Oğlumun doğum gününü eşimin ailesi sürekli unutuyor, siz olsanız hatırlatır mıydınız yoksa kendi aranızda kutlayıp geçer miydiniz?

Bir oğlum var 5 yaşına girecek bu ayın 27’sinde. Daha önce doğum günü kutlaması yapmıyordum ama son 2 3 yıldır anlıyor diye yapıyorum. Kutlama dediysem de mekan kapatıp sınırsız eğlence gibi bir şey değil. Bu yıl da yapmayı düşünüyorum ama bu yılki bayrama geliyor ve mecbur köyde olacağız. Eşimin ailesi bir kere bile kutlamadı hatta o güne özel doğum günün kutlu olsun diye paylaşım yapmasam o günün çocuğumun doğum günü olduğunu bile bilmezler. O yüzden daha öncesinde kendi aramızda bir kutlama yapıp o gün paylaşmayı düşünüyorum, tepkilerini ölçmek için. Ama onlara da bugün doğum günü hadi pasta alalım ya da hazırlık yapalım gibi bir şey demeyi düşünmüyorum. Eğer neden söylemedin gibi bir şey derlerse alışığız demeyi düşünüyorum. Çünkü eşimin ailesinin ilk torunu değil 6 torunları daha var ve hiçbirinin doğum gününü atlamazlar. Bir beklentim de yok aslında sadece hatırlasınlar istiyorum. Bir arkadaşım ise biraz arsız ol sen iste mesela bugün doğum günü dedesi, sen pasta al biz de hazırlık yapalım kutlayalım de diyor ama birine bir şeyi hatırlatmak bana göre değil. Evet herkes sadece o günü düşünmüyor ama kıyas yaparsak diğer torunların her doğum günü hatırlanıyor. Siz böyle bir durumda ne yapardınız

Oğlumun doğum gününü eşimin ailesi sürekli unutuyor, siz olsanız hatırlatır mıydınız yoksa kendi aranızda kutlayıp geçer miydiniz?