda gördüklerinden ve sana dayatılanlardan sonra olunur da sana zorla bir şey yaptırılmıyordur umarım.
Hayır ama ne kadar iyi olursan ol belli bir süre sonra sürü psikolojisine giriyosun. Tarihte Metehan Türkleri Çin'e niye yerleştirmedi mesela asimile olurlar diye. Bende kendi kişiliğimi kaybetmekten korkuyorum toplum çok bozuk çünkü
maalesef iyi arkadaş iyi bir eş iyi bir dost iyi bir çevre edinmek zor tarih dersi içinde teşekkürler 😄
Aynen altıncı hissin iyi olması ve zeki olmak lazım zarar görmemek için. Rica ederim 😄
Mesela altıncı his diye bir şey yoktur zorla var olmasının dayatılmasıda iyi değil tabi kişisel görüşüm 😁
Var bence altıncı his bence doğru bir his beni hiç yanıltmadı
İşte oda sizin görüşünüz belkide bu yüzden üzülüyor olabilirsiniz ne için kullandığınız da önemli
Duygusal davranmanın önüne geçiyor çok empati yaptığımda mesela altıncı hissim dur yolcu o kötü biri diyor ajznxnj yani ket. vurabiliyorum. bazen bu huyuma
Haa altıncı his öyle mi oluyor peki nasıl çalışıyor maalesef çok kişiyle yüz yüze kalıyoruz ve artık bir çok kişinin dediklerine inanıyorum
Kötü enerji alıyorsun o kişiden ve o kişinin dediklerini önemsemiyorsun inanmıyorsun o kişiye. Çok duygusal kişiler. bunu hissedebilir diye düşünüyorum bide duygusal zekanın yüksek olması lazım. Çok umursamaz bir insan bunu hissedemez. bence
Öyleyse benim duygu karışıklığını bir yöne ayarlamam gerekiyor ki aslında temiz kalpli insanlar bunu daha çabuk fark ediyor çünkü söylenilen sözlerin saçmalık olduğunu seziyor ve karşıda ki kişinin değerini kendi kafasında biçiyor bak şimdi bana altıncı hissin varlığını kanıtladın 😄
Ben insanları kitap gibi okuyorum çok garip ama psikolojiye ilgi duymanın etkisi var bunda. Ama. bende his kısmıda çok iyi çalışıyor duygusal olmanın olumlu tek yani heralde. Aynen sürü psikolojisinin etkisinde kalmadan kendi kafamda değer biçebiliyorum hemen. Teoride evet kanıtladım galiba. 😄
Hadi olayı nirvanaya ulaştıralım Şöyle söyleyeyim eğer ki hislerini kontrol edip yönlendirebilirsen direk bir üst mertebeye ulaşmış oluyorsun 😅 . Hayatın içerisinden hikaye anlatarak bu hisse sahip olduğumuzu fark ettim ama sorun şu ben fark etmeden o hissi kullanıyorum yani karşımda ki kişiyi dediğinde gibi ona göre değer biçiyorum.
Evet olay bu tamamen his kısmında başarılı olup kafanda cizdigin profilin hak ettiği gibi davranmak. Yani teoride değil pratikte başarılı olmak mesela Ben bunu çok iyi yapıyorum Allah'tan. Rol yapmayınca asosyal uyumsuz olarak damgalansanda 😄Değer biçmen güzel uygulamaya da koyarsan zarar görmüyorsun burada düşünce gücü devreye giriyo aklı kullanmak gerekiyo.
Zaten kalbini kullanan hep kaybetmedi mi 😔🔫 zihnini geliştirip kullanan kazanıyor hep
Kesinlikle. Ben yediğim darbeden sonra duygularımı bi kenara attım akıllandım mantık kazanır her zaman bence
Öyleyse aşk acısı çekmiş iki kişi olarak yani umarım hayatımızda ve karşımıza iyi insanlar çıkar bak daha önce bahsettiğim gibi ben duygular karşık en azından bu aralar diyebilirim
İnşallah umarım herkes için öyle olur bazı insanlar tüm hayatına mal olabiliyo çünkü. Güzel sohbet için teşekkürler 🌸
Asıl o sizin güzelliğiniz ben teşekkür ederim ilgi alakanız için sizin için sakıncası yoksa Instagram dan takipleşebilirmiyiz?
Hayır. İyi akşamlar 🌸
değiştirme bu çok güzel bişey
Kendi hayatıma. odaklanamiyorum çok kötü bir durum..
Bencil ol
Keşge
Annemde de var o çok ponciksiniz
bence degistiremezsin bnde oyleyim
Gel sarılalım o zaman 😂😂
olurrr
Allah affetsin
Kötü bişey değil ki bu ne alaka
Ömrün çürür o yüzden diyorum hiç kimse değmiyor inan bana
Anladım. Evet öyle zaten çürüyo ömrüm kendi hayatıma odaklanamiyorum
Salla üç kuruşluk insanlara 5 kuruşluk değer verme
Değer vermek mi oluyor bu
Evet , sen onu anlamak için bir tarafını yırtıyorsun malın umrunda değil. Ben de öyle oldum bu devirde böyle olan iyi oluyor
Değişmem lazım kendi hayatimi yaşayamıyorum resmen demekki ben bencil. biri degilim
Bu devirde, senin neslin tükeniyor baby gel evlenelim 😅 evimin hanımı çocuklarımın anası ol 😁
Anladım
En İyi Görüş