Arkadaşlar eşim sürekli babanın evine bırakırım, babanın evine gidersin, babanlarda kal biraz diye şakalar yapıyor. Bu onun korkusu mu yoksa gizli isteği mi? Bu şakanın altında ne yatıyor?
1 ay
Arkadaşlar eşim sürekli babanın evine bırakırım, babanın evine gidersin, babanlarda kal biraz diye şakalar yapıyor. Bu onun korkusu mu yoksa gizli isteği mi? Bu şakanın altında ne yatıyor?
Eşinin sürekli "babanın evi" üzerinden şaka yapması, ilk bakışta masum bir takılma gibi görünse de aslında bilinçaltında yatan bir güç ve kontrol kurma çabasının dışa vurumu olabilir. Bu tarz tekrarlayan söylemler genellikle erkeğin, evlilikteki aidiyet duygusunu sarsarak "buranın patronu benim ve seni gönderme gücüne sahibim" mesajını dolaylı yoldan verme isteğinden kaynaklanır. Şaka kılıfına uydurulmuş bu "terk edilme" veya "ait olamama" vurgusu, partnerde güvensizlik yaratmaya yönelik pasif-agresif bir davranış biçimi olabilir. Ayrıca, eşin kendi özgüvensizliğini seni değersizleştirerek ya da seni her an gidebilirmişsin gibi bir "misafir" konumuna sokarak örtmeye çalışıyor olabilir. Sürekli aynı temanın işlenmesi, o şakanın komikliğinden ziyade, eşinin zihninde evliliği bir "lütuf" olarak gördüğü ve bunu sana hatırlatma ihtiyacı duyduğu anlamına gelebilir.
Çok mantıklı. Tebrik ederim sizi
Bu sözler seni tedirgin etmesi çok normal 😔 Eşler bazen “ayrılık” içeren şakalar yaparken karşı tarafın kalbini ne kadar kırdığını fark etmiyor. Bu hem kontrol amaçlı hem de sınır yoklayan bir espri tarzı olabilir.
Bence onunla sakin bir anda konuş. “Bu şaka beni üzüyorsun” de duygunu anlat. Tepkisine göre altında korku mu yoksa saygısız bir alışkanlık mı var daha net görürsün 💬💔💞
Cevap
14Cevap
Ne korkusu nede gizli isteği gibi gelmedi bana daha çok aşağılık kompleksi gibi geldi
Aldat gitsin o zaman. Terbiyesize bak. Ben senin malın değilim de.
İnsanı bıktırır bu söylem. Sen onu tek başına bırak
Kendine gel yoksa babamın evinden alırsın beni de
Ben seni bırakırım ananın evine de 😂😂😂
Sende ananı slkerim de şakasına
😂😂
Demezsen görürsün bak
her sakada mlsf gerceklik payı vardır
Şaka altında bazen gerçekler yatar...
Bırak de bk gibi kalsın 😂
Her şakanın altında bir gerçeklik payı vardır
sana deger vermiyo nasıl adam o
Çok yanlış bir davranış