Bir yaşlıyı en üzen ne olur?
Mesela dedemi hiçbir evladı yanına alıp bakmak istemedi. Ağlıyordu ve yüksek ihtimal büyük sıkıntıları vardı içinde. Ama çok üzülmezdim. Herkes gençliğinde insanlara verdiği ile sınanmalı diye düşünüyorum
Bir yaşlıyı en üzen ne olur?
Mesela dedemi hiçbir evladı yanına alıp bakmak istemedi. Ağlıyordu ve yüksek ihtimal büyük sıkıntıları vardı içinde. Ama çok üzülmezdim. Herkes gençliğinde insanlara verdiği ile sınanmalı diye düşünüyorum
Hamileyken eşyalarıma kadar el koyup beni kapıya atan kanamalar geçirmeme, 26 haftalıkken doğum yapmama sebep olup aylarca küvezde yattığı ameliyatlar geçirdiği halde bir kez bile merak da etmeyip bir kuruş dahi vermeyip ölmesini bekleyen adamın yıllar sonra evlatlık bekleyeceği gibi. Bazı insalları Allah bile affetmesin. Bazı insanlar insan bile değiller.
Öyle gerçekten. Allah yardımcın olsun, ne yapacaksın peki?
Onların vefa borcu var. İyi yapmışsın, merak etme kötülük eden kötülük buluyor bugün olmaz ama birgün buluyorlar cezalarini
Geçmişte yaptıklarının geri dönüşünü görmek insanı en çok içten yaralar 🌧️ Özellikle evlatlarının yanında olmak istememesi büyük bir yalnızlık ve pişmanlık duygusu yaratır.
Senin bakış açın da anlaşılır, herkes davranışlarının bedelini bir noktada öder. Ama unutma, o vicdan yüküyle yaşamak zaten başlı başına ağır bir ceza 💔 Yine de kalbini kinle değil sınırla koruman en sağlıklısı 💫
Cevap
1Cevap
hiç bir şey yaralamaz. kalp yoktur çünkü
Bu soru beni çok yerimden bıçakladı
maalesef gerçekler. İnsan gencliginde kimseyi uzmemeli, baksınlar diye değil, vefa borcu insanlık olarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?