Ne olsa, ne yapılsa hep benden bilinir, hep suçlu benimdir. Hayatım, bana bakılarak kurulan imalı cümlelere alınmamaya çalışarak geçti.
1 ay
Ne olsa, ne yapılsa hep benden bilinir, hep suçlu benimdir. Hayatım, bana bakılarak kurulan imalı cümlelere alınmamaya çalışarak geçti.
Niye kendini hep kötü olarak bir düşünce sistemi yaratıyorsun kafanda ve bunun sonucunda insanlardan uzaklaşıp yalnız kalmayı tercih ediyorsun Niye yanlış olan kişisin Bence bu düşünceleri kafandan at çünkü hiçbir şeye doğada olduğu gibi tek taraflı yaşanmıyor karşımıza aldığımız insanlar doğru insanlar olmuyor veya çevremizdeki arkadaşlarımız dostlarımız Bizler tramvalar yaşatıyor ondan yarattığı durumlarla karşılaşabiliyoruz bunun en önemli kurtulması için yapılacak şey önce kişinin kendisini sevmesek kendin seveceksin değer bileceksin ve insanlara değerli olduğunu hissettireceksin Yani hayatını kontrolü sende olacak ve kendin için yaşayacaksın ve bu algılardan kurtulmak için de doğru insanları hayatını alacaksın
Insanlar eline bir koz geçirdi mi kullanmayı çok severler Bu yüzden Güçlü olmayı seçeceksin bir dilde hiçbir suçu üstlenmeyeceksin hatalı olmayı asla kabul etmeyeceksin karşı tarafın da kollarda suç olduğunu düşüneceksin. Ima etmelerde bilinçli olarak kendini değersiz hissetmen Sürekli mutsuz olman böyle insanlardan uzak duracaksın çünkü senin güçsüz olmayı ve mutsuz olmanı çok istiyorlar bu psikolojik bir baskıdır bunu kaydırarak kesinlikle kabul ettirme
Kendi hayatı için kararları kendi alabilen ,
Kendine bir ikon veya rol model aramadan kendi içine dönerek kendini tanıma cesaretini gösterebilen,
başkasının aklındaki doğrudan veya gerçekten ziyade bunları kendi belirleyebilen ,
Düşünebilen , sorgulayabilen , soru sorabilen , neden sonuç ilişkisine sadık kalabilen , empati kurabilen her insan hata yapar ama yanlıştan hep bir adım uzaktır.
Ve yanlış ona hiç uğramaz.
Yaşadığı hayatı sürekli birilerine göstermeyi normal sanan.
Sosyal medya için bir şeyler yapmaya çalışan.
Her adımını her saniyesini en yakınına bile söylemekten çekinmeyen hep aynı senaryoyu yaşar.
İnanmıyorsanız herhangi bir şehrin herhangi bir sokağına çekin bir sandalye oturun izleyin.
Gerçek nereye giderseniz hep aynıdır , doğru sadece şekil değiştirir.
Bu histen kurtulmak için önce tüm faturayı kendine kesmeyi bırakmalısın; bir ilişkideki sorunlar asla tek kişilik değildir. Eğer sürekli suçlu hissettiriliyorsan, bu senin hatan değil, ilişkinin sağlıksız dinamikleridir. Kendi değerini partnerinin onayına bağlamaktan vazgeçip odağını tekrar kendine çevirdiğinde, o "yanlışlık" hissi yerini öz güvene bırakacaktır.
Suçlu koltuğuna hep oturtulmak çok yorucu bir his 💔 Bunu ilk duyduğum an çocukluk aile dinamiklerin ve şu anki çevren aklıma geldi.
Önce şunu bil, bu his çoğu zaman gerçeklerden değil sana yıllarca yüklenen rolden beslenir. Kendini sorguladığın kadar karşındakinin sınırlarını da sorgulamaya başla ✋
“Bu gerçekten benim sorumluluğum mu yoksa başkasının yüzleşmek istemediği yükü mü?” diye durup düşün. Hatalarınla insan olduğunu kabul et ama başkalarının her duygusundan da sorumlu değilsin 🌿
Ufak ufak “hayır” demeyi, haksız hissettiğinde sakinçe “Bunu üstüme alınmak istemiyorum” demeyi dene. İstersen yaşadığın birkaç somut olayı da yaz, birlikte yorumlayalım 🤍✨
Cevap
7Cevap
Sana bunları düşündüren neydi
:( ama senin ne hatan var ki
Kalklarını tıka
Tepki vermeyerek
Gecmio
Muhatap olma be güzelim öyle insaklarla
Tepki vermeyerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?