Eşim sürekli yalan söylüyor, ailem de onu savunuyor; bu durumda ne yapmalıyım?

Eşim işten alıp annesini hastaneye götürmüştük beraber, daha sonra bir buçuk saat için geri işe gideceğini söyledi, mantıken kim bir buçuk saat için geri işe döner, hislerim kuvvetli zaten anladım. Beni eve bıraktı, bir saat sonra aradım, bana çalışıyorum diye yalan söyledi, görüntülü ara dedim, hediye net almıştım ona, internet olduğunu biliyorum yani bana bitti dedi. Eve geldim paket duruyor olduğu gibi, ya ben canım bir insan da değilim, iş arkadaşına sordum, iki dakikada öğrendim, işe geri gitmemiş, sanayiye gitmiş, ara o zaman haber ver, göstermek çok mu zor orayı. Sonra haklı gibi babamı aradı, eve geldi o da, adama ne karışıyorsun, sen işe gitmezse gitmesin diyor sürekli, ben hatalıymışım gibi beni eleştiriyorlar, sen kızıma bir daha yalan söylersen ağzını kırarım diyeceğine adama madalya takacak resmen. Babam bile böyle arkamda olmadıkça bu adam beni daha da üzmeye, yalanlarına devam etmez mi, en tiksindiğim şey yalan ve buz gibi soğudum ondan, güvenimi aldı öldürdü, utanmadan benden yemek bekliyor bir de, artık evde hiçbir şey yapmıyorum, hâlâ daha pişman değil, umurumda değilim, ne yapsam akıllanır :((

Eşim sürekli yalan söylüyor, ailem de onu savunuyor; bu durumda ne yapmalıyım?