İnsanın hayatı, alışkanlıkları bir anda değişmez. En baştan doğru yaşanmalı ki sonradan sorun yaşanmasın
1 ay
İnsanın hayatı, alışkanlıkları bir anda değişmez. En baştan doğru yaşanmalı ki sonradan sorun yaşanmasın
Evet tam olarak öyle ve yaş da aldıkça karakter oturur , zor değişir. Belki değişmeye çok kararlısındır ama o değişim bir kaç gün değiştiğini sanmakla değişmez hatta değişsen bile bazı şeyler yine değişmez karakterinin benzeri bir kişi olursun yine. O yüzden hayatıma girecek kişi neyden rahatsız olacak gibi değil ama kendimce ve elimden geldikçe bazı şeylerden taviz vermeyecek şekilde yaşamaya çalışıyorum bunlarında en azından hayatıma girecek kişiyi mümkün mertebe rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Önce kendime sonra hayatıma girecek kişiye saygımdan …
Çok doğru
Neyden rahatsız olup olmadığını beni tanıyınca anlaması gerek ona göre ya benimle yola çıkar ya da yolun başında yolunu ayırır
Ama ilişkiler de pürüzler olur onları da birbirini tamamlayarak ayıklar insan, kimse dört dörtlük değil
hiç böyle düşünmedim, dinime uymaya çalışıyorum, davranışlarım İslam'a uygun mu bunu düşünerek, dikkat ederek yaşıyorum.
hayatıma belki hiç kimse girmeyecek, bunu bilemem ki. sırf bunun için alışkanlıklarımı şekillendirmem.
Kastettigim buydu zaten. Yani doğru yaşamak. Kimisi evlenince düzelirim kafasında oluyor ya onun yanlış olduğunu anlatmaya çalışmıştım ama soruda tam ifade edememişim
😌👍🏻
hayatıma girecek insana doğal olmak isterim her an rahatsız olacak korkusu olmaması lazım böyle bir durum varsa demek ki ruh eşi olduğumuz düşünmediğim içindir. Öyle bir ilişkinin de mantığı yok.
Evet dediğine katılıyorum. Ben sorumda bunu kastetmedim ama. Soruyu çok anlaşılır sormamışım
Söylediğim şey birinin rahatsız olduğu ve olacagi şeylere göre hareket etmek değil, o yokken de doğru yaşamayı seçmek. Bunu demek istemistim
farklı olur musun diye sorduğunu düşünüyorum bende işte farklı olursam doğallıktan uzak olurum düşüncesindeyim doğallıktan uzak olmakta samimiyetsizlik olur. atıyorum eşin varken kardeşine şaka yapamıyorsun o yokken daha absürd şakalar yapıyorsun. sorudan anladığım bu düşüncemde bu.
Hayır işte sorum iyi anlaşılmadi
Dediğin şeye ben de katılıyorum zaten
Farklı olur musun diye bişey demedim ben. Birçok insan yanlış yaşayıp evlenince düzelirim yanılgısına giriyor mesela. Ben de diyorum ki bir insan bekarken, kendi halinde yaşarken nasılsa evlenince de öyle devam eder. Evlenince düzelirim diye bir mantık yok. O yüzden de insan şimdiden doğru yaşamalı ki ileride rahatsız olunacak durumlar yaşanmasın
Estağfurullah sorun değil. Yabancı mısın ki
Hee öyle diyince yabancısın sandım
Teşekkür ederim
Düşüncen çok olgun 😍 Haklısın alışkanlıklar bir anda değişmiyor ve biri hayatına girdi diye kendini baştan yaratmak da pek sağlıklı değil.
Ben daha çok “biri gelirse beni böyle tanısın ve böyle kabul etsin” tarafındayım 💛 Ufak tefek esnetmeler olur ama özünü bozacak kadar dikkat ederek yaşamak yorar.
En güzeli kendin için iyi alışkanlıklar kurmak sonra da seni sevenin buna uyum sağlamasına izin vermek 💫
Cevap
9Cevap
kendim nasıl istersem öyle yaşıyorum.
Evet hatta bununla ilgili bir söz duydum; kendine sadık kalmak. Birisi gelir üzülür rahatsız olur diye değil. Kendin için hak etmediğin muameleleri görmemek ve kendini korumak için. Buna dikkat ediyorum da
Keşke herkes dikkat etse
Aminnn. En önemlisi o zaten. Haklısın
Tabii ki. Kendime en çok sorduğum sorulardan birisi "Ben evlenilmeye layık biri miyim?" sorusu oluyor. Hayatımı ona göre idame ettiriyorum.
Balık baştan kokar derler başta ne isem herzaman oyum asla değişmem
Hep yaşadım ve buna değdi
Ederim heralde
Valla düşünmedim
Bunları çözmedenkimseyi almam.
Şu aralar geçmişimi temiz bırakıp zinadan uzak durduğuma bin pişmanlık yaşıyorum bazen kötü bir kız bulup her şeyi yaşıyım hiçbir zaman da evlenmiyim diye düşünüyorum
Yanlış düşünüyorsun. Şeytan ne diyip kandırdı seni acaba
Herkeste şöyle bir zihniyet var sevgili yapayım yiyişiyim ama zina yapmasam da olur şu an genç nesil bu kafada bakir bakire zaten az var onlar da hakiki bakir bakire değiller
Yine yanlış düşünüyorsun. Bu dünyada Allah'tan korkan kimse olmasa dünya dönmeye devam etmez. O kadar emin konuşma o yüzden
Dünya dönüyor mu ki korona falan boşuna mı geldi insanlar bir nebze zinadan uzak kalsın diye verdi o belayı Allah
Tek zina yapmayan kendin olduğunu sanman akıl ve mantık dışı. Bence biraz aklını kullanmaya ihtiyacın var gercekten
Kafama göre yaşıyorum
Bazı konularda evet.
Hayatima girmesinler icime girsinler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?