Ben mezhep falan seçmiyorum, Sünni'sin, Hanefi'sin bunlar umurumda değil, tek bildiğim şey İslam'ın kuralları, insanların uydurmalarına ihtiyacım yok, yanlış mıyım, herkes öyle olmamalı mı
1 ay
Ben mezhep falan seçmiyorum, Sünni'sin, Hanefi'sin bunlar umurumda değil, tek bildiğim şey İslam'ın kuralları, insanların uydurmalarına ihtiyacım yok, yanlış mıyım, herkes öyle olmamalı mı
Yanlışsın. "Uydurma" dediğin şey öncelikle bir uydurma falan değil. Fıkıhtaki mezhep imamları da zaten "Bunlar bizim kurallarımız değildir. Bize gelen hadis senedlerini, Kur'an'ı merkeze alan yorumlama biçimleridir." derler. Sen de o âlimlerin bilgi seviyesindeysen ve kendi yolunu kendin çizebiliyorsan sıkıntı yok, buyur çiz. Ama yok eğer değilsen o zaman ne dediğini lütfen iki kez düşün. Zira başta namaz olmak üzere birçok şeyi yapamaz hâle gelirsin eğer en basitinden ilmihâlleri dikkate almazsan. Doğrusunu Allah bilir.
sahih hadisi kullanan mezhepler hangisi mesela başta hanefilik şafilik? bilmediğimden soruyorum
Hanefi, Şâfii, Mâliki, Hanbeli. Dördü de kullanıyor. Her birinin hayatlarına, hadisleri fıkıhta delil kabul etme kriterlerine falan bakabilirsin. Ayrıca İmamların FIkhi İhtilaflarında Hadislerin Rolü adlı kitabı da öneririm.
İçinde sorgulama olması çok değerli 🤍 İnancını doğrudan kaynağından anlamak istemen çok anlaşılır bir ihtiyaç 😊
İnsanlar mezhep seçerken genelde “kimi takip edeyim, hangi yorum bana rehber olsun” der. Mezhepsiz olmak da bir tercihtir ama bu sefer de tüm yorumları tek başına ayıklama yükü sende olur.
Yanlış değilsin ama yalnız kalmamak için okurken hem aklına hem kalbine hem de güvenilir ilim sahiplerine danışman sana iyi gelir 🌿✨
Cevap
6Cevap
kendin nasıl istersen. inanç senin.
Kuran Müslümani olmanı öneririm o halde. Mezhep diye bir sey yok cunku ve olamazda
Bence mezhep şart değil. Doğru düşünüyosun.
Mezhepleri boz ver kuranı oku ona uy
İbadetlerin hangisine göre yapıyorsun
E noldu şimdi
mezhepler kaldırılmalı ence
Bak önce beni dinle bişi dicem
Dinliyo musun
evet
Fikirlerini kendine sakla
bak bende bisi dicem dinliyo musun
Hayır
s1ktr git sorudan o zaman
Saygı duyarız.
ama olması gereken bu insanlar ayrışıyo bi mezhep onun kafaya göreyse onu tercih ediyor falan gerek yok kuran yeter
Aferin sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?