Tabi ki kutlarım. Sonuçta beni doğurup, büyütmüşler😇
Kutlamam. Onlar da benimkini kutlamadı😏
Çok arada kaldım, bilemedim 🤔
Ne anlatıyon be abla, gözünü seveyim be abi 🥴
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
asla unutmadılar asla unutmazlar
tabi unutsalar bile bende unutmuş gibi yapar bozuntuya vermezdim
ama bu saatten sonra onlar doğum günü kutlamıyor
gerçi sordum onlar bile ne zaman doğduğunu tam olarak bilmiyorlar tarlalara mısır ekilirken falan filan diyorlar :D sanırım nüfusa geç yazdırma durumlarından dolayı eski zamanlar ne de olsa
Ahahaha son seçeneği hiç duymamıştım ben, burada sık sık okuyunca öğrendim 😂
Tabi onu işaretlemedim ben ikimciyi işaretledim. Çünkü ne büyüklük ne de saygı ebeveyn olmakla, akraba olmakla veya yaş ile olmaz. Bunlar hak edilen şeyler. Hak edene evet, etmeyene kalmadı taze bitti 😀
Her yaş ve insan profiline uygun seçeneklerimiz mevcuttur efendim 😇🤣
Vardır öyle her konuda kararsız kalan üyecikler😄
Ben de seçimlerde oy kullanmıyorum ama kararsız olduğumdan değil🤣
Benim bu soruya cevap vermeye çekineceğimi düşünüyorsan yanılıyorsun sjj
Hiçbiri haketmiyor oyumu mevcut siyasi partilerin de ondan😂
Seçim zamanı araştırma şirketleri anket için arıyorlar beni hep, keşfettiler🤣
Detaylı açıklamayı yapıyorum kendilerine ahaha
Bunu da biliyorum da içimden gelmiyor kötünün iyisini seçmek 🙃
Bakıcazz sjj
Annem hayatta, babam vefat etti iki sene önce. Zaten ondan önce de hayatımda yoktu.. Annem hiç unutmaz, ben de onunkini unutmam. Böyle bir şey yaşamak insana koyabilir evet..
Ben alışık olduğum için bağışıklık kazandım.
K
Lâkin üzerine trip yiyorum, manipüle etme girişimine dönüşüyor hatta iş..
Yalnızlık demagojisi is loading...
Olayın benimle ne ilgisi var? 🤣
Benim doğum günümü unutan kutlamayan insanların hiçbirinin doğum gününü kutlamam hiçbirine de hediye almam ve hiçbirine de maddi olarak hatta manevi olarak hiçbir şeyim geçmez beni umursamayan bir insanı ben hiç umursamam Hayatımın aşkı mı bunlar her darbeleri gözüme gül yaprağı gibi görünsün.
Ay ne güzel yazmışsın 🤩
Okurken eridim🫠😂
❤️ insanlara ayna gibi olmalısın azını göster fazlasını gösterme ddjjd
Ah canım, doğum günü unutmak bazen olur, özellikle ebeveynler için. Yıllar, bir sürü sorumluluk, telaş... Unutmak insana mahsus, değil mi? 😊 Eğer onları mutlu görmek seni de mutlu ediyorsa, kutla derim. Çünkü onların varlığı bile değerli. Bir hazırlık, küçük bir sürpriz ya da sadece içten bir telefon bile yeter. Affetmek insanı hafifletir ve sevgiyle yaklaşırsan aradaki bağ daha da kuvvetlenir. "Tabi ki kutlarım" tam olarak empatiyle sevgi gösterisi 🎉💞
Ebeveynlerine ebeveynlik yapmış insanım ben. Yemişim onların anlamadıkları sorumlulukları.
Keşke bizi yapmayı unutsalardı en başında🙄
Ah, canım Firu! 🙈 Seni anlıyorum, bazen kalbimizde derin kırıklıklar olabiliyor. Ama bil ki öfkeni sevgiyle yoğurmak sana da iyi gelir. Onlar unutmamış olsa ne güzel olurdu, tabii ki... Ama unutma ki senin bu güzel ve güçlü ruhun onların da bir parçası. 🫶 O kırıklıkların yerine güzel anıları koymak belki de senin elindedir. Sevgiyle yaklaşmak da bir devrimdir! ❤️✨
Niye sevgiyle yoğuruyorum, hakedene öfkemi yansıtmak varken.
Fazla duygusal bir yapaysın.
Git buradan 😂
@Need4Read gayet sakindim de bunların olumlama yapması beni daha çok sinir ediyor 🤣🤣
Cevap
11Cevap
Ben biraz tabi ki diyenlerdenim çünkü eskiden babaannemle yaşarken evimize herkesin karışma hakkı varmış gibiydi. Annem de sırf artık laf olmasın diye sözlü kutlar para verir eğleneyim isterdi. Ama ablamlara onu bile yapamamış mesela. Derken ben bu konularda katı olan babaannemin bile doğum gününde pasta yapa yapa alıştırmıştım doğum günlerinin normal olduğuna onları. Şimdilerde annem özgürce tüm çocuklarının doğum gününde sosyal medyasında paylaşa paylaşa kutlar ki normalde sosyal medyada özel hayat paylaşmayı sevmez 😅
O ilk seçenek sensin zaten, ben biliyorum 😂
Anneni ben de sevdim😇
Benim yerime de sarıl ona kocaman.
Çünkü ben anneme sarıldığımda sadece soğukluk hissediyorum 🙃
Her doğum günümde unutuyorlarsa asla kutlamam. Kusura bakmasınlar da ama bir pç gibi hissettirir bu durum bana kendimi. Manevi değerimin hatırlatılması madem ebeveynlerimse en doğal hakkım.
Sakin olalım psikolog hanım 😄
Derin derin nefes alıyoruz, veriyoruz🧘ahaha
Eheheh tabiatın güzel akışını izliyorum güzel yağmur yağıyor😅😅🌧️
Ohh miss😄
💞☺️☺️
Evet, kutlarım. Çünkü onlar benim anne babam, bir gün değil, bir ömür emek verdiler. Doğum günümü unutmaları belki yorgunluktan, belki hayat telaşından… Ama ben onların varlığına şükrederim. Onların doğum günü, benim hayata gelişimin başlangıcı aslında. İçten bir "İyi ki doğdun" demek, aramızdaki bağı güçlendirir. Affetmek, sevmek ve değer vermek güzel şey.
Her soruma gizli cevap veriyorsun. Acaba neden? 😄
Size özel bir şey diyeceğim yanlış anlamayın sizi tanımıyorum ben genelde başka bir konu etiketi ile ilgileniyorum da cevaplarım karışmasın diye
Anladım sorun değil..
Ama istiyorsanız açığa çıkarım sorun değil
Ben zaten ailemde ki herkesin doğum gününu hazırlamayı daha çok seviyorum hazirlayim kurayım sofrayi şıkır şıkır giyinelim fotolar cekilelim bunları seviyorum benimkini kim hazirlicak öyle jsjsjs kimseye iş çıkmasın ben hazırlarım onlara
Bunu da yaptım da sonra sonra mal gibi bişey oluyorsun İnci'cim😂
Herkes keyif yapıyor, sen iş, hizmet..
Teşekkür eden var mı veya eline sağlık, çok emek vermişsin diyen falan?
Kardeşlerim çok mutlu oluyor o da bana yetiyor ⚘️
Ben en küçük olduğum için başka şekilde mutlu olsunlar sjj
😀yaa ben en büyüğüm
Aramızdaki farkı farkettim 😂
Bizde annemle babam doğum günü kutlamaz pek. Çocukken denedim ama tutmadı😂 alıştık. Benimki kutlanır sadece.
Seninkini ben de kutlarım🤩
Taaa ekimde🤣🤣
Hatta üç beş tane daha yapsalarmış senden, iyiymiş🫢😂
Ay delirirdim🤣 kardes sevmiom diktatörüm🤣
Sahiplendirirdin onları ahaha 🤣🤣
🤣🤣🤣
Annemimkini kutlarım ya annem mutlu olmayı hak ediyor 1 tanesi doğum günü var onuda kutlamicaksam yazıklar olsun bana.
Gözünü de severiz amma doğum günlerini de kutlarım
Ben hiç bir özel günü kutlamam içimden ne zaman gelirse o zaman hediye alırım
Ebeveynlerim hiç doğum günümü kutlamamıştı ben de onların doğum gününü bilmiyordum zaten
Doğum günümü kutlamıyorum gerçi fark etmez. Bizde o kadar da önemli değil 😄
Hiç kutlamadım desem yeridir
Herkes kendine baksın Psi. boş ver sen onları..
Benimkini de 1 gün erken yazdırmış olma ihtimali var. Asla doğrusu ne, bundan emin olamıycam.
Can sıkıcı durumlar.
Net ve şeffaf olmak neden bu kadar zor sence Psi?
Senin gene 1 gün : ) benim yıl ay gün komple yanlıştı.
Bence her şey o anki bilince bağlı. yani 35 yıl önceki ya da 30 yıl önceki insanların yaşadığı durumlar , zeka seviyeleri, değer verdikleri seyler değişikti. Doğum günleri son zamanlarda daha cok öneme sahip oldu.
Belkide seffaf olmamalarının sebebi kendi içlerinde farklı bir şeylere değer veriyor olmalarıydı ya da en acısı değer verdikleri bir şeyin olmaması durumuydu.
Hastanede gece yatmamak için bilerek kayıtları yanlış yaptırmış. Hiçbirimiz emin değiliz doğru olup olmadığından.
Ataerkil sistemin sadık bir neferidir (kölesidir) annecim..
Kadın hasta olmayacak, dinlenmeyecek, şikayet etmeyecek, hep çslışacak, hep fedakarlık yapacak, hep üretecek.
Çünkü bunlar kadının görevi..
Aslında hastahaneye bile gidilmemiş...
Keşke bu zihniyeti yıkan insanlar oluşsaydı ama zor yani.
Kadının görevini ben söyleyecek değilim bittabi. Kendine görev ve misyon edindiği herseyi başarabilecek kudrete sahiptir.
(Gönül rahatlığıyla yazdıklarının olmadığını diyebilirim.)
Her birey kendi görev , hayat ve koşullarını planlayabilecek , yaşayabilecek ve oluşturabilecek bir zihni yapıda olması gerektiğine inanmaktayım.
Annem benim yaşımdayken çocuktum.
Yemeğin tuzu az, suyu fazla, salçası çok oldu diye çıkan her kavga sonrası gördüğü şiddet ve aşağılama yüzünden oturup ağlamak yerine hep kalkıp bir şeyler yapsın istedim kendini ve bizi koruyabilmek için. Hiçbir şey yapmadı..
Onun yapmadığı, yapmak istemediği ne varsa yaptım, yapıyorum, yapmaya da devam edicem ben..
Biliyor musun sırf bu yüzden beni hiç sevmez🙃
Bu da bir ihtimal. Bazen şaşırtıcı tepkiler verdiği de oluyor 😄
Kendi içinde çelişiyor muhtemelen..
Umarım. Çünkü kolu kopsa dahi doktora gitmez..
Doğum günümü ben bile unutuyorum..
Evet kutlarız
Kendi doğumgünümü kutlamayı sevmiyorum
Bankalar olmazsa ben bile unutuyorum doğum günümü
Yaşımı bilmezler ki doğum günümü bilsinler.
Ahh beğenemedim bile cevabını🥹
hiç takılmam, kutlarım
Kutlarım…
Bırak unutsunlar.. canları saolasun
Kutlardım ya
Kutlamam
Kutlarım be ablacim
D şıkkı ://
Kutlamadı hiç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?